Uleiul de masline reduce riscul de cancer, Alzheimer si diabet

Uleiul de masline are un loc important in dieta mediteraneana, iar aspectul principal al acestui regim alimentar include un consum ridicat de ulei de masline. Conform unor studii, uleiul de masline reduce riscul de boli cardiace coronariene datorita nivelului foarte ridicat de grasimi mononesaturate si acidului oleic.

 

 

Exista, de asemenea, dovezi ca antioxidantii din uleiul de masline reglementeaza colesterolul si reduce nivelul LDL (colesterolul rau), si ca are alte efecte anti-inflamatorii.

Uleiul de masline este un tip de grasime extrasa din aborele de maslin, traditional din bazinul mediteranean. Este produs prin zdrobirea fructelor de masline intregi inainte ca uleiul sa fie extras. Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de masline sunt largi, un motiv pentru care a fost numit miracolul mediteranean.

 

Tipuri de ulei de masline

 

Uleiul de masline este utilizat in industria cosmetica, gatit, produse farmaceutice si chiar si in fabricarea sapunurilor (cum ar fi sapun Castilia). Uleiul de masline exista intr-o varietate de clase, in functie de prelucrare. De exemplu, uleiul de masline extra virgin este considerat de tip premium. Este produs din prima zdrobirea fructelor de masline si este extras prin presare la rece. Al doilea soi de ulei virgin, obtinut din a doua presare a fructelor si este considerat un tip bun de ulei. Uleiul de masline rafinat este are un nivel de aciditate de peste 3,3%.

 

 

 

 

Uleiul contine antioxidanti fenolici, terpenoide si squalene, care sunt toti compusii anti-cancer. Uleiul are, de asemenea, acid oleic, care previne inflamatia cronica si reduce daunele radicalilor liberi.

 

Aici sunt beneficiile uimitoare pentru sanatate ale uleiului de masline:

 

  1. Uleiul de masline si cancerul

 

Una dintre principalele sale avantaje este faptul ca uleiul de masline protejeaza pielea, colonul si previne cancerul de san. O serie de studii spun ca o alimentatie sanatoasa cu ulei de masline ca sursa principala de grasime ar putea reduce riscul de cancer considerabil.

 

Acest efect benefic poate fi atribuit acidului oleic, acidului gras predominant mononesaturat in uleiul de masline. Cu toate acestea, nu este exclus ca alte substante din uleiul de masline, cum ar fi antioxidanti, flavonoide, polifenoli si squalen pot avea, de asemenea, o influenta pozitiva. Squalena se crede ca are un efect favorabil asupra pielii prin reducerea incidentei melanoamelor. Si, intr – adevar, uleiul de masline este unul dintre primele 14 alimente care protejeaza impotriva dezvoltarii cancerului.

 

 

  1. Uleiul de masline si boala Alzheimer

 

Mai multe studii au aratat ca uleiul de masline pot afecta creierul si reduc riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer. Aceasta boala este una dintre bolile cele mai studiate si o cauza semnificativa de dementa la varstnici.

 

Boala Alzheimer este cea mai frecventa cauza de dementa, care este o afectiune a creierului care duce la un declin in memoria unui individ, de gandire si abilitati de rationament.

 

 

Intr-un studiu publicat in revista PLoS One, la soareci cu boala Alzheimer au fost date aglicon oleuropeina, polifenol principal care se gaseste in uleiul de masline extravirgin timp de 8 saptamani. Rezultatele au aratat o imbunatatire semnificativa a performantei cognitive a soarecilor, comparativ cu grupul care nu a primit polifenol de ulei de masline.

 

O alta cercetare de Geriatric Research Educational and Clinical Center, a examinat efectele uleiului de masline extra virgin asupra invatarii si memoriei la soareci care au leziuni ale creierului oxidativ timp de 6 saptamani. Constatarile sugereaza faptul ca uleiul de masline extra virgin are efecte benefice asupra deficitelor de invatare si memorie gasite in imbatranire si boli, cum ar fi Alzheimer si dementa.

 

 

  1. Uleiul de masline si diabetul

 

Un studiu publicat in revista stiintifica Diabetes Care a indicat faprul ca orice dieta mediteraneana, care contine ulei de masline este capabil de a reduce diabetul zaharat de tip II, cu peste 50%. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul contine grasimi mononesaturate, cum ar fi cele gasite in seminte si nuci. Aceste grasimi sunt esentiale pentru reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi diabetul si cancerul.

 

Sa demonstrat ca o dieta bogata in ulei de masline, scazut in grasimi saturate, moderat bogate in carbohidrati si fibre solubile din fructe, legume, leguminoase este abordarea cea mai eficienta pentru diabetici. Acest tip de dieta imbunatateste controlul glicemiei si imbunatateste sensibilitatea la insulina.

 

 

  1. Ulei de masline si osteoporoza

 

Uleiul de masline poate fi folosit pentru a reduce in mod semnificativ osteoporoza. Osteoporoza este o afectiune care inseamna ca oasele sunt slabe, si va fi mai usor s ava rupeti oasele. „Osteoporoza“ inseamna literal „oase poroase“ si este adesea mentionata ca „boala osoasa fragila“, cu un risc crescut de fracturi de sold, coloanei vertebrale, si incheietura mainii. Osteoporoza este adesea numit o boala „tacuta“, deoarece nu are nici un simptom perceptibil pana cand exista o fractura de os.

 

Un studiu de la Universitatea din Madrid a constatat ca persoanele care au consumat mai mult ulei de masline au avut niveluri mai ridicate de osteocalcina, care este o proteina secretata de celule formatoare de os. Nivelul ridicat al osteocalcinei este un indicator de oase puternice.

 

 

  1. Uleiul de masline si tensiunea arteriala

 

Un studiu publicat in Archives of Internal Medicine Journal a raportat ca oamenii care iau medicamente pentru tensiunea arteriala pot fi capabil sa reduca cantitatea de medicament pe care le iau in cazul in cconsuma ulei de masline extra-virgin (aproximativ 30-40 grame pe zi).

 

  1. Ulei de masline si colesterol

 

Potrivit Mayo Clinic, uleiul de masline contine un amestec puternic de antioxidanti care pot reduce nivelul colesterolului „rau“ (LDL), dar lasa colesterolul „bun“ (HDL) neatins.

 

Chiar si Food and Drug Administration (FDA) permite producatorilor de ulei de masline pentru a pretinde ca consumul de aproximativ doua linguri de ulei de masline pe zi poate reduce riscul de boli coronariene din cauza grasimilor mononesaturate in uleiul de masline“ .

 

 

  1. Ulei de masline si depresie

 

Uleiul de masline controleaza depresie. Un studiu spaniol a aratat ca persoanele care iau grasimi hidrogenate, care se gasesc in principal in produsele alimentare prelucrate au avut un risc de 48% de a suferi de depresie. In plus, cercetatorii au descoperit ca un aport mai mare de ulei de masline si grasimi polinesaturate se gasesc in uleiurile de peste si legume grase ce au fost asociate cu un risc mai mic de depresie.

 

Cat ulei de masline trebuie consumat

 

Deci, in esenta, uleiul de masline extra virgin este un tip de ulei esential care este recomandat pentru utilizare in loc de grasimi animale acolo unde este posibil. Puteti spori foarte mult beneficiile pentru sanatate ale uleiului de masline prin consumul de alimente cu care fac parte din dieta mediteraneana. Aceste beneficii anti-inflamatorii ale uleiului de masline extra virgin nu depind de consum de o cantitate mare. 2 linguri de ulei de masline extra virgin pe zi este dovedit a fi asociate cu beneficii anti-inflamatorii semnificative.

 

Puteti picura ulei de masline pe paine, sau sa-l folositi in salate prin combinarea cu lamaie sau otet, sare, piper macinat, usturoi zdrobit si ierburi proaspete.

Uleiul de masline este unul dintre primele 14 alimente care protejeaza impotriva dezvoltarii cancerului.

(Visited 216 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Nivel ridicat de zahar in sange (hipe... Nivel ridicat de zahar in sange sau hiperglicemia este o afectiune in care exista cantitati excesive de zahar sau glucoza care circula in sange. In timp ce corpul are nevoie o anumita cantitate de glucoza in fluxul sanguin, pentru a asigura celulelor sale energia de care au nevoie pentru a functiona, nivelurile mai ridicate de [...]
  • Teste de sange pentru depistarea canc... In cazul in care exista suspiciuni ca aveti cancer, medicul dumneavoastra poate sa comanda anumite teste de sange pentru depistarea cancerului sau alte teste de laborator, cum ar fi o analiza a urinei sau o biopsie a unei zone suspecte, pentru a ajuta in diagnosticare.     Cu exceptia cazurilor de cancer de sange, testele [...]
  • Testul Papanicolau: Importanta testul... Testul Papanicolau este un test de diagnostic efectuat pentru a detecta cancerul de col uterin la femei. Acest test este foarte util in vindecarea cancerului de col uterin prin diagnosticarea acestuia intr-un stadiu incipient. De asemenea, ajuta la determinarea numarului anormal de celule din cervix, ceea ce poate spune unui pacient daca exista sanse de [...]
  • Carcinom cu celule scuamoase: tipuri,... Un carcinom cu celule scuamoase poate aparea in orice parte a corpului, dar cele mai frecvent apare in zonele expuse la soare. Aceste zone includ buza inferioara, scalpul, mainile, gatul, bratele si picioarele.     Pielea este cel mai mare organ din corp si joaca un rol esential in protejarea partilor interne ale corpului. Ea [...]
  • Bicarbonat de sodium cu lamaie –... Daca sunteti un sustinator al terapiei de alcalinizare, atunci acest tratament natural pentru cancer va rezona cu voi. Testele in vitro au aratat ca celulele canceroase se dezvolta in medii acide si fara oxigen (anaerob). Primul care descrie corelatia dintre mediul acid si cresterea celulelor canceroase a fost Dr. Otto Warburg, care a primit Premiul [...]

1 Comment

  1. 2017-06-07    

    The causes of diseases are clear and known, but they are concealed and most people will never know.
    Have you ever wondered why people in Western industrialized countries, including Europe, do not grow older than 70? Have you never asked yourself why in non-industrialized countries people are often over 100 years old and are very healthy? Have you ever wondered why there are so many cancer patients in the Western industrialized countries? Why so many multiple sclerosis and Parkinson’s disease and asthma and cardiovascular disease and allergies and so on?
    Have you ever wondered why this is so, even though the pharmaceutical industry invested so many billions in research? Have you ever wondered why vaccinated children are more sick than unvaccinated children? Have you never wondered why every year more than 12.8 million people die from the effects of pharmaceuticals? Do not you find it all very strange?
    Prof. Lupus Dayeng has researched all this for many years and he has come to clear results. Prof. Lupus Dayeng then, in 2001 founded the Dayeng Foundation and established a therapy center that cures most of these diseases, including cancer. Why this is so and further background information can be found on the Foundation’s website: http://www.lupus-trust.net Check out our enlightenment film, which is on the homepage of our website. This film shows the truth about diseases and the possibilities of healing.
    Dr. Stefanie Hillinger
    Dayeng Foundation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomand

Cele mai citite articole

Anunt

Ia-ți doza zilnică de sănătate