Cum se prepara suc de varza pentru vindecarea ulcerului gastric

  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Ulcerele peptice sunt rani deschise pe mucoasa esofagului, stomacului sau duodenului si sunt o problema comuna si extrem de neplacuta de sanatate.

Se estimeaza ca 11-14% dintre barbati si 8-11% dintre femei vor dezvolta ulceratii peptice la un moment dat in viata lor, iar acestea sunt unele dintre cele mai frecvente simptome:

  • Durere abdominala
  • Arsuri la stomac si dureri in piept
  • Indigestie
  • Greata
  • Varsaturi
  • Indigestie
  • Scaun inchis la culoare, aproape negru
  • Ragaiala

Cei mai comuni factori de risc si cauzele ulcerelor peptice includ:

  • Infectia cu Helicobacter pylori (H.pylori)
  • Utilizarea regulata a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene conventionale (AINS), cum ar fi acidul acetilsalicilic (Aspirina, Bayer) sau ibuprofenul (Advil, Nurofen, Motril) fara a lua protectie suplimentara pentru stomac si guta
  • Fumat
  • Alcool
  • Obiceiuri alimentare nesanatoase si consum excesiv de alimente picante si prajite si alimente procesate
  • Fumat
  • Radioterapie

Principala cauza a acestora este infectia cu H.pylori, care este responsabila pentru 90% din totalul ulcerelor duodenale si aproape de 80% din ulceratiile stomacale.

Cu toate acestea, sucul de varza s-a dovedit a fi cel mai puternic mod natural de a vindeca ulceratiile stomacale. Acesta a fost folosit de mai bine de sapte decenii, dupa ce un medic din San Francisco, Garnett Cheney a publicat un articol genial numit: „Vindecarea rapida a ulcerelor peptice la pacientii care primesc suc de varza proaspata” in 1949.

El a efectuat un studiu care a implicat treisprezece subiecti cu varsta cuprinsa intre 26 si 72 de ani, care au fost diagnosticati cu ulcere intestinale purtand un „crater” care a fost definit pe o radiografie. Craterele au fost clasificate in diametre mici (de 3 pana la 5 mm), medii (6 pana la 8 mm) si mari (9 pana la 21 mm).

Au urmat un regim alimentar specific, au baut zilnic un litru de suc de varza verde, impartit in 5 portii de 200 ml si au fost incurajati sa foloseasca sare, piper si suc de rosii.

De asemenea, trei dintre participanti au primit portii de suc care contin 75 la suta de varza si 25 la suta de telina.

Dupa cinci luni, acestea au fost rezultatele:

  • 11 din 13 subiecti nu aveau cratere pe radiografie dupa un curs de 6-9 zile de terapie
  • Un pacient cu un crater cu ulcer mare a prezentat semne curative in 14 zile, iar altul cu un ulcer duodenal mare cu deformare a capacului l-a vindecat in 23 de zile   
  • Timpul mediu de vindecare a fost inregistrat la 9 zile

Un subiect cu trei ulceratii gastrojejunale mici si un altul cu doua astfel de ulcere gastrice si-au   vindecat intestinele la al doilea examen gastroscopic dupa terapia cu suc de varza

Garnett Cheney a subliniat, de asemenea, ca sucul de varza nu trebuie sa fie gatit, ci trebuie consumat crud.

Mai mult, el sustine ca sucul de varza contine o substanta, un factor anti-ulcer, pe care a propus-o sa fie numita vitamina U. In zilele noastre, este cunoscuta sub numele de S-metilmetionina si s-a descoperit ca imbunatateste productia de mucina, principalul componenta a mucusului secretata de mucoase, care protejeaza suprafata esofagului, stomacului si a intestinelor si previne formarea ulcerelor.

De asemenea, are proprietati puternice de protectie a celulelor si echilibreaza imunitatea.

Deoarece ulceratiile peptice si leziunile pielii sunt similare in ceea ce priveste leziunile tisulare, vitamina U accelereaza vindecarea ranilor. De asemenea, inhiba formarea adipocitelor (celulele grase) la nivel molecular, trateaza depresia, iar proprietatile sale antioxidante, antiinflamatorii si antifibrotice previn si trateaza afectarile renale.

Sucul de varza este, de asemenea, bogat intr-un alt agent anti-ulcer, sulforafanul, care este un bactericid puternic care ucide Helicobacter pylori si previne ulceratiile peptice.

Aceasta bautura puternica este de asemenea bogata in acid glutamic, un aminoacid neesential, care serveste ca neurotransmitator al impulsurilor nervoase implicate in invatare si memorie. Deficitul sau in organism poate duce la sindromul intestinului scurger si la o functie deficitara a sistemului imunitar.

Sucul de varza este de asemenea abundent in vitamina C, care este un puternic antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi si previne ulcerul gastric si ulcerul duodenal

Un singur pahar de suc de varza poate furniza cantitati semnificative de vitamina K, A, E si C,   fosfor, iod, vitamine din familia B, fitonutrienti, enzime, calciu, fier, potasiu, glutamina si compusi antioxidanti. Prin urmare, ofera, de asemenea, numeroase alte beneficii pentru sanatate, dupa cum urmeaza:

  • Are un profil nutritiv impresionant care intareste sistemul imunitar
  • Sucul de varza scade eficient nivelul de colesterol LDL si imbunatateste sanatatea inimii
  • Este bogat in antocianine si vitamina K. care imbunatatesc functia creierului si depuneri mai mici ale placii pe caile neuronale, prevenind tulburarile neurodegenerative
  • Acest suc natural este abundent in antioxidanti unici, inclusiv compusi sulfurosi si izocianat, care impiedica stresul oxidativ si cancerigenii sa afecteze negativ celulele
  • Sucul de varza regleaza functia tiroidei si producerea de hormoni
  •  Sucul de varza are proprietati diuretice care detoxifica organismul si creste functia rinichilor si a ficatului

Continutul ridicat de potasiu scade tensiunea arteriala, deoarece acest mineral este un vasodilatator puternic, care scade tensiunea si tensiunea in vasele de sange si artere si, astfel, reduce riscul de ateroscleroza, atac de cord si accident vascular cerebral.

Deoarece este bogat in antioxidanti, inclusiv vitamina C si E, sucul de varza imbunatateste sanatatea si aspectul pielii tale si trateaza ridurile, cusururile si reduce semnele imbatranirii

Este scazut in calorii, dar bogat in nutrienti care ajuta la pierderea in greutate

Iata cum sa faceti sucul de varza acasa pentru a trata ulceratiile stomacale si pentru a beneficia de toate aceste avantaje:

Ingrediente:

  • O capatana mica de varza verde
  • 6 bucati de telina
  • 1 bucata de radacina de ghimbir
  • 3 morcovi

Instructiuni:

Clatiti ingredientele, taiati-le si amestecati-le in storcator.

Apoi, imparti sucul in 5 portii si beti pe tot parcursul zilei.

Repetati zilnic timp de 7-21 zile, dar in cele mai multe cazuri, veti experimenta usurarea initiala in 2-3 zile.

Sursa:  juicing-for-health.com

(Visited 574 times, 3 visits today)

  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Related posts

Leave a Comment