Cum să faci suc de varză pentru vindecarea ulcerelor de stomac și a rănilor deschise

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Ultima actualizare 2025-01-15 de admin

Ulcerele peptice sunt răni deschise pe mucoasa esofagului, stomacului sau duodenului. Sunt rareori mortale, dar totuși extrem de neplăcute și foarte frecvente. După cum spune proverbul medical, această afecțiune „ucide puțini, dar deranjează pe mulți”.

Simptome neplăcute ale ulcerelor peptice

Se estimează că 11-14% dintre bărbați și 8-11% dintre femei vor dezvolta ulcer peptic la un moment dat în viață, dar doar 1 persoană din 100.000 va muri din cauza acestei afecțiuni. Ceilalți bolnavi pot experimenta zeci de ani de simptome absolut neplăcute, cum ar fi:

  • Durere abdominală
  • Greaţă
  • vărsături
  • Râgâială
  • Indigestie
  • Arsuri la stomac și dureri în piept
  • Sângerare (rar), caracterizată în majoritatea cazurilor prin scaun închis la culoare, aproape negru

Deci, sunteți în pericol de a dezvolta ulcer?

Cei mai comuni factori de risc și cauze ale ulcerului peptic

Înțelegerea factorilor de risc comuni și a cauzelor ulcerului peptic este importantă pentru vindecarea dumneavoastră. Dacă oricare dintre acestea vă provoacă ulcere, atunci este logic să le îndepărtați pentru a începe vindecarea și a preveni reapariția.

  • Infecția cu Helicobacter pylori (H.pylori).
  • Utilizarea regulată a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene convenționale (AINS), cum ar fi acidul acetilsalicilic (Aspirina, Bayer) sau ibuprofenul (Advil, Nurofen, Motril), fără a lua o protecție suplimentară pentru stomac și intestine.
  • Obiceiuri alimentare nesănătoase, inclusiv consumul frecvent de alimente picante și prăjite
  • Consum mare de alimente procesate datorită aditivilor alimentari artificiali
  • Fumat
  • Consum excesiv sau frecvent de alcool
  • Radioterapie

Infecția cu H.pylori  este cauza principală a ulcerului peptic. Potrivit CDC, această bacterie este cauza a aproape 90% din toate ulcerele duodenale și a aproape 80% din ulcerele gastrice. H.pylori este, de asemenea, o cauză importantă a multor cazuri de reflux acid, astfel că sucul de varză s-a dovedit a fi liniștitor pentru cei care suferă de această afecțiune.

Tratamentul convențional al ulcerului peptic se bazează în mare măsură pe cel puțin două antibiotice puternice (cu un al treilea opțional) – totul pentru a eradica acea bacterie neplăcută din tractul gastrointestinal.

Suc de varză pentru vindecarea ulcerelor de stomac

Sucul proaspăt, crud, de varză este secretul.

Da, funcționează, iar acesta este un fapt confirmat științific cu aproape 70 de ani de istorie. Să aruncăm o privire mai atentă.

În 1949, Garnett Cheney, un medic din San Francisco, a publicat un  articol strălucit  cu un titlu care spune totul: „ Vindecarea rapidă a ulcerelor peptice la pacienții care primesc suc proaspăt de varză ”.

Doar ca să vă puteți imagina cât de „rapidă” este vindecarea: sucul de varză a fixat ulcerele peptice în doar 7 zile, în timp ce terapia convențională va dura mult mai mult, fără nicio promisiune de vindecare!

Studiul de terapie cu suc de varză de Garnett Cheney

Într-un studiu pilot, au fost implicați treisprezece subiecți cu vârsta cuprinsă între 26 și 72 de ani. Ei au fost diagnosticați cu ulcere intestinale purtând un „crater” care a fost definit pe o radiografie. Aceste cratere au fost grupate ca mici (3 până la 5 mm în diametru), medii (6 până la 8 mm) și mari (9 până la 21 mm).

  • Patru dintre ei erau femei și nouă bărbați
  • Cinci dintre subiecți aveau un ulcer gastric
  • Șapte dintre ei aveau un ulcer duodenal
  • Un subiect a fost diagnosticat cu ulcer gastrojejunal

Este important de menționat că studiul „ nu a exclus niciun pacient care a considerat că ulcerul lor era prea rău pentru a fi tratat medical”.

Fiecare dintre ei i-a fost prescris un regim alimentar specific pentru a asigura excluderea altor posibile surse alimentare care conțin vitamina anti-ulceroasă.

Fiecare subiect trebuia să bea zilnic nu mai puțin de un litru de suc de varză verde. Băutura a fost împărțită în 5 porții de 200 ml (aproximativ șapte uncii) fiecare, pentru a fi băută pe tot parcursul zilei.

De asemenea, pacienții au fost încurajați să folosească sare, piper și suc de roșii pentru condimente. Trei subiecți au primit porții de suc care conțineau 75% varză și 25% țelină (țelina conține și vitamina U).

Rezultate: Subiecții au fost observați timp de cinci luni consecutiv. Înainte și după radiografii, precum și analiza de studiu gastroscopic a pacienților a fost luată în considerare. Iată ce s-ar putea concluziona din studiul despre acesta:

  • 11 din 13 subiecți au apărut fără cratere la radiografie după un curs de 6-9 zile de terapie. Aceasta a fost considerată „ vindecare rapidă”
  • Unul dintre subiecții care avea un crater mare de ulcer a prezentat semne curative în paisprezece zile. Un alt subiect care a avut un ulcer duodenal mare cu deformare a capacului a avut nevoie de 23 de zile pentru a se vindeca
  • Timpul mediu de vindecare pentru toate cazurile investigate a fost înregistrat la 9 zile
  • Alte rezultate uimitoare au putut fi observate în două dintre condiții; un subiect a avut trei ulcere gastrojejunale mici, iar celălalt a fost afectat de două astfel de ulcere gastrice. Ambii subiecți au dezvăluit intestine vindecate la a doua examinare gastroscopică după terapia cu suc de varză.

Autorul acestui studiu uimitor, Garnett Cheney, subliniază faptul că încălzirea distruge vitamina U. Prin urmare, alimentele care vizează tratarea ulcerelor trebuie consumate crude și nu supuse gătirii. Varza consumată sub formă de suc este cel mai bun remediu pentru vindecarea ulcerului.

Componente de vindecare a ulcerului în sucul proaspăt de varză

1. Vitamina U (pentru ulcere)

Dr. Garnett a presupus că sucul de varză este bogat într-un fel de factor anti-ulcer, așa că a propus să-l numească vitamina U (pentru ulcere) până când sunt disponibile mai multe date despre chimia substanței.

Astăzi, știm că această minunată vitamina U este de fapt S-metilmetionina și iată cum ajută la vindecarea ulcerelor conform recenziilor științifice moderne:

  • Vitamina U stimulează producția de mucină, componenta principală a mucusului secretat de membranele mucoase. În esență, acest lucru ajută la menținerea unui strat protector pe suprafața esofagului, stomacului și intestinelor. Desigur, acest lucru ajută la prevenirea formării ulcerelor și la vindecarea celor existente.
  • Vitamina U are proprietăți semnificative de protecție a celulelor, cel mai probabil datorită formulei sale chimice cu mai multe grupări sulfhidril. Se crede că acești compuși funcționează ca antioxidanți și ajută la echilibrarea imunității locale.

2. Sulforafan

Un alt agent anti-ulcer puternic din sucul de varză este cunoscut sub numele de sulforafan (da, aceeași substanță care tratează autismul și vindecă cancerul ). Acest compus este un bactericid puternic care este incredibil de eficient împotriva Helicobacter pylori, care este bacteria responsabilă pentru marea majoritate a tuturor ulcerelor peptice.

Se crede că doza eficientă de sulforafan pentru eradicarea H. pylori este de aproximativ 100 mg pe zi pentru adulți. Deși varza nu are la fel de mult sulforafan ca germeni de broccoli, ea conține totuși suficientă substanță pentru a aduce o ușurare semnificativă pentru ulcerele infectate cu H. pylori.

3. Acidul glutamic

Acidul glutamic este un aminoacid neesențial, ceea ce înseamnă că organismul este capabil să-și producă propriul acid glutamic și nu depinde de obținerea acestuia din alimente. Unul dintre rolurile sale principale este de a servi ca neurotransmițător pentru a ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase care sunt implicate în învățare și memorie.

O deficiență în acid glutamic poate duce la compromiterea integrității intestinale (sindromul intestinului permeabil) și la o funcționare deficitară a sistemului imunitar. Acesta este un alt motiv pentru care varza este atât de bună pentru sănătatea intestinelor.

4. Antioxidanți

Nu în ultimul rând, sucul de varză este bogat în vitamina C, un antioxidant puternic care captează și neutralizează radicalii liberi. Acest lucru este extrem de important, deoarece deteriorarea radicalilor liberi este o componentă importantă în dezvoltarea și agravarea ulcerelor gastrice, ulcerelor duodenale și chiar a cancerului de stomac.

Beneficii suplimentare pentru sănătate ale vitaminei U

Vindecă leziunile pielii

Știați că ulcerele peptice și leziunile cutanate sunt foarte asemănătoare în ceea ce privește leziunile tisulare? Acest fapt explică de ce există dovezi care sugerează că vitamina U accelerează semnificativ vindecarea rănilor atunci când este aplicată direct pe piele. Practic, puteți înmuia bandaje curate de tifon în suc proaspăt de varză și puteți face astfel pansamente naturale pentru vindecarea pielii!

Suprima formarea de celule grase

Acest lucru poate fi o surpriză, dar este de fapt un fapt științific : vitamina U inhibă formarea adipocitelor (celule grase) la nivel molecular. Aceasta înseamnă că sucul de varză ar putea ajuta la pierderea și controlul greutății printr-un mecanism de acțiune complet diferit, care nu are nimic de-a face cu caloriile și macronutrienții. Deși acest efect urmează să fie confirmat în studiile pe oameni, încă sună incredibil de promițător!

Prevenine și vindecă daunele la rinichi

Datorită proprietății sale antioxidante, antiinflamatorii și antifibrotice (previne formarea cicatricilor în țesuturi), vitamina U a demonstrat un mare potențial în prevenirea și tratamentul leziunilor renale. Antioxidantul este eficient în special împotriva daunelor toxice, de exemplu, cele induse de medicamentele convenționale precum acidul valproic pentru tratamentul convulsiilor.

Poate ajuta la depresie

Deși acest ultim punct nu are încă multe date științifice care să-l susțină, există unele dovezi care sugerează că vitamina U calmează eficient depresia, indiferent de durata acesteia și de tratamentul anterior. Există motive să credem că acest lucru este adevărat, deoarece o altă substanță cu o structură chimică FOARTE similară a fost confirmată de zeci de ori ca având proprietăți antidepresive.

Cum să faci suc de varză pentru vindecarea ulcerelor de stomac

Sucul de varză în sine are un gust dulce, dar are un post-gust distinct, care poate să nu fie plăcut pentru unii.

Ingrediente:

  • 1 o varză verde mică
  • 3 morcovi
  • 6 tije de țelina
  • 5 cm de rădăcină de ghimbir

Utilizați întotdeauna numai ingrediente organice.

Spălați, tăiați și puneți aceste ingrediente prin storcator. Utilizarea unui storcator lent va oferi un randament mai mare de suc comparativ cu un storcator centrifugal.

Cât suc de varză să bei pentru vindecarea ulcerului stomacal?

Pentru a face suc de varză pe gustul tău, poți adăuga și alte legume – castraveți, broccoli sau un măr verde sunt toate opțiuni bune. Doar asigurați-vă că utilizați un cap mic de varză care ar trebui să producă aproximativ un litru (sau un litru) de suc.

Din un litru de suc (sau mai mult, dacă ați adăugat alte legume), împărțiți-le în 5 porții pentru a fi băute pe tot parcursul zilei.

Cât timp ar trebui să bei suc de varză pentru vindecarea ulcerului stomacal?

Pentru vindecarea oricăror stări de sănătate, opriți întotdeauna alimentele jignitoare pentru o vindecare nestingherită.

Conform studiului, mulți pacienți au simțit mai puțină durere după ce au băut sucul timp de două sau trei zile. În funcție de severitatea ulcerului, puteți bea sucul zilnic, de la șapte până la 21 de zile. Apoi, verificați din nou.

Concluzie

„Lasă mâncarea să fie medicamentul tău”, spunea Hipocrate, vindecatorul antic grec, cu peste 2000 de ani în urmă. Din păcate, acest principiu a fost neglijat pe scară largă de zeci de ani, dar cu fiecare an care trece din ce în ce mai multe studii apar pentru a dovedi că este corect.

Astăzi, toată lumea are puterea de a aduce vindecare naturală în viața lor folosind alimente simple, ușor de înțeles și la prețuri accesibile. Trebuie doar să alegeți alimentele potrivite pentru fiecare condiție specifică, iar rezultatele vor dura.

Visited 1.844 times, 1 visit(s) today

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

URMĂREȘTE-NE

6,231FaniÎmi place
360CititoriConectați-vă
79CititoriConectați-vă
679AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE