Sfaturi pentru a ramane gravida cu Sindromul ovarelor polichistice (SOP)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Sindromul ovarelor polichistice (SOP) este unul dintre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii feminine, care afecteaza un procent estimat de 5 milioane de femei. Dar pot ramane insarcinate cu acest sindrom. Exista o serie de tratamente eficiente de fertilitate disponibile, de la Clomid la Gonadotropine pana la fertilizarea in vitro.

Cele mai multe femei vor fi in masura sa conceapa cu o combinatie de modificare a stilului de viata si medicamente de fertilitate. In timp ce unele femei cu sindrom vor avea nevoie de fertilizarea in vitro.

Aici sunt cateva tramente indicate pentru ovare polichistice.

Slabitul poate reporni ovulatia      

Multe (dar nu toate) femei cu sindrom lupta cu obezitatea. Acest lucru se datoreaza faptului ca acest sindrom afecteaza negativ corpul la prelucrarea inzulinei, ceea ce poate la randul sau, la cresterea in greutate.

Unul dintre motivele principale la femeile cu acest sindrom ca nu poate concepe este ca nu au ovulatie sau ovulatie regulata. Femeile cu acest sindrom care sunt supraponderali au mai multe sanse de a experimenta anovulatie.

Studiile au descoperit ca pierdea din greutatea poate aduce inapoi ovulatia.

Potrivit cercetariilor, o pierde de 5-10% din greutatea actuala poate fi suficienta pentru a avea cicluri menstruale regulate.

Posibil sa aveti nevoie in continuare de medicamente pentru fertilitate. Dar s-a constatat ca femeile care au pierdutut in greutate au o sansa mare de a avea succes in tratamentul pentru fertilitate.

Pierderea in greutate nu este usor pentru nimeni, si poate fi chiar mai dificil pentru cei cu acest sindrom.

Asigurati-va ca medicul dumneavoastra sa faca teste al nivelului de insulina. Daca apar probleme cu insulina, luand metformin, se poate trata rezistenta la insulina si poate ajuta sa pierdeti in greutate.

Alimentatie sanatoasa si exercitii fizice

O alimentatie sanatoasa este foarte importanta pentru femeile cu acest sindrom. Acest lucru se datoreaza in mare parte riscului de a deveni supraponderali.

Unele studii au pretins ca o dieta saraca in carbohidrati este cea mai buna pentru acest sindrom, dar alte studii nu au gasit un avantaj in dieta low-carb.

Cel mai important lucru este sa va asigurati ca dieta este bogata in alimente cu  nutrienti si proteine ​​adecvate. Evitati junk food si alimentele procesate.

Exercitiile regulate, de asemenea ajuta persoanle cu acest sindrom.

Dieta si exercitiile fizice nu sunt o garantie ca va poate vindeca. Cu toate acestea, un stil de viata sanatos poate ajuta in tratamentele de fertilitate sa functioneze bine, si va va ajuta cu siguranta sa va simti mai bine.

Tratamentul cu Metformin

Metformina este un medicament utilizat pentru a trata rezistenta la insulina. Acesta este uneori este prescris pentru femeile cu acest sindrom, chiar daca acestea nu sunt de fapt rezistente la insulina.

Potrivit cercetarilor, metformin va poate ajuta:

  • Sa slabiti
  • Repornirea ciclurilor menstruale regulate
  • Imbunatatirea eficientei unor medicamente pentru fertilitate
  • Reduce rata de avort spontan

Tratamentul cu Clomid

Clomid este cel mai frecvent utilizat pentru tratamentul femeilor cu acest sindrom. Multe femei cu acest sindrom vor concepe cu Clomid.

Cu toate acestea, nu este de succes pentru toata lumea. Unele femei cu acest sindrom vor avea rezistenta Clomid. Acest lucru este atunci cand Clomid nu poate declansa ovulatia cum era de asteptat.

Studiile au descoperit ca o combinatie de metformin si Clomid poate ajuta de a bate rezistenta Clomid.

Daca acest lucru nu este de succes, medicul dumneavoastra poate lua in considerare letrozol.

Tratament de fertilitate cu letrozol

Letrozol, de asemenea, cunoscut sub numele Femara, nu este un medicament de fertilitate, dar este frecvent utilizat femeile cu acest sindrom.

Letrozolul este de fapt un medicament cancer. Cu toate acestea, studiile au descoperit ca ar putea fi mai eficient decat Clomid in stimularea ovulatiei la femeile cu acest sindrom.

Nu fiti speriat de faptul ca medicamentul este destinat initial ca un medicament pentru cancer. Efectele secundare sunt relativ usoare.

Gonadotropins pentru SOP

Daca Clomid sau letrozol nu sunt de succes, urmatorul pas pentru fertilitate sunt medicamentele injectabile gonadotropine.

Gonadotropinele ar trebui prescrise numai de medici specializati in infertilitate, care sunt obisnuiti cu tratarea posibilelor complicatii.

Fertilizarea in vitro

Ati auzit probabil deja de FIV, sau fertilizare in vitro. este o procedura utilizata pentru a trata probleme de fertilitate si a ajuta la conceperea unui copil. In timpul fertilizarii in vitro, ovule mature sunt preluate de la ovare si fertilizate de catre spermatozoizi intr-un laborator. Apoi, ovulul fecundat (embrionul) este implantat in uter. Un ciclu de fertilizare in vitro tine aproximativ doua saptamani. Fertilizarea in vitro este cea mai eficienta forma de reproducere asistata. Procedura se poate realiza folosind ovule proprii si sperma partenerului, ovule donate, donator de sperma sau embrioni donati. In unele cazuri, o mama surogat – o femeie care va duce sarcina in locul mamei sociale. Doua saptamani mai tarziu, medicul dumneavoastra va va comanda un test de sarcina pentru a vedea daca ciclul a fost un succes sau nu.

Surse:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21328294

3.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24170708

http://womenshealth.gov/publications/our-publications/fact-sheet/polycystic-ovary-syndrome.html

.http://www.sart.org/FACTSHEET_What_is_in_vitro_maturation_IVM/

(Visited 1.723 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!