Sindromul ovarelor polichistice si facorii de risc in timpul sarcinii

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Femeile cu acest sindrom (SOP) au un risc mai mare pentru anumite probleme sau complicatii in timpul sarcinii. In plus, copiii nascuti din mame cu acest sindrom au un risc mai mare de a fi la terapie intensiva neonatala, in timpul, sau imediat dupa nastere. Complicatiile in timpul sarcinii asociate cu acest sindrom, cum ar fi preeclampsia, ar putea fi un motiv pentru aceste riscuri. De asemenea, conditii comune pentru acest sindrom, cum ar fi sindromul metabolic si execesul de androgeni poate creste riscul sa fie afectat copilul.

sop

Complicatii in timpul sarcinii legate de acest sindrom includ:

Avort spontan sau pierdere precoce a sarcinii

Femeile cu acest sindrom sunt de trei ori mai susceptibili de a suferi un esec in primele luni de sarcina decat femeile cu acest sindrom. Unele cercetari arata ca metformina poate reduce riscul de avort spontan la femeile gravide cu acest sindrom. Cu toate acestea, alte studii nu au confirmat faptul ca metformina reduce riscul de avort spontan, mai trebuiesc facute cercetari.

Diabet gestional

Acesta este un tip de diabet care apare numai la femeile gravide. Acesta este tratabila si, daca este controlat, nu provoaca probleme semnificative pentru mama sau fat. In cele mai multe cazuri, starea dispare dupa nasterea copilului. Bebelusii ai caror mame au diabet gestational pot fi foarte mari, au hipoglicemie, si au probleme de respiratie. Femeile cu diabet gestational, precum si copiii lor, au un risc mai mare la diabet zaharat de tip 2 mai tarziu in viata.

Preeclampsia

Preeclampsia, o crestere brusca a tensiunii arteriale dupa 20 saptamani de sarcina, poate afecta rinichii mamei, ficatul si creierul. Daca este lasata netratata, preeclampsia se poate transforma in eclampsie. Eclampsia poate cauza daune la organe, convulsii, si chiar moarte. In prezent, tratamentul primar pentru aceasta conditie este nasterea inainte de termen, daca este necesar.

 

Hipertensiune arterial indusa de sarcina

Aceasta conditie se datoreaza unei cresteri a tensiunii arteriale, care poate sa apara in a doua jumatate a sarcinii. Daca nu este tratata, aceasta poate duce la preeclampsie. Acest tip de hipertensiune arteriala poate afecta, de asemenea, nasterea copilului.

Nastere prematura

Sugarii sunt considerati “prematuri” in cazul in care se nasc inainte de 37 saptamani de sarcina. Sugari prematuri sunt la risc pentru multe probleme de sanatate, atat imediat dupa nastere cat si mai tarziu in viata, iar unele dintre aceste probleme pot fi grave.

Operatia de cezariana

Femeile insarcinate cu acest sindrom sunt mai susceptibile de a avea cezariana, din cauza complicatiilor sarcinii asociate cu acest sindrom, cum ar fi induse de sarcina hipertensiune arteriala. Deoarece nasterea cu cezariana este o procedura chirurgicala, recuperarea poate dura mai mult decat o recuperare de la nastere vaginala si pot exista riscuri atat pentru mama cat si pentru copil.

Cercetatorii studiaza daca tratamentul cu medicamente, sensibilizarea la insulina, cum ar fi metformin poate preveni sau reduce riscul de probleme ale sarcinii la femeile cu acest sindrom.

Daca aveti sindrom si ramaneti gravida, consultati-va cu medical specialist pentru o sarcina si nastere sanatoasa.

Sursa: https://www.nichd.nih.gov/

(Visited 283 times, 1 visits today)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Similar posts
 • Sangerare vaginala in timpul sarcinii... 5  1  Daca ai sangerare vaginala in timpul sarcinii, cu siguranta te alarmezi si devii panicat. Cu toate acestea, nu este intotdeauna un semn de necaz. Sangerari in primul trimestru (saptamanile 1 pana la 12) pot sa apara si majoritatea femeilor care sufera de sangerari in timpul sarcinii nasc copii sanatosi.     Totusi, este important sa [...]
 • Pot lua Tramadol in timpul sarcinii? 5  1  Durerile sunt coplesitoare atunci cand esti insarcinata. Durerile de cap si durerile articulare sunt printre cele mai frecvente. Iar, unul dintre medicamentele obisnuite recomandate de doctor este medicamentul numit tramadol. Dar cat de sigur este acest medicament pentru femeile insarcinate? Are efecte adverse?     Cuprins Ce este tramadol (Tramal)?Tramadol este indicat timpul sarcinii? Daca [...]
 • Nivelul de progesteron crescut: Cauze...       Daca ai nivelul de progesteron crescut, probabil te intrebi daca este un lucru normal, sau daca nu cum poti sa-l tratezi.     Progesteronul este un hormon care joaca un rol important in ciclul menstrual si in sarcina. Este natural ca nivelurile de progesteron sa fluctueze in timpul lunii, pe masura ce corpul se pregateste [...]
 • Cauze si tratament dureri de sold in ...       In randul femeilor insarcinate, avand dureri de sold este o plangere comuna. Cele mai multe femei gravide sufera de dureri de sold in al doilea si / sau al treilea trimestru si se intampla deoarece organismul femeii gravide se pregateste sa nasca. Durerea de sold este simtita pe partea in care copilul tinde sa se [...]
 • Test de sarcina pozitiv: Cand si pest...       Un test de sarcina poate sa arate un rezultat pozitiv la cateva zile dupa aparitia implantului. Majoritatea femeilor care doresc sa ramana gravide sunt foarte dornice sa ia un test de sarcina la domiciliu pentru a vedea daca rezultatul este pozitiv. In functie de corpul dumneavoastra si de nivelurile hormonului hCG, sarcina timpurie poate fi [...]

Lasă un răspuns

Recomand

Cele mai citite articole