Tipuri de obezitate in functie de grasimea depusa

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 4

Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce mai ai grasime desi te-ai luptat pentru a slabi?

Ei bine asta s-ar putea pentru ca ceva faci gresit.

Raspunsul se afla in tipul de obezitate pe care-l ai. Necunoscut pentru multi, exista diferite tipuri de obezitate si exista modalitati specifice pentru a scapa de ea.

Sase tipuri de obezitate si sfaturi despre cum sa scapi de grasimea specifica.

Tu in care grup te regasesti?

Obezitatea alimentara

Acest tip obezitate este datorat consulmului excesiv de alimente si lichide . Se manifesta sub forma unui stomac proeminent si sub forma de grasime in partea superioara a corpului.

Prin reducerea aportul de alimente si prin practicarea de exercitii fizice de cel putin 30 de minute pe zi, puteti combate cu usurinta acest tip de obezitate.

Obezitatea “stomacului nervos”

Acest tip de obezitate este determinat de anxietate si stres.  Chiar si depresia sau consumul excesiv de dulciuri poate cauza acest tip de obezitate.

Solutia pentru acest tip de obezitate este reprezentata de exercitarea activitatilor fizice cu scopul de a reduce anxietatea si stresul

Obezitatea cauzata de gluten

Aceasta forma de obezitate este mai intalnit in randul femeilor, in special in timpul adolescentei, menopauzei, sau ori de cate ori exista un dezechilibru hormonal.

Pentru a combate acest tip de obezitate, trebuie evitat fumatul, consumul de alcool. Persoanele afectate trebuie sa practice exercitii cu greutati.

Obezitatea metabolica

Persoanele cu acest tip de obezitate de, de obicei, au grasimea acumulata la abdomen care arata ca un balon mare si au probleme de respiratie. Trebuie sa se reduca consumul de alcool pentru a combate acest tip de obezitate.

Obezitatea sanguina

Considerat o obezitate mostenita genetic, acest tip de obezitate se refera la obezitatea care apare ca rezultat al unei proaste circulatii sanguine. Aceasta obezitate apare la gravide si in randul persoanelor cu picioare umflate. Solutia pentru acest tip de obezitate este reprezentata de practicarea exercitiilor fizice, de plimbare si de urcatul scarilor.

Obezitatea ca rezultat al lipsei de activitate

Acesta este genul de obezitate care afecteaza parti ale corpului care au fost odata foarte active. Este comuna in randul persoanelor care obisnuiau sa practice exercitii fizice foarte riguroase, dar la care au renuntat. In cazul in care suferi de acest tip de obezitate, evitarea alimentelor foarte bogate din punct de vedere caloric, timp de o perioada mai lunga de imp, iti poate ajuta organismul sa arda grasimea prin accelerarea metabolismului.

Deci, ce tip de obezitate va afecteaza? Nu uitati sa impartasiti cele citite cu familia si prietenii pentru a le ajuta sa lupte impotriva obezitatii.

Sursa: Elite Readers

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante