Paine pentru diabetici

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pentru persoanele cu diabet zaharat este foarte important numararea de carbohidrati consumati. Deoarece carbohidratii se descompun in glucoza, au cel mai mare impact asupra nivelului de glucoza din sange. Este important sa va asigurati ca momentul si valoarea de carbohidrati consumati sunt la fel in fiecare zi, mai ales daca luati medicamente pentru diabet sau insulina. In caz contrar, nivelul de glucoza din sange poate fluctua mai mult.

In continuare veti gasi o reteta pentru paine cu carbohidrati scazuti.

 

Ingrediente:

  • 500g amestec de faina Diabestar (47,3g carbohidrati in 100g produs)
  • 380ml apa calduta
  • 15g drojdie proaspata.
  • 1 ou
  • seminte de floarea soarelui decojite

 

Framantati bine ingredientele in afara de ou si semintele de floarea soarelui. Lasati-l acoperit la loc caldut pana creste dublu, dupa care prelucrati si dati forma. Se aseaza pe o hartie de copt introdus in tava, se unge cu un ou batut in prelabil, si presara deasupra seminte de floarea soarelui.

IMG_5061

Coacem in cuptor fierbinte la 220C aprox. 45 minute.

IMG_5076

Aceasta paine este de asemenea potrivita si pentru persoanele care doresc sa slabesca, pentru ca faina Diabestar are cu 35% mai putini carbohidrati decat faina alba de grau.

(Visited 974 times, 1 visits today)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Related posts

Leave a Comment