Ce aveti pe farfurie? Noul studiu sugereaza ca o parte din carbohidrati cresc riscul de cancer pulmonar cu 49%

Iubitorii de carbohidrati ar putea fi la un risc mai mare de a dezvolta cancer pulmonar, chiar daca ei nu au fumat niciodata, potrivit unui nou studiu .

Dar nu e orice fel de carbohidrati. Cei cu un indice glicemic ridicat – ceea ce inseamna ca ridica nivelul de zahar din sange – sunt cele asociate cu un risc crescut de cancer pulmonar. Ganditi-va la paine alba, orez alb si cartofi rosu. In schimb, carbohidratii in produsele alimentare, cum ar fi pastele, faina de ovaz si cartofi dulci au un indice glicemic scazut.

carbohidrati cancer

Cercetatorii au chestionat aproape 2.000 de persoane din zona Houston, care au fost recent diagnosticati cu cancer pulmonar cu privire la alimentele pe care de obicei au mancat in ultimul an si au comparat dietele raportate la aproximativ 2.400 de persoane sanatoase.

De asemenea, ei au mai intrebat daca au fost expusi unor factori care sunt cunoscute de a duce la risc de cancer, cum ar fi fumatul, sau considerate a fi factori de risc, cum ar fi consumul de alcool.

Cercetatorii a descoperit ca persoanele ale caror diete au avut un indice glicemic ridicat au avut un risc de 49% mai mare de a fi diagnosticate cu cancer pulmonar. Acesta este cel mai mare studiu care a fost facut, potrivit autorilor studiului.

Legatura dintre alimente cu un indice glicemic ridicat si cancer pulmonar a fost deosebit de puternica in randul persoanelor care au declarat ca nu au fumat sau au fumat mai putin de 100 de tigari in viata lor. Consumul acestor alimente a fost asociat cu 2,25 de ori mai mare probabilitate de a avea cancer pulmonar in randul “niciodata fumatori”, dar a crescut doar riscul cu 31%, in randul fumatorilor.

“Rezultatele acestui studiu sugereaza ca, pe langa mentinerea un stil de viata sanatos, cum ar fi evitarea fumatului, limitarea consumului de alcool si de a fi activi fizic, reducand consumul de alimente si bauturi cu un indice glicemic mare poate servi ca un mijloc de a reduce riscul de cancer pulmonar “, a declarat Wu..

Pentru fumatori, aceasta activitate este factorul de risc dominant pentru a dezvolta cancer pulmonar si are un impact mult mai mare decat dieta, a declarat Wu. Fumatul a fost acuzat de aproximativ 85% din cazurile de cancer pulmonar in tarile dezvoltate.

Cercetatorii nu sunt siguri de ce exista o conexiune, dar ideea este ca alimentele cu indice glicemic ridicat ar putea conduce la riscul de cancer pulmonar, deoarece acestea provoaca piroane de zahar in sange, care stimuleaza secretia de insulina. Insulina ar putea, la randul sau, creste inclusiv celulele canceroase potentiale.

Zaharul in sine sa dovedit a creste riscul de boli de inima. Exista , de asemenea, un risc crescut de obezitate si boli asociate, inclusiv diabetul zaharat de tip 2 si cancer.

Studiul actual nu este primul care spune ca alimentele cu indice glicemic ridicat cauzeaza cancer. Studiile au sugerat ca aceste alimente ar putea creste riscul de cancer ovarian, cancer tiroidian si cancer colorectal . ” Cu toate acestea, din toate aceste studii rezultatele au fost neconcludente”, in unele studii se constata asociere, iar alte nu se constata o asociere, a declarat Wu.

Surse:

http://www.nbcchicago.com/

http://edition.cnn.com/

(Visited 119 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Teste de sange pentru depistarea canc... In cazul in care exista suspiciuni ca aveti cancer, medicul dumneavoastra poate sa comanda anumite teste de sange pentru depistarea cancerului sau alte teste de laborator, cum ar fi o analiza a urinei sau o biopsie a unei zone suspecte, pentru a ajuta in diagnosticare.     Cu exceptia cazurilor de cancer de sange, testele [...]
  • Testul Papanicolau: Importanta testul... Testul Papanicolau este un test de diagnostic efectuat pentru a detecta cancerul de col uterin la femei. Acest test este foarte util in vindecarea cancerului de col uterin prin diagnosticarea acestuia intr-un stadiu incipient. De asemenea, ajuta la determinarea numarului anormal de celule din cervix, ceea ce poate spune unui pacient daca exista sanse de [...]
  • Carcinom cu celule scuamoase: tipuri,... Un carcinom cu celule scuamoase poate aparea in orice parte a corpului, dar cele mai frecvent apare in zonele expuse la soare. Aceste zone includ buza inferioara, scalpul, mainile, gatul, bratele si picioarele.     Pielea este cel mai mare organ din corp si joaca un rol esential in protejarea partilor interne ale corpului. Ea [...]
  • Bicarbonat de sodium cu lamaie –... Daca sunteti un sustinator al terapiei de alcalinizare, atunci acest tratament natural pentru cancer va rezona cu voi. Testele in vitro au aratat ca celulele canceroase se dezvolta in medii acide si fara oxigen (anaerob). Primul care descrie corelatia dintre mediul acid si cresterea celulelor canceroase a fost Dr. Otto Warburg, care a primit Premiul [...]
  • Ce sunt limfocitele? Numar scazut, no... Limfocitele sunt un tip de celule albe din sange produse in maduva osoasa. Cateva limfocite intra in fluxul sanguin, in timp ce unele se deplaseaza in sistemul limfatic. Avand un numar scazut sau mai mare de limfocite poate ajuta la identificarea unei boli. Numarul normal de limfocite variaza, de obicei, de la un laborator la [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Recomand

Cele mai citite articole

Anunt