Echilibrul acid/alcalin – simptome si sfaturi pentru alcalinizarea organismului

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Ultima actualizare 2021-11-14 de admin

Astazi, vreau sa vorbesc despre importanta mentinerii unui echilibru adecvat de acid / alcalin.

Atunci cand corpul este acid, se creeaza un mediu pentru dezvoltarea de virusi si bacterii in corpul nostru. Efectul este un sistem imunitar slabit, boli frecvente, infectie si este considerat o parte a procesului de a dezvolta o boala. Unele dintre afectiunile legate de aciditate includ osteoporoza, cancerul, artrita.

Cercetarile arata ca pH-ul tumorilor canceroase sunt acide, dar intotdeauna o dieta bogata in minerale alcaline care creste nivelul pH-ul, ajuta la previnea dezvoltarii cancerului si a mutatiei celulare.

 Simptomele de a fi prea acid includ:

  • Oboseala
  • Crestere in greutate
  • Depresie
  • Dureri articulare
  • Insomnia
  • Dureri de cap, migrena
  • Acufene (zgomote in urechi)
  • Tensiune arteriala anormal de mica
  • Transpiratie puternica
  • Umflaturi pe limba sau pe cavitatea bucala
  • Afte frecvente

Ideal, intervalul de pH al corpului este intre 7,35 si 7,45. Ceva mai jos acest nivel este considerat acid.

Sfaturi pentru a alcaliniza organismul

  • Incepeti ziua cu un pahar de apa cu lamaie. In timp ce lamaia poate parea acida, ea are un efect de alcalinizare in corp, deoarece acestea metabolizeaza.
  • Multe legume si fructe contin minerale alcaline, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu si mangan. Includeti aceste alimente in dieta cat mai des posibil!

Broccoli, varza, fasole verde, sfecla, ardei, ceapa, salata verde, sparanghel, telina, castraveti, morcovi, usturoi, macris, papadii verde, ridichi, cartofi dulci, prune, lamai, mere, grapefruit, fructe de padure , pepene verde si fructele de mare.

  • Bauturile Smoothies verzi sunt un mod excelent de a creste nivelul pH-ului din organism. Alte bauturi verzi pot fi facute din iarba de grau, clorofila, spirulina si chlorella.
  • Condimente alcaline: scortisoara, ghimbir, turmeric, busuioc, curry, chimen, oregano
  • Ceaiuri din plante alcaline: ceai verde, ginseng, ceai radacina de papadie, Kombucha
  • Eliminati alimentele acide: carne, lactate, zahar, bauturi carbogazoase, alcool, cafea, cereale rafinate, grau, indulcitori artificiali

Alti factori care contribuie la aciditate:

  • tulburari hepatice si suprarenale
  • surmenaj fizic, lipsa de somn
  • furia
  • stresul
  • hormoni
  • poluarea
  • toxine
  • pesticide
  • conservanti
  • proasta digestie
  • probleme de sanatate intestinale
  • suprainfectia de candida

Sfaturi suplimentare:

– Cresteti cantitatea de legume crude in dieta pentru echilibru acid alcalin.

– Nu gatiti legumele. Multe enzime si nutrienti se distrug atunci cand alimentele sunt gatite la temperaturi ridicate.

– Practicati exercitii de respiratie profunda, yoga, tai chi sau meditatie.

– Beti cel putin 8 pahare de apa in fiecare zi

Visited 628 times, 1 visit(s) today

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

URMĂREȘTE-NE

6,231FaniÎmi place
360CititoriConectați-vă
79CititoriConectați-vă
679AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE