Purtarea mastii este cu adevarat eficienta in protejarea impotriva coronavirusului? O investigatie recenta a dezvaluit

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Purtarea mastii reduce incidenta infectiei cu coronavirus cu 53%, frecventa cazurilor noi pe o perioada de timp, potrivit unui studiu global.

O revizuire sistematica si o meta-analiza a masurilor care nu se bazeaza pe medicamente pentru prevenirea epidemiei au descoperit ca purtarea mastii corect, distantarea fizica si spalarea frecventa a mainilor sunt toate modalitati eficiente de a reduce numarul de cazuri, dar purtarea mastii este cea mai eficienta dintre toate, cercetatorii au scris in The BMJ .

Citeste articolul pentru a afla daca purtarea mastii reduce incidenta infectiei cu coronavirus conform studiilor.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Monash din Australia si de la Universitatea din Edinburgh din Marea Britanie au evidentiat ca rezultatele arata ca, pe langa programele de vaccinare, mai este nevoie de purtarea mastii, distantarea fizaca si spalarea mainilor. Datele din peste 30 de studii din intreaga lume au fost analizate in detaliu si au constatat ca purtarea mastii reduce incidenta infectiei cu coronavirus cu 53% si distantarea fizica cu 25%, scrie The Guardian.

O reducere semnificativa de 53% a fost gasita si pentru spalarea mainilor, dar acest rezultat nu este semnificativ statistic, deoarece putine studii au fost prezentate analistilor care au studiat spalarea mainilor. O examinare detaliata a altor masuri anti-epidemie, cum ar fi carantina, inchiderea frontierelor, inchiderea scolilor si locurilor de munca, nu a fost posibila din cauza diferentelor de calitate, design si evaluarea impactului studiilor pe aceasta tema.

Numarul cazurilor de coronavirus in lume a depasit 250 de milioane. Virusul infecteaza 50 de milioane de oameni la fiecare 90 de zile din cauza variantei delta extrem de infectioase. Mii de oameni mor in fiecare zi din cauza Covid-19.

Lectura suplimentara: Acest lucru va impiedica aburirea ochelarilor cand porti masca: 5 trucuri simple pentru a evita problema enervanta

De citit: De ce atat de multi oameni protesteaza atat de acerbi impotriva purtarii mastii? Acestea sunt primele 5 cauze, potrivit psihologilor

(Visited 271 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!