Afla cum te ajuta carbohidratii sa pierzi in greutate

INGRIJIREA SANATATII

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Carbohidratii sunt macronutrienti care a cauzat multe dispute si confuzii. Cei mai multi oameni cred ca renuntarea la carbohidrati presupune ca vor pierde in greutate. Mai departe discutam despre importanta carbohidratilor.

Sincer, probabil daca renuntati la carbohidrati veti pierde in greutate. Motivul? Majoritatea oamenilor consuma alimente pline de carbohidrati simpli care contin compusi usor de digerat, zaharuri de baza cu o valoare scazuta pentru organism. Cu cat carbohidratii au o valoarea mai mare a zaharului si mai mica a fibrelor, acestia sunt mai nocivi. Cand nu mai mananca carbohidrati corpul incepe arderea grasimilor pentru energie, care duce la pierderea in greutate. Acesta este principiul pe care  se bazeaza  dieta low-carb. Transformati-va corpul intr-un arzator de grasime si puteti slabi foarte rapid.

Dar, pe un termen lung, nu toti pot sa realizeze aceasta.

Probabil ati auzit mai spunanduse “o masa nu este la fel de satisfacatoare, fara o bucata buna de paine.” E adevarat. Sunt deacord 100%. Este ceva incredibil de satisfacator sa mananci o felie de paine sau o garnitura de carbohidrati si asta e unul dintre motivele pentru care nu ar trebui sa renuntam.

Carbohidratii vin in trei forme:

  1. Zahar(carbohidrat simplu): carbohidratii simpli sunt cel mai adesea gasite in produsele alimentare prelucrate, dar sunt alimente unde carbohidrati simpli apar in mod natural, cum ar fi laptele si fructele.
  2. Amidon (carbohidrat complex): porumb, mazare, pastarnac, cartofi, dovleac, suc de fructe, dovlecei, cartofi, paine, paste si orez.
  3. Fibre (carbohidrat complex): fasole, linte, mazare, anghinare, broccoli, varza de Bruxelles, zmeura, mure, si fulgi de ovaz.

Carbohidratii complecsi sunt buni deoarece organismul are nevoie de o perioada mai indelungata de timp pentru a-i descompune. Indicele glicemic  a acestora este mai mic ceea ce inseamna ca se vor elibera cantitati mai mici de zaharuri dupa ce se va consuma o portie consistenta.

Alegerea carbohidratilor complecsi in locul carbohidratilor simpli este o idee buna: se va alege orezul brun in loc de orezul alb, pastele din grau integral decat pastele simple, albe.

Pentru a sti daca un produs alimentar contine carbohidrati simpli sau complecsi trebuie sa cititi eticheta acestuia: daca primul ingredient este faina din greu integral sau de ovaz, acesta este un carbohidrat complex.

risz

Iata de ce trebuie sa cuprinda dieta noastra si carbohidrati.

  1. Sa va simtiti bine atunci cand mancati

Studiile au aratat ca mancatorii de carbohidrati au o stare de spirit generala mai buna si sunt plini de energie in comparatie cu persoanele care se abtin sa consume carbohidrati.

  1. Carbohitrati va ajuta sa dormiti mai bine

Acest punct bate alt mit: Nu mancati carbohidrati pe timp de noapte (sau inainte de culcare) Un studiu a constatat ca barbatii care au consumat un indice glicemic mai mare de carbohidrati cu 4 ore inainte de culcare au avut o perioada de latenta mai scurta de somn, comparativ cu cei care au consumat alimente cu indice glicemic mai mic. Debutul somunului dupa o perioada de latenta se refera la trecerea de la veghe la somn complet. S-ar putea ca insulina este declansata de indicele glicemic si ajuta pentru a aduce triptofan la creier mai repede, inducand somnolenta.

  1. Consumul de carbohidrati va ajuta sa pierdeti mai repede din greutate

Carbohidratii va pot ajuta sa pierdeti in greutate si iata cum: daca consumati amidon rezistent si legume fibroase veti sta mai mult satui si va va creste aportul de nutrienti. Un amidon rezistent este un tip de fibre dietetice care se gaseste in mod natural in mai multe alimente bogate in carbohidrati, cum ar fi, de cartofi dulci, cereale, fasole si, mai ales atunci cand aceste alimente sunt gatite si apoi racite. Este, de asemenea gasit in banane, care sunt inca usor verzui. Amidonul rezistent actionezea ca un prebiotic in tractul digestiv; ceea ce inseamna ca hranesc bacteriile intestinale bune. Cea mai buna parte despre amidonul rezistent este capacitatea lor de a imbunatati raspunsul la insulina si acest lucru este foarte valoros pentru persoanele cu diabet zaharat.

Meniul? Nu renuntati la carbohidrati. Faceti alegeri mai bune atunci cand vine vorba de carbohidrati:

  • Alegeti fulgi de ovaz de traditionali in loc de instantanee, care tind sa contina o multime de zahar in plus
  • Alege un cartof dulce in loc de un cartof alb pentru o crestere in vitamine si minerale
  • Adauga o parte de broccoli la fiecare masa, fibra va ajuta sa va simtiti mau mult timp satui
  • Mancati banane, care sunt mai mult verde in raport cu cele maro pentru a stimula consumul de amidon rezistent
  • Alegeti fructe cu continut mic de zahar, cum ar fi capsuni, afine, zmeura si mure
  • Mancati fasole neagra, fasole pinto sau naut pentru a stimula consumul de fibre

Facand alegeri periodice bune va veti permite sa manancati alimente de care va buteti bucura. Amintiti-va, 80% alimentatie, 20% sport!

E randul costru: Care este carbohidratul vostru preferat? Ati incercat dieta low carb?

 

 Sursa: http://simplemedicine.co/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

ULTIMELE ARTICOLE

Articole relevante