Este cel mai bun mic dejun pentru slabit, pastreaza senzatia de satietate mai mult timp si mancati mai putin

INGRIJIREA SANATATII

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Stim cu totii ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, mai ales daca doriti sa slabiti. Dar, daca incepeti sa va simtiti infometati in jurul orelor 10 sau 11, ar trebui sa reganditi alegerea alimentelor pentru cea mai importanta masa a zilei.

Cea mai buna alegere pentru micul dejun sunt fulgii de ovaz, a fost confirmat in cel mai recent studiu, publicat in Annals of Nutrition & Metabolism.

Studiul a inclus 36 de barbati si femei, care au fost impartite in trei grupuri diferite: primul a mancat fulgi de ovaz pentru micul dejun, al doilea fulgi de porumb, iar al treilea au omis micul dejun si am baut doar apa.

Atat primul cat si al doilea grup a consumat 350 de calorii in total. In urmatoarele trei ore, toti participantii au inregistra o stare de satietate, si au dat probe de sange pentru a monitoriza nivelul lor de zahar si insulina din sange. Dupa aceea toti au primit acelasi pranz.

Asa cum se asteptau, oamenii de stiinta au confirmat faptul ca grupul de oameni care au mancat fulgi de ovaz au simtit cel mai putin foame in timpul diminetii si dupa-amiaza, si au mancat cu 31 % mai putine calorii la masa de pranz. In plus, fulgi de ovaz a avut un efect favorabil la persoanele supraponderale, pentru ca au consumat cu 50% mai putine calorii la masa de pranz.

Subiectii care au mancat fulgi de porumb le era deja foame, la trei ore dupa micul dejun. La al treilea grup, de asemenea le-a fost foame dupa 3 ore.

De ce le-a fost foame la al doilea grup, chiar daca au mancat aceeasi cantitate de calorii? Aceasta deoarece, fulgi de ovaz se digera mai greu in somac, in timp ce fulgi de porumb determina o crestere mare a glucozei din sange, iar apoi apare o scadere rapida si brusca.

Aceasta cercetare este doar una din multele care confirma cat de mult fulgi de ovaz sunt utili daca doriti sa slabiti, deoarece determina un consum mai mic de calorii pe o perioada mai lunga de timp.

De ce fulgii de ovaz sunt buni pentru micul dejun?

Ovazul si derivatii sai, sunt extrem de sanatosi, dar, de asemenea au un gust foarte bun. Daca credeti ca trebuie sa mancati doar fulgi de ovaz la micul dejun, va inselati. Puteti sa-l amestecati in aproape orice fel de mancare, ca o garnitura, supliment tocana, o salata sau intr-o versiune dulce. Ea poate fi baza pentru deserturi sanatoase, cum ar fi biscutii.

Va veti simti satuli mai mult timp

Fibrele din ovaz, se digera mai greu si scad pofta de mancare. De aceea ovazul sunt un aliment ideal pentru cei care doresc sa slabeasca.

Scade colesterolul

Bogate in fibre sanatoase, fulgi de ovaz au capacitatea de a scade nivelul de colesterol rau din sange. In acest fel ei protejeaza sanatatea inimii si a vaselor de sange si reduc riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Scade tensiunea arteriala

Dintre toate alimentele care pot stabiliza tensiunea arteriala, ovazul este una dintre cele mai puternice. Ingredientul activ este lignanic, o fibra vegetala. Studiile au aratat ca aportul regulat al lignan poate scadea tensiunea arteriala cu pana la 30%.

Reduce riscul de cancer

Ovazul reduce riscul de cancer de colon, potrivit unui studiu publicat in British Medical Journal. In plus, studiile au aratat ca ovazul reduce riscul de cancer de san, de prostata si ovarian.

LĂSAȚI UN MESAJ

ULTIMELE ARTICOLE

Articole relevante