Ce inseamna un regim alimentar echilibrat

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 22

Cand vorbim despre un stil de viata sanatos si mentinerea greutatii corporale optime, de multe ori ne intalnim cu conceptul de dieta echilibrata pe termen lung. V-ati intrebat vreodata ce inseamna o nutritie echilibrata? Cand vorbim de nutritie echilibrata ne referim la nutritie adecvata, inclusiv multe mese mai mici pe tot parcursul zilei si avand ca mijloc un regim alimentar echilibrat plini cu nutrienti. Corpul nostru are nevoie de 40 de substante nutritive diferite utilizate pentru procesul de crestere, reinnoirea tesuturilor si alimentarea cu energie de zi cu zi.

Aici este o lista cu cele mai importante componente nutritive necesare pentru fiecare organism uman:

apa

Apa  prezinta esenta vietii noastre si constituie cea mai mare parte a corpului nostru. Apa este o parte integranta a sistemului de limfatic si a sangelui si cu ajutorul sau substantele nutrive necesare sunt livrate in fiecare celula din corpul nostru. Apa ajuta, de asemenea, la eliminarea substantalor inutile si nocive din organism.

proteine

Proteinele – ne ajuta in cresterea tesutului muscular si de la recuperarea acestuia. In afara de aceasta, proteina ajuta in productia de hormoni si enzime necesare pentru functionarea normala a tuturor proceselor din organism. Proteinele pot fi gasite in: carne, peste, lapte, produse lactate, oua, nuci, fasole …

Vitaminele si mineralele sunt necesare in cantitati foarte mici si de aceea sunt numite micronutrienti. Vitamine si minerale ne ajuta in cresterea normala si in buna functionare a corpului si ne protejeaza de multe boli.

carbohidrati

Carbohidratii sunt principala sursa de energie a corpului nostru. Exista o varietate de alimente sanatoase care contin carbohidrati, inclusiv cereale integrale, seminte, alimente pe baza de plante, dar cea mai buna sursa de carbohidrati sunt cartofi.

fibre

Fibrele sunt substante de balast, care se gasesc numai in fructe, legume si cereale. Fibrele au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, vaselor de sange si inima.

Concluzie

Corpul nostru are nevoie de toate componentele nutritive enumerate anterior si stiinta ne-a dovedit acest lucru.

Cand unele componente necesare este insuficient aduc in organism diferite infectii si boli care ataca organismul.

Fast-food-urile sunt pline de, colesterol, zahar si sare. Acest tip de dieta duce la obezitate si la deteriorarea sanatatii. Obezitatea a devenit o “boala” a lumii modern, cele mai multe cazuri fiind observate in America si s-a raspandit treptat si in alte tari dezvoltate.

Acest fapt ne conduce la importanta dietei echilibrate si la concluzia ca prin consumul adecvat produselor necesare in portii necesare ne putem bucura de o viata noastra sanatoasa si putem preveni obezitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante