Sfaturi pentru a ramane gravida cu Sindromul ovarelor polichistice (SOP)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sindromul ovarelor polichistice (SOP) este unul dintre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii feminine, care afecteaza un procent estimat de 5 milioane de femei. Dar pot ramane insarcinate cu acest sindrom. Exista o serie de tratamente eficiente de fertilitate disponibile, de la Clomid la Gonadotropine pana la fertilizarea in vitro.

Cele mai multe femei vor fi in masura sa conceapa cu o combinatie de modificare a stilului de viata si medicamente de fertilitate. In timp ce unele femei cu sindrom vor avea nevoie de fertilizarea in vitro.

Aici sunt cateva tramente indicate pentru SOP.

PCOS

 

Pierderea in greutate poate reporni ovulatia      

Multe (dar nu toate) femei cu sindrom lupta cu obezitatea. Acest lucru se datoreaza faptului ca acest sindrom afecteaza negativ corpul la prelucrarea inzulinei, ceea ce poate la randul sau, la cresterea in greutate.

Unul dintre motivele principale la femeile cu acest sindrom ca nu poate concepe este ca nu au ovulatie sau ovulatie regulata. Femeile cu acest sindrom care sunt supraponderali au mai multe sanse de a experimenta anovulatie.

Studiile au descoperit ca pierdea din greutatea poate aduce inapoi ovulatia.

Potrivit cercetariilor, o pierde de 5-10% din greutatea actuala poate fi suficienta pentru a avea cicluri menstruale regulate.

Posibil sa aveti nevoie in continuare de medicamente pentru fertilitate. Dar s-a constatat ca femeile care au pierdutut in greutate au o sansa mare de a avea succes in tratamentul pentru fertilitate.

Pierderea in greutate nu este usor pentru nimeni, si poate fi chiar mai dificil pentru cei cu acest sindrom.

Asigurati-va ca medicul dumneavoastra sa faca teste al nivelului de insulina. Daca apar probleme cu insulina, luand metformin, se poate trata rezistenta la insulina si poate ajuta sa pierdeti in greutate.

 

Dieta, exercitii fizice, si PCOS

O alimentatie sanatoasa este foarte importanta pentru femeile cu acest sindrom. Acest lucru se datoreaza in mare parte riscului de a deveni supraponderali.

Unele studii au pretins ca o dieta saraca in carbohidrati este cea mai buna pentru acest sindrom, dar alte studii nu au gasit un avantaj in dieta low-carb.

Cel mai important lucru este sa va asigurati ca dieta este bogata in alimente cu  nutrienti si proteine ​​adecvate. Evitati junk food si alimentele procesate.

Exercitiile regulate, de asemenea ajuta persoanle cu acest sindrom.

Dieta si exercitiile fizice nu sunt o garantie ca va poate vindeca. Cu toate acestea, un stil de viata sanatos poate ajuta in tratamentele de fertilitate sa functioneze bine, si va va ajuta cu siguranta sa va simti mai bine.

Tratamentul Metformin

Metformina este un medicament utilizat pentru a trata rezistenta la insulina. Acesta este uneori este prescris pentru femeile cu acest sindrom, chiar daca acestea nu sunt de fapt rezistente la insulina.

Potrivit cercetarilor, metformin va poate ajuta:

 • Sa slabiti
 • Repornirea ciclurilor menstruale regulate
 • Imbunatatirea eficientei unor medicamente pentru fertilitate
 • Reduce rata de avort spontan

Tratamentul Clomid

Clomid este cel mai frecvent utilizat pentru tratamentul femeilor cu acest sindrom. Multe femei cu acest sindrom vor concepe cu Clomid.

Cu toate acestea, nu este de succes pentru toata lumea. Unele femei cu acest sindrom vor avea rezistenta Clomid. Acest lucru este atunci cand Clomid nu poate declansa ovulatia cum era de asteptat.

Studiile au descoperit ca o combinatie de metformin si Clomid poate ajuta de a bate rezistenta Clomid.

Daca acest lucru nu este de succes, medicul dumneavoastra poate lua in considerare letrozol.

Tratament de fertilitate cu letrozol

Letrozol, de asemenea, cunoscut sub numele Femara, nu este un medicament de fertilitate, dar este frecvent utilizat femeile cu acest sindrom.

Letrozolul este de fapt un medicament cancer. Cu toate acestea, studiile au descoperit ca ar putea fi mai eficient decat Clomid in stimularea ovulatiei la femeile cu acest sindrom.

Nu fiti speriat de faptul ca medicamentul este destinat initial ca un medicament pentru cancer. Efectele secundare sunt relativ usoare.

Gonadotropins pentru SOP

Daca Clomid sau letrozol nu sunt de succes, urmatorul pas pentru fertilitate sunt medicamentele injectabile gonadotropine.

Gonadotropinele ar trebui prescrise numai de medici specializati in infertilitate, care sunt obisnuiti cu tratarea posibilelor complicatii.

Fertilizarea in vitro

Ati auzit probabil deja de FIV, sau fertilizare in vitro. este o procedura utilizata pentru a trata probleme de fertilitate si a ajuta la conceperea unui copil. In timpul fertilizarii in vitro, ovule mature sunt preluate de la ovare si fertilizate de catre spermatozoizi intr-un laborator. Apoi, ovulul fecundat (embrionul) este implantat in uter. Un ciclu de fertilizare in vitro tine aproximativ doua saptamani. Fertilizarea in vitro este cea mai eficienta forma de reproducere asistata. Procedura se poate realiza folosind ovule proprii si sperma partenerului, ovule donate, donator de sperma sau embrioni donati. In unele cazuri, o mama surogat – o femeie care va duce sarcina in locul mamei sociale. Doua saptamani mai tarziu, medicul dumneavoastra va va comanda un test de sarcina pentru a vedea daca ciclul a fost un succes sau nu.

Surse:

Moran LJ1, Hutchison SK, Norman RJ, Teede HJ. “Lifestyle changes in women with polycystic ovary syndrome.”Cochrane Database Syst Rev. 2011 Feb 16;(2):CD007506. doi: 10.1002/14651858.CD007506.pub2.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21328294

Mahoney D1. “Lifestyle modification intervention among infertile overweight and obese women with polycystic ovary syndrome.” J Am Assoc Nurse Pract. 2014 Jun;26(6):301-8. doi: 10.1002/2327-6924.12073. Epub 2013 Sep 3.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24170708

Polycystic ovary syndrome (PCOS) fact sheet. Womenshealth.gov. Accessed August 31, 2015.http://womenshealth.gov/publications/our-publications/fact-sheet/polycystic-ovary-syndrome.html

What Is In Vitro Maturation? Fact Sheet. Society for Reproductive Medicine. Accessed September 2, 2015.http://www.sart.org/FACTSHEET_What_is_in_vitro_maturation_IVM/

(Visited 1.285 times, 1 visits today)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Similar posts
 • Sindromul ovarelor polichistice: Cauz... 18  1  Sindromul ovarelor polichistice, sau SOP, este o tulburare a sistemului endocrin care afecteaza de obicei femeile din categoria varstei de reproducere. Este o conditie medicala comuna cu care se confrunta multe femei. Sindromul ovarelor polichistice este cauzata, de obicei, din cauza unui dezechilibru al hormonilor de reproducere. Acest dezechilibru al hormonilor poate provoca probleme la [...]
 • Menstruatie apoasa: Ce inseamna daca ...       Multe femei devin ingrijorate daca au menstruatie apoasa. La femeile cu aceste proble sangele menstruatiei are o consistenta usoara si culoare deschisa. Multe femei cu un flux sanguin mai usor cred ca nu este un lucru ingrojorator, dar o menstruatie apoasa poate indica faptul ca exista unele probleme de sanatate care afecteaza sangele menstrual.   [...]
 • 12 Cauze pentru sangerare vaginala du... 8     Cand menstruatia se termina, majoritatea femeilor stiu ca sangerarea vaginala se opreste pana la urmatoarea menstruatie. Deci, probabil o sa va ingrijorati daca observati sangerare vaginala dupa menstruatiei. Din fericire, observand cateva pete roz sau maro pe lenjerie sau avand sangerare vaginala usoara o saptamana sau mai mult dupa menstruatie nu este, de obicei, nimic [...]
 • Nivelul de progesteron crescut: Cauze...       Daca ai nivelul de progesteron crescut, probabil te intrebi daca este un lucru normal, sau daca nu cum poti sa-l tratezi.     Progesteronul este un hormon care joaca un rol important in ciclul menstrual si in sarcina. Este natural ca nivelurile de progesteron sa fluctueze in timpul lunii, pe masura ce corpul se pregateste [...]
 • Doamnelor nu ignorati aceste 9 simpto...       Stresul este principalul motiv pentru aparitia numeroaselor afectiuni medicale, dar nu toata lumea este constienta de acest lucru, desi expertii avertizeaza intotdeauna cu privire la consecintele stresului.   Stresul poate fi o problema serioasa, mai ales atunci cand nu poate fi observata imediat din cauza unor simptome neclare. Astfel, specialistii recomanda reducera stresului pentru ca [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Recomand

Cele mai citite articole