Drumetiile montane remediu pentru depresie

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nu subestimati puterea plimbarilor in natura: Un nou studiu dovedeste ca, chiar si o plimbare de 90 de minute in natura poate duce la schimbari masurabile in creier, si poate ajuta la combaterea depresiei. Anterior cercetarilor s-a aratat ca doar o plimbare de 50 de minute in natura poate imbunatati starea de spirit, reduce anxietatea si chiar imbunatati memoria. In mod specific, studiul, publicat in Proceedings al Academiei Nationale de Stiinte, a constatat ca oamenii care au mers timp de 90 minute intr-o zona naturala, spre deosebire de participanti care au mers intr-un cadru urban cu trafic intens, a aratat scaderea activitatii intr-o regiune a creierului asociat cu un factor cheie in depresie.

“Aceste rezultate sugereaza ca plimbarile in arii naturale accesibile poate fi vitala pentru sanatatea mintala in lumea noastra urbanizata rapid”, a declarat co-autor Gretchen Daily, profesor Bing in Stiinta Mediului si un coleg senior de la Woods Institutul Stanford pentru mediu.

munti

 

Mai mult de jumatate din populatia lumii traieste in mediul urban, si care se prognozeaza sa creasca la 70 % in termen de cateva zeci de ani. Asa cum urbanizare si deconectarea de la natura au crescut dramatic, astfel incat sa aiba tulburari psihice cum ar fi depresia.

De fapt, locuitorii din orase au un risc cu 20% mai mare de tulburari de anxietate si un risc de 40% mai mare de a tulburarilor de dispozitie, in comparatie cu persoanele din zonele rurale. Oamenii nascuti si crescuti in orase sunt de doua ori mai sensibili de a dezvolta schizofrenie.

Este expunerea la natura legata de sanatatea mintala? Daca este asa, cercetatorii au cerut, care sunt efecte ale naturii pe emotie si starea de spirit? Poate expunerea la natura ajuta “tampon” impotriva depresiei?

Mediul urban vs. natural

In cadrul studiului, doua grupuri de participanti mers timp de 90 de minute, intr-o zona cu pajiste plina de arbori si arbusti de stejar, celalalt de-a lungul unei patru benzi carosabil-trafic intens. Inainte si dupa, cercetatorii au masurat bataile inimii si respiratia, au efectuat scanarea creierului si au completat chestionare.

Cercetatorii au descoperit diferente mici in conditii fiziologice, dar au marcat schimbari in creier. Gandirea repetitiva axat pe emotii negative – a scazut in randul participantilor care au mers in natura, comparativ cu cei care au fost intr-un mediu urban.

“Aceasta constatare este interesanta, deoarece demonstreaza impactul experientei naturii asupra unui aspect de reglare emotionala – ceva care ar putea explica cum natura face sa ne simtim mai bine”, a declarat autorul principal Gregory Bratman, un student absolvent in Emmett program interdisciplinar Stanford in mediu si resurse, Stanford Psihofiziologie de laborator si Centrul pentru Conservarea Biologie.

“Aceste constatari sunt importante, deoarece acestea sunt in concordanta, dar inca nu dovedesc o legatura de cauzalitate intre cresterea urbanizari si ratele crescute de boli psihice”, a declarat co-autor James Gross, profesor de psihologie la Stanford.

Intr-un precedent de studiu, de asemenea, condus de Bratman, a gasit ca natura poate avea un efect pozitiv asupra starii de spirit si aspecte ale functiei cognitive, inclusiv memoria de lucru, precum si un efect de amortizare asupra anxietatii.

(Visited 146 times, 1 visits today)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Similar posts
 • Ginkgo biloba: Beneficii si efecte se... 8      8Shares Ginkgo biloba poate trai pana la 1000 de ani, prin urmare, este considerata una dintre cele mai vechi specii de copaci vii. Deoarece extractul de ginkgo biloba derivat din frunzele sale este plin cu substante nutritive esentiale, extractul de ginkgo biloba a fost utilizat in tratamente pentru diferite afectiuni. Studiile au descoperit, identificat si [...]
 • Cele mai bune suplimente naturale pen... 58 1    59Shares Deficitul de serotonina poate provoca sentimentul de tristete, depresie, iritabilitate, niveluri ridicate de anxietate si nopti nedormite. Deficienta de serotonina poate fi tratata cu ajutorul suplimentelor naturale pentru serotonina care contribuie la cresterea nivelului din acest „neurotransmitator al fericirii“ in creier, provocand o stare de bine, fericire, incredere si un somn mai bun. Cuprins [...]
 • Floarea pasiunii (Passiflora Incarnat... 2      2Shares Floarea pasiunii este o planta din familia Passifloraceae. Este cunoscut, de asemenea si sub denumirea Passiflora incarnata. Exista aproximativ 500 de specii de passiflora incarnata, dintre care majoritatea cresc ca vita de vie, arbusti sau plante erbacee. Aceasta planta este bogata in flavonoide, glicozide, acizi organici ( de exemplu acid formic, butiric, linoleic, linolenic, [...]
 • 4 Diferente dintre tristete si depres...         Tristetea si depresia au multe in comun, dar, spre deosebire de depresie, tristetea este o reactie psihologica normala si nu este o boala psihica. In general, problema este in utilizarea abuziva a termenilor, dar, de obicei, stim cum se face distinctia dintre tristete si depresie. Tristetea este doar unul dintre multiplele simptome ale depresiei. [...]
 • Senzatie de ceva blocat in gat: Cauze... 65      65Shares Avand sentimentul ca ceva este blocat in gat poate fi o experienta enervanta pentru multi oameni. Pentru a scapa de acest sentiment enervant, unii oameni incearca tuseasca sau inghit in mod frecvent pentru a scapa de acest sentiment. Senzatia de nod in gat poate fi insotita de raguseala, acumularea de saliva in partea din spate a [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.


Recomand

Cele mai citite articole

Don`t copy text!