Supa de usturoi si ghimbir preparata din 52 de catei de usturoi invinge raceala si gripa

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Usturoiul este, fara indoiala, unul dintre cele mai bune antibiotice naturale. Combinat cu lamaie, cimbru si ceapa, creeaza un remediu natural puternic care distruge aproape orice virus si previne raceala si gripa.

„China este cel mai mare producator de usturoi din lume. Productia de usturoi depaseste 20 de milioane de tone pe an. Ceilalti cei mai mari producatori de usturoi sunt India cu aproximativ 1,25 milioane de tone de usturoi pe an, Coreea de Sud, Egipt si Rusia.”

Sa adaugam doar ca cultivam doar aproximativ 700 de tone de usturoi pe an si importam cea mai mare parte din China.

Efectele vindecatoare ale usturoiului

Usturoiul a fost folosit de mii de ani. In Egiptul Antic, era folosit pentru a trata 22 de boli, cum ar fi lepra, infectiile, bolile pulmonare si de sange si muscaturile de insecte.

Romanii au hranit soldatii si marinarii pentru a le spori rezistenta la boli.

Cercetarile au aratat ca usturoiul creste nivelul general de antioxidanti si a fost folosit in mod obisnuit pentru a trata infectiile si ranile inca din Evul Mediu.

Efectele de vindecare sunt atribuite substantei sale active numite alicina. Cercetatorii de la Universitatea din Washington au descoperit ca usturoiul este de o suta de ori mai eficient decat doua antibiotice populare care lupta impotriva bolilor bacteriene transmise de alimente.

Dupa ce usturoiul este zdrobit, aliina este transformata intr-o noua componenta alicina, care regleaza tensiunea arteriala, regleaza nivelul colesterolului si previne formarea cheagurilor de sange.

In plus, usturoiul reduce riscul de ateroscleroza, combate gripa, raceala si durerile de urechi, diareea si indigestia si chiar previne cancerul.

Helen Bond, consultant in nutritie din Derbyshire (Marea Britanie) si purtatoare de cuvant a Asociatiei Dietetice Britanice, spune:

„Aceasta substanta chimica este cunoscuta de multa vreme pentru proprietatile sale antibacteriene si antifungice. Din acest motiv, se crede ca intareste sistemul imunitar.

Multi oameni pur si simplu zdrobeste usturoiul, il amesteca cu ulei de masline si il intinde pe paine. Cum sau daca poate functiona nu a fost inca dovedit.”

Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, 1 lingurita de usturoi ofera urmatoarele beneficii:



  • Calorii: 4
  • Proteine: 0,18 g
  • Grasimi: 0,01 g
  • Carbohidrati: 0,93 g
  • Fibre: 0,1 g
  • Zaharuri naturale: 0,03 g
  • Calciu: 5 mg
  • Fier: 0,05 mg (0,03% din doza zilnica recomandata)
  • Magneziu: 1 mg
  • Potasiu: 11 mg
  • Vitamina C: 0,9 mg (0,02% din doza zilnica recomandata)

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca usturoiul promoveaza sanatatea inimii, creste numarul de limfocite T din sange, lupta impotriva virusilor si intareste sistemul imunitar.

Un studiu australian care a implicat 80 de pacienti, publicat in Jurnalul European de Nutritie Clinica , a aratat ca o dieta bogata in usturoi reduce hipertensiunea arteriala.

Medicii stomatologi brazilieni au demonstrat ca apa cu usturoi distruge germenii care provoaca carii si boli ale gingiilor.

Desi cercetatorii sustin ca usturoiul poate fi bun pentru sanatate in multe feluri, companiile farmaceutice nu sunt interesate sa efectueze studii mari si costisitoare, deoarece nu il pot breveta si nu pot prospera vanzandu-l.

Citeste si Usturoiul: Beneficii pentru sanatate, efecte secundare si precautii

Iata cum sa faci o supa delicioasa de usturoi care te va ajuta sa obtii toate beneficiile pentru sanatate din aceasta leguma.

Reteta de supa de usturoi si ghimbir

Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 26 catei de usturoi (necuratati)
  • doua linguri de ulei de masline
  • 1/2 cana de ghimbir proaspat 
  • doua linguri de unt
  • 2 si 1/4 cani de ceapa tocata
  • 26 catei de usturoi (curatati)
  • o jumatate de cana de lapte de cocos
  • o jumatate de lingurita de piper cayenne
  • 1 si 1/2 lingurita de cimbru proaspat tocat
  • 4 felii de lamaie
  • 3 si 1/2 cani bulion de legume organic
  • sare de mare

Preparare supa de usturoi si ghimbir

1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Puneti 26 de catei de usturoi intr-o tava mica de copt, turnati peste ei ulei de masline si adaugati putina sare de mare. Acoperiti cu folie si coaceti aproximativ 25 de minute pana cand usturoiul devine maro auriu si moale.

2. Apoi scoateti vasul de copt si lasati usturoiul sa se raceasca. Apoi zdrobiti-l cu o furculita intr-un castron.

3. Intre timp, incalziti untul intr-o tigaie, adaugati ghimbirul, cimbrul, ceapa si ardeiul cayenne. Gatiti aproximativ 6 minute si adaugati cateii de usturoi mototolati prajiti si 26 de catei de usturoi cruzi.

4. Gatiti inca 3 minute si adaugati supa de legume. Acoperiti oala si lasati-o sa fiarba aproximativ 20 de minute.

5. Apoi amestecati supa si turnati inapoi in oala. Adauga laptele de cocos, asezoneaza cu sare si piper.

6. Pentru a aroma puteti adauga putin suc de lamaie si serviti.

Va dorim pofta buna!

(Visited 144 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!