De ce este bun sportul de dimineata

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un nou studiu sugereaza ca sportul de dimineata, inainte de micul dejun, poate reduce semnificativ efectele negative ale unei diete defectuoase (cu multe grasimi si calorii).

images

Cercetatorii au recrutat tineri sanatosi, activi si au fost hraniti cu alimente pline de calorii timp de 6 saptamani. O parte din ei, au facut sport inainte de micul dejun si nu s-au ingrasat deloc, de asemenea nu au prezentat semne de rezistenta la insulina.

Studiul in cauza a durat timp de 6 saptamani. Acesta a inclus 28 de barbati sanatosi cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, impartite in trei grupe astfel:

Grupul 1 a facut sport inainte de a manca un mic dejun bogat in carbohidrati, si a baut numai apa in timpul exercitiului.

Grupul 2 a mancat un mic dejun bogat in carbohidrati inainte de a exercita, si au baut bauturi cu zahar, cum ar fi bauturile pentru sportivi in timpul antrenamentelor.

Grupul 3 a avut o dieta identica, dar nu au facut sport deloc.

Oamenii care au facut sport au fugit si pedalat la o intensitate obositoare de patru ori pe saptamana.

La sfarsitul studiului, grupul care nu a facut a facut miscare deloc s-a ingrasat si a dezvoltat rezistenta la insulina precursorul a diabetului de tip 2.

Cei care au mancat micul dejun, inainte de a merge la sala de sport s-au ingrasat aproximativ jumatate din cresterea in greutate a celor care nu au facut sport. Cu toate acestea, ei au dezvoltat rezistenta la insulina.

Singurul grup care nu s-a ingrasat, si nu au aratat nici un semn de rezistenta la insulina au fost cei care au facut sport inainte de a manca micul dejun, si au baut numai apa in timpul antrenamentelor.

Cercetatorii au concluzionat ca:

“Acest studiu dovedeste pentru prima data ca exercitarea unui sport pe stomacul gol faciliteaza pierderea in greutate si imbunatateste toleranta la glucoza a intregului corp de asemenea sensibilitatea la insulina”

Acest lucru este destul de remarcabil, avand in vedere ca toate cele trei grupuri au consumat alimente cu putere calorica foarte mare. Aceasta este o dovada puternica ca excesele ocazionale nu trebuie sa duca la cresterea in greutate excesiva, care este o veste buna pentru majoritatea dintre noi, mai ales in lumina sarbatorilor.

Dar, chiar si dincolo de excese, este destul de clar ca prin modificarea programul dvs. si de a exercita sport inainte de a manca prima masa a zilei poate avea un impact foarte benefic si de protectie in domeniul sanatatii si greutatea dumneavoastra.

Una dintre explicatii pentru modul in care exercitarea sportului pe stomacul gol poate preveni cresterea in greutate si rezistenta la insulina in ciuda tuturor indulgentelor este ca procesele de ardere a grasimilor corpului sunt controlate de sistemul nervos simpatic (SNS). Acesta activandu-se prin sport si lipsa de hrana.

Combinatia de lipsa de hrana si exercitarea sportului maximizeaza impactul factorilor celulari si catalizatori (AMP ciclic si AMP kinases), care forteaza defalcarea de grasimi si glicogen pentru energie.

Intr-un cuvant, ce trebuie sa faceti:

 1. Faceti sport in mod regulat
 2. Evitati de zaharul / fructoza, si faina de grau
 3. Pe baza rezultatelor impresionante din studiul de mai sus se poate lua in considerare exercitarea sportului inainte de micul dejun pentru a optimiza impactul benefic al antrenamentului privind reglementarea insulinei.

Cea mai buna miscare pentru pierderea in greutate si o sanatate optima este alergarea.

Inainte de a incepe sa alergati pentru a slabi, este esential sa stiti ca, nici intr-un caz, nu trebuie sa va fortati organismul alergand distante mari din prima. Este esential sa faceti totul treptat, sa cresteti intensitatea si distanta parcursa pe masura ce organismul se obisnuieste cu efortul fizic.

Alergarea inainte de micul dejun poate ajuta la prevenirea cresterii in greutate si rezistenta la insulina, chiar si atunci cand se consuma o cantitate in exces de calorii.

Potoliti setea in timpul antrenamentului cu doar apa pura, curata. Bauturile dulci, cum ar fi bauturile pentru sportivi va sterge multe dintre beneficiile cele mai impresionante pentru sanatate.

Daca nu se poate, sau nu doriti sa alergati pe stomacul gol, alternativa pentru micul dejun ideal este o proteina din zer de inalta calitate. Aceasta va ajuta in stimularea metabolismul.

(Visited 98 times, 1 visits today)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Related posts

Leave a Comment