Ce este un pulsoximetru si cum sa-l utilizati

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 18

Utilizarea unui pulsoximetru este neinvaziva si nedureroasa. Calculeaza cantitatea de oxigen din sange in locurile cele mai indepartate de inima. Iata cum functioneaza dispozitivul.

In afara de monitorizarea unui simptom COVID-19, un pulsoximetru poate fi foarte util, deoarece poate detecta alte probleme de sanatate legate de nivelurile de oxigen din sange. 

Cu pandemia COVID-19 in plina desfasurare, este o idee buna pentru toata lumea pentru a mentine un control asupra nivelului lor de oxigen din sange. Daca se observa o scadere a nivelului de oxigen din sange, este important sa se discute cu un medic, deoarece nivelurile scazute de oxigen sunt unul dintre indicatorii COVID-19. Mai multe informatii despres COVID-19 gasiti aici Ce este Coronavirus (COVID-19)? Cum te poti proteja?

Folosirea unui pulsoximetru este neinvaziv si nedureros. Dispozitivul calculeaza cantitatea de oxigen din sange. Un pulsoximetru este un dispozitiv mic, asemanator unei cleme, care se ataseaza po o parte a corpului, cum ar fi degetul, lobul urechii sau degetele de la picioare.  

In afara de monitorizarea unui simptom COVID-19, un pulsoximetru poate fi foarte util, deoarece poate detecta alte probleme de sanatate legate de nivelurile de oxigen din sange. Aceste afectiuni includ astm, cancer pulmonar , pneumonie, boala pulmonara obstructiva cronica si multe altele.

Cum functioneaza un oximetru de puls?

Pulsoximetrul cand este atasat la deget, lobul urechii sau degetul de la picior, in cateva secunde de la pornire, pulsioximetrul va va indica nivelurile de saturatie a oxigenului, impreuna cu ritmul cardiac. PI este un indicator al puterii relative a semnalului pulsatil de la un oximetru de puls.

Cum se foloseste un pulsoximetru

  • Pulsoximetrul in stil clama trebuie pus pe deget sau pe lobul urechii. Masina nu va va intepa, ci doar veti simtiti o mica presiune.
  • Degetul sau partea corpului trebuie plasate direct sub lumina.
  • In cateva secunde de la pornire, pulsioximetrul va va indica nivelurile de saturatie a oxigenului, impreuna cu ritmul cardiac. 
  • Este posibil sa trebuiasca sa eliminati lacul de unghii, in functie de tipul de oximetru de puls pe care il achizitionati.
  • Porniti dispozitivul.
  • In cateva secunde, aparatul va incepe sa transmita informatii exacte despre nivelurile de saturatie a oxigenului din sange.
  • Dupa terminarea testului si obtinerea rezultatelor dvs., pur si simplu scoateti dispozitvul si se va inchide automat.
  • Orice numar sub 95 arata o problema si atunci trebuie sa consultati un medic.

2 COMENTARII

  1. […] Medicul ar putea recomanda utilizarea unui pulsoximetru la domiciliu, mai ales daca persoana bolnava are factori de risc pentru boli severe cu simptome COVID-19. Un pulsoximetru este un clip de plastic care se ataseaza la un deget. Dispozitivul poate ajuta la verificarea respiratiei prin masurarea cantitatii de oxigen din sange. O valoare mai mica de 92% ar putea creste nevoia de spitalizare. Daca medicul recomanda un oximetru de impulsuri, asigurati-va ca intelegeti cum sa utilizati corect dispozitivul si cand o valoare ar trebui sa solicite un apel la medic. Cititi mai multe aici: Ce este un pulsoximetru si cum sa-l utilizati […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante