8 moduri sanatoase de a inlocui painea din grau

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Ultima actualizare 2024-02-02 de admin

Multi oameni se intreaba cu ce poti inlocui painea. Dar, pentru cele mai multe persoane, painea este alimentul de baza si majoritatea painii vandute, este fabricata din grau rafinat, care este lipsit de fibre si nutrienti.

Organismul nostru are nevoie de carbohidrati complecsi. Faina rafinata nu contine carbohidrati complecsi si din acest motiv, trec rapid in sange si in celule, cauzand hiperglicemie. Astfel, faina alba are cam acelasi efect ca si zaharul. Si, la fel ca si zaharul, poate cauza diabet.

Cele mai multe brutarii predind ca painea este facuta din faina integrala, dar majoritatea defapt contin coloranti.

Exista, deasemenea multi oameni care au intolereanta la gluten, o proteina din grau. Aceste persoane au boala celiaca si intolerenta la gluten.

Din fericire, exista mai multe alternative convenabile si sanatoase care devin tot mai disponibile.

Iata cu ce poti inlocui painea de grau conventionala.

1. Painea Oopsie

Aceasta paine este una dintre cele mai simple si cele mai populare paini low-carb.
Se poate face doar din oua, crema de branza si sare, cu toate ca unele retete se adauga mai multe ingrediente cum ar fi seminte.
Painea Oopsie este utilizata pe scara larga ca un inlocuitor pentru paine de grau, si este deliciosa servita ca un burger sau diferite topping-uri.
Este usor de preparat, contine doar cateva ingrediente si are un gust delicios.

2. Painea Ezekiel

Este una dintre cele mai sanatoase paini disponibile.
Boabele sunt lasate sa inmugureasca inainte de prelucrare, astfel incat acestea contin cantitati mai mici de daunatoare antinutrients. Acest lucru face ca painea sa fie mult mai hranitoare si usor de digerat.
Painea Ezekiel este, deasemenea, fara adaos de zahar. Cu toate acestea, daca sunteti sensibili la gluten, atunci painea Ezekiel nu este optiunea potrivita pentru voi.
Painea Ezekiel este consumata foarte des de persoanele care tin dieta, deoarece este o alternativa mai sanatoasa la painea alba si chiar la cea neagra.

3. Tortilla de porumb

Tortilla se poate face fie cu grau sau porumb.
Tortilla de porumb este fara gluten, dar bogat in fibre, ceea ce le face o optiune excelenta pentru cei care sunt sensibile la gluten.
Puteti folosi tortilla de porumb in sandvisuri, impachetari, burgeri, pizza sau pur si simplu cu topping-uri, cum ar fi unt si branza.
Este foarte usor de a face tortilla de porumb deoarece contin doar doua ingrediente: apa si faina de porumb.

4. Painea de secara

Painea de secara se face din faina integrala de secara.
Este mai inchisa si mai densa decat painea obisnuita, precum are si mai multe fibre.
Paine de secara determina o crestere mai mica a glicemiei decat painea de grau. Cu toate acestea, ea are, de asemenea, un gust mai puternic, mai unic.
Unele paini de secara sunt realizate cu un amestec de secara si grau, astfel incat acestea sunt un pic mai usoare si au o aroma usor dulce.
Tineti minte, ca painea de secara contine gluten, deci nu este o optiune pentru o dieta fara gluten.
Puteti gasi paine de secara la cele mai multe supermarket-uri si brutarii. De asemenea, este relativ usor de facut acasa.

5. Salata verde si varza

Frunzele mari de la salata verde si varza pot substitui excelent painea.
Aveti posibilitatea sa completati aceste verdeturi cu topping-uri, cum ar fi carne sau legume. Contin extrem de putine calori, sunt sanatoase si pot fi o alegere potrivita persoanelor doritoare de un stil de viata sanatos.

6. Cartofi dulci si legume

Cartofi dulci fierti pot fi un inlocuitor excelent si gustos pentru paine sau burgher.
Alte legume, cu a fi castraveti, vinete, ardei grasi si ciuperci pot fi deasemenea un substitut al painii. Aceste sunt alternative proaspete, gustoase pot deosebit de delicioase cu carne, branza sau legume.

7. Oua

Ouale sunt printre alimentele cele mai nutritive ce puteti manca.
Ele sunt bogate in proteine si pot fi utilizate intr-o varietate de alimente.

8. Pizza cu blat de conopida

Este o alternativa sanatoasa si cu putine calorii a blatului traditional de pizza. Acesta contine doar trei incrediente: oua, branza si conopida. Se amesteca cele trei incrediente se aplatizeaza dupa care se introduce in cuptor. Reteta o gaseti aici –Low Carb Pizza

Visited 8.274 times, 1 visit(s) today

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

URMĂREȘTE-NE

6,231FaniÎmi place
360CititoriConectați-vă
79CititoriConectați-vă
679AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE