Sfaturi pentru prevenirea anxietatii

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cauzele exacte ale anxietatii si a tulburarilor de anxietate sunt necunoscute. Acest lucru il face dificil pentru a preveni tulburarile de anxietate sau a prezice ce dezvolta aceasta boala. Cu toate acestea, se fac multe cercetari in acest domeniu, si exista masuri ce puteti lua pentru a reduce anxietatea si a minimiza viitoarele atacuri de panica.

sfaturi pentru anxietate

Interventia timpurie

Studiile indica faptul ca interventia timpurie pentru copiii care prezinta semne de anxietate este eficienta in reducerea pe termen lung a problemelor de anxietate. Intr-un studiu, copii prescolari, cei ai caror parinti au intervenit au avut rezultate mai bune de la inceput. Copiii au fost alesi in cazul in care acestia au aratat comportamente retrase sau inhibate, care sunt unele dintre factorii de risc cel mai bine identificati pentru anxietate mai tarziu. In acest studiu special, parintii au participat la un program de educatie de constientizare a anxietatii. Copiii ai caror parinti au participat la programul de educatie a aratat o scadere mare in diagnosticarea de anxietate.

Aceste rezultate sunt incurajatoare. Pentru adulti, precum si copii, tratamentul precoce este cel mai bun mod de a preveni problemele viitoare. Multe persoane evita sa ceara ajutor cu o problema de anxietate, deoarece ei sunt jenati. Ei cred ca au o problema de sanatate mintala. Este important sa stim ca tulburarea de anxietate este o boala. Cu tratament si cu modificari in stilul de viata, puteti sa va pastrati simptomele sub control si sa preveniti multe probleme de anxietate.

 

Eliberare de stres

Daca aveti anxietate, este important sa reduceti stresul. Gasiti modalitati de relaxare. Sportul este o modalitate foarte buna de a scapa de stres. Plimbari cu regularitate, copii sa participe la orele de sport in clasa sau sala de gimnastica, sau sa practice yoga. In plus, ati putea dori sa luati o pauza de la rutina de zi cu zi si sa planificati o vacanta. Daca aveti un hobby, faceti timp pentru ea. Faceti lucruri care va fac sa va simti mai bine si mai relaxat.

Mancati alimente sanatoase

O alimentatie sanatoasa va face sa va simti mai bine atat fizic cat si mental. Nu va stresati pentru alegerile alimentare, dar incearcati sa mancati o varietate de alimente proaspete, sanatoase ce includ fructe, legume, cereale integrale ori de cate ori este posibil. Evitati alimentele procesate, dulciurile, alimentele bogate in grasimi. Amintiti-va ca ceea ce hraneste corpul, de asemenea hraneste si creierul.

Tineti un jurnal

Nimeni nu va cunoaste mai bine decat voi insiva. Tinerea unui jurnal este o modalitate foarte buna de a urmari starea de spirit a dvs., stress si anxietate. Multi oameni considera ca identificarea problemelor si scriind despre aceasta le face mai usor sa le accepte. Daca va consultati cu un medic de specialitate, un jurnal va poate ajuta in a va da seama ce declanseaza stresul.

 

Evitarea substantele nesanatoase

In timp ce tutunul, drogurile si alcoolul sunt adesea numite eliberatoare de stres, folosindu-le de fapt distrugeti corpul. Cofeina, de asemenea, poate provoca sau creste anxietatea. Dependenta de la aceste substante pot duce la anxietate si stres suplimentar, dar si renuntarea poate crea anxietate, de asemenea. Daca sunteti dependent si aveti nevoie de ajutor pentru a va elibera, discutati cu medicul dumneavoastra sau a gasiti un grup de sprijin care va poate ajuta.

Resurse:

(Visited 153 times, 1 visits today)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Related posts

Leave a Comment