Chist ovarian – poate il ai si tu nu stii. Acestea sunt simptomele!

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Corpul uman transmite anumite semnale sau mai bine spus anumite simptome, care, daca sunt observate si recunoscute din timp, pot salva viata. Ar trebui sa acordati o atentie deosebita in cazul in care organismul dumneavoastra incearca sa va transmita ca ceva nu functioneaza cum trebuie. Prin urmare, este extrem de important sa observe semnalale corpului si a vedea daca exista ceva periculos si neobisnuit.

La femei, chisturile ovariene apar foarte des, si de obicei, acestea sunt benigne si dispar pe cont propriu. Cu toate acestea, in cazul in care chistul creste poate cauza probleme serioase.

Mai jos sunt prezentate cateva simptome care sunt semne de avertizare timpurie si niciodata nu ar trebui sa le ignorati. Este posibil sa aveti chist ovarian, daca aveti:

  • Balonare
  • Dureri in timpul actului sexual
  • Dureri pelvine inainte si dupa ciclul menstrual
  • Dureri la nivelul spatelui inferior sau coapselor
  • Varsaturi si greata
  • Sani hipersensibili

Probabil ati observat ca cele mai multe dintre simptome pot indica inceputul ciclului menstrual sau chiar sarcina. Dar, in cazul in cazul in care oricare dintre aceste simptome apar si se repeta in mod continuu, trebuie sa vizitati medical imediat:

  • Durere foarte ascutita si severa in pelvis
  • Temperatura ridicata
  • Respiratie rapida
  • Lesin si ameteli

In cazul in care observati unele dintre aceste simptome precoce si in urma consultarii cu un medic, impreuna cu terapia recomandata, puteti include anumite plante aromatice, care sunt mod natural ajuta sa eliminati chistul:

Arbore Vitex (Vitex agnus castus)

Aceasta planta uimitoare poate ajuta la echlibrarea hormonilor, dar femeile gravide nu ar trebui sa-l foloseasca.

Radacina de Maca

Este cunoscut ca planta de fertilitatii, dar, de asemenea, poate ajuta la echilibrarea hormonilor in organism si sa stimuleze produsul de progesteron.

Coltii babei (Tribulus terrestris)

Este excelent pentru sistemul de reproducere si normalizeaza, de asemenea, ovulatia.

Radacina de papadie

Aceasta planta este capabil de a elimina toxinele din organism si are un efect calmant asupra ovarelor.

Armurariul (Silybum marianum)

Acesta este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru curatarea ficatului. Mai mult decat atat, hormoni sunt echilibrati si chisturile din ovare sunt eliminate.

Flori de trifoi rosu

Planta medicinala abundenta cu fitoestrogeni, care actioneaza in calitate de estrogeni in organism. Ea are capacitatea de a echilibra hormonii si, astfel, reduce chisturile si in cele din urma le face sa dispara.

Wild Yam (Dioscorea villosa)

Aceasta planta usureaza durerile menstruale, dar, de asemenea, reduce sansele de aparitie de chisturi ovariene.

Sursa:  healthadvisor-team.com

(Visited 890 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!