Cele mai importante beneficii ale ciupercilor

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Ciupercile sunt foarte benefice pentru sanatate si din acest motiv trebuie sa le includeti in alimentatie. Iata de ce:

ciuperci

Echilibreaza glanda tiroidei 

 

Un dezechilibru al glandei tiroide poate afecta starea generala de sanatate. Datorita rolului sau de a reglementa metabolismul, functie improprie a glandei tiroide poate duce la probleme cu controlul greutatii. Aceasta reglementeaza, de asemenea temperatura corpului si regenerarea celulelor, mentinandu-ne tineri si sanatosi. Ciupercile sunt cele mai bune alimente pentru glanda tiroidei, datorita continutului ridicat de iod, vitamina D, si multe calitati antioxidante.

Reglementeaza sistemul imunitar

 

Unele probleme sunt cauzate de scaderea sistemului imunitar. Un astfel de exemplu sunt alergiile. Ciupercile pot ajuta, deoarece vor stimula imunitatea fara a provoca o reactie inflamatorie. Ele contin fitochimicale, cum ar fi beta-glucan, care este un compus foarte bun stimularea imunitatii.

Ajuta in tratamentul cancerului 

Ciupercile au proprietati anticancerigene, datorita lectinelor care impiedica celulele canceroase sa creasca si sa se inmulteasca. Mai mult decat atat, ele sunt bogate in seleniu care este identificat ca mineral esential in urma unui tratament pentru cancer.

Sursa excelenta de vitamina D 

 

Puteti sa cresteti ciuperci pe cont propriu. Daca le puneti la soare inainte de a le culege veti spori cantitatea de vitamina D si mai mult. Consumul de doar 3 ciuperci va ajuta sa obtineti cantitatea necesara de zi cu zi.

(Visited 107 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!