Ce aveti pe farfurie? Noul studiu sugereaza ca o parte din carbohidrati cresc riscul de cancer pulmonar cu 49%

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Iubitorii de carbohidrati ar putea fi la un risc mai mare de a dezvolta cancer pulmonar, chiar daca ei nu au fumat niciodata, potrivit unui nou studiu .

Dar nu e orice fel de carbohidrati. Cei cu un indice glicemic ridicat – ceea ce inseamna ca ridica nivelul de zahar din sange – sunt cele asociate cu un risc crescut de cancer pulmonar. Ganditi-va la paine alba, orez alb si cartofi rosu. In schimb, carbohidratii in produsele alimentare, cum ar fi pastele, faina de ovaz si cartofi dulci au un indice glicemic scazut.

carbohidrati cancer

Cercetatorii au chestionat aproape 2.000 de persoane din zona Houston, care au fost recent diagnosticati cu cancer pulmonar cu privire la alimentele pe care de obicei au mancat in ultimul an si au comparat dietele raportate la aproximativ 2.400 de persoane sanatoase.

De asemenea, ei au mai intrebat daca au fost expusi unor factori care sunt cunoscute de a duce la risc de cancer, cum ar fi fumatul, sau considerate a fi factori de risc, cum ar fi consumul de alcool.

Cercetatorii a descoperit ca persoanele ale caror diete au avut un indice glicemic ridicat au avut un risc de 49% mai mare de a fi diagnosticate cu cancer pulmonar. Acesta este cel mai mare studiu care a fost facut, potrivit autorilor studiului.

Legatura dintre alimente cu un indice glicemic ridicat si cancer pulmonar a fost deosebit de puternica in randul persoanelor care au declarat ca nu au fumat sau au fumat mai putin de 100 de tigari in viata lor. Consumul acestor alimente a fost asociat cu 2,25 de ori mai mare probabilitate de a avea cancer pulmonar in randul “niciodata fumatori”, dar a crescut doar riscul cu 31%, in randul fumatorilor.

“Rezultatele acestui studiu sugereaza ca, pe langa mentinerea un stil de viata sanatos, cum ar fi evitarea fumatului, limitarea consumului de alcool si de a fi activi fizic, reducand consumul de alimente si bauturi cu un indice glicemic mare poate servi ca un mijloc de a reduce riscul de cancer pulmonar “, a declarat Wu..

Pentru fumatori, aceasta activitate este factorul de risc dominant pentru a dezvolta cancer pulmonar si are un impact mult mai mare decat dieta, a declarat Wu. Fumatul a fost acuzat de aproximativ 85% din cazurile de cancer pulmonar in tarile dezvoltate.

Cercetatorii nu sunt siguri de ce exista o conexiune, dar ideea este ca alimentele cu indice glicemic ridicat ar putea conduce la riscul de cancer pulmonar, deoarece acestea provoaca piroane de zahar in sange, care stimuleaza secretia de insulina. Insulina ar putea, la randul sau, creste inclusiv celulele canceroase potentiale.

Zaharul in sine sa dovedit a creste riscul de boli de inima. Exista , de asemenea, un risc crescut de obezitate si boli asociate, inclusiv diabetul zaharat de tip 2 si cancer.

Studiul actual nu este primul care spune ca alimentele cu indice glicemic ridicat cauzeaza cancer. Studiile au sugerat ca aceste alimente ar putea creste riscul de cancer ovarian, cancer tiroidian si cancer colorectal . ” Cu toate acestea, din toate aceste studii rezultatele au fost neconcludente”, in unele studii se constata asociere, iar alte nu se constata o asociere, a declarat Wu.

Surse:

http://www.nbcchicago.com/

http://edition.cnn.com/

(Visited 175 times, 1 visits today)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Related posts

Leave a Comment