3 activitati excelente care va ajuta sa diminuati stresul si anxietatea

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 •  
 •  
 •  
 •  

Stresul si anxietatea par sa fie o parte integranta a vietii unui numar tot mai mare de oameni in mare parte datorita ritmului dinamic de viata si numeroase obligatii.

Exista o serie de tehnici si modalitati pe care le puteti scapa de stres si de anxietate.

O serie de studii au aratat ca starea de sanatate mintala este strans legata de sanatatea fizica si, prin urmare, o modalitate de rezolvare a problemelor legate de stres este practicarea unor activitati fizice, care stimuleaza secretia de hormoni de fericire, si reduce secretia de hormoni care activeaza stresul.

remediu anxietate stres

 1. Alergarea

Potrivit unui studiu, numai 5 minute de alergare pe zi va poate ajuta sa traiti mai mult. Initial alergarea este cel mai bun exercitiu pentru a mentine forma dvs., arderea caloriilor, si, de asemenea, pentru a reduce riscul de boli de inima.

Dar, simultan alergarea are un impact asupra sanatatii mintale. Studiile au aratat ca, in timpul si dupa alergare, se secreta hormoni de serotonina (hormonul fericirii) si norepinefrinei.

Oamenii de stiinta au dovedit ca miscareaa repetata a corpului in timpul alergarii are un efect asupra partii meditative a creierului si, astfel, ajuta sa scapati de stresul acumulat.

 1. Drumetii montane

Natura in sine are un efect relaxant asupra creierului uman. Exista o multime de dovezi care arata ca mediul inconjurator (copaci, brazi, verdeata) pot reduce in mod semnificativ anxietatea, deoarece plantele elibereaza substante chimice care impiedica procesele de degradare a acestora, si sunt benefice corpului nostru.

Pentru regenerarea corpului este suficient sa mergeti padure doar 20 de minute, si va veti relaxa.

 1. Yoga

Multe studii au aratat ca yoga este un excelent mod de a reduce anxietatea si stresul. Participantii care au inceput sa faca yoga au observat o diminuare a depresiei, furiei, anxietatii si simptome nevrotice.

Ceea ce este bun, este faptul ca in yoga se pune accent pe tehnicile de respiratie, care este crucial pentru relaxarea creierului.

Sursa: http://www.finelivingadvice.com/

(Visited 161 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!