Beneficiile apei alcaline si modul de preparare

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Beneficiile apei alcaline sunt in dezbatere. In opinia nutritionistilor aceasta “poate fi extrem de benefica in curatarea toxinelor, reglarea metabolismlui si impiedicarea dezvoltarii cancerului’’.

Este important sa stiti ca principala cauza pentru multe boli grave, incluzand si cancerul, este aciditatea cronica. Apa alcalina ajuta in buna functionare a corpului, reduce riscul de cancer si alte probleme de sanatate.

Determinarea valorii pH-ului apei

Valoarea pH-ului apei de ploaie pura este de 7, si este considerata ca valoare neutra. Orice valoare sub 7 se incadreaza in categoria apelor acide, in timp ce apa cu pH mai mare de 7 este considerata alcalina. Corpul uman, pe de alta parte, nu are nici o valoare uniforma de pH. Fiecare organ si tesut din corpul nostru are valori diferite ale pH-ului.

Efectul apei alcaline asupra sanatatii?

Consumul zilnic regulat de apa alcalina poate face minuni pentru sanatate. Avand in vedere faptul ca 80% din corpul uman este format din apa. Este normal ca orice dezechilibru al nivelurilor pH-ului se poate reflecta negativ asupra functionarii corespunzatoare a corpului.

Cu toate acestea, daca analizam produsele alimentare care se consuma in toata lumea, vom vedea ca acestea contine alimente acide. In ciuda popularitatii sale, alimentele prajite abundente in grasimi pot fi cea mai proasta alegere a produselor alimentare. In plus, ingredientele, cum ar fi alcoolul, cafeaua, alimentele procesate, utilizarea excesiva de sare si zahar rafinat, sunt, de asemenea, daunatoare pentru echilibrul nostru pH. O tulburare a valorii pH-ului poate afecta grav sanatatea dumneavoastra. Unele dintre simptomele cele mai obisnuite care rezulta din aciditatea crescuta a corpului sunt probleme cu sistemul imunitar, dureri de cap, oboseala constanta si probleme digestive grave.

Acest lucru functioneaza, de asemenea si in sens invers, un mediu puternic alcalin al corpului poate avea, de asemenea, dezavantaje. Atat aciditatea excesiva cat si alcalinitatea pot afecta functiile corpului si sa conduca la moartea celulelor. Daca aceasta problema persista, aceasta poate avea un efect negativ asupra organelor si pune viata in pericol.

Mediul alcalin este ostil pentru celulele canceroase

Beneficiul pentru sanatate a apei alcaline nu poate fi negat. Acesta este mult mai eficient atunci cand vine vorba de hidratarea corpului, avand ca rezultat o mai buna functionare a organismului, imbunatatind astfel starea generala de sanatate.

Este, de asemenea, foarte usor de preparat. Pentru pregatire aveti nevoie de trei ingrediente care sunt usor disponibile pe piata.

Reteta pentru apa alcalina

Ingrediente apa alcalina:

  • Sare de Himalaya (1 lingura)
  • Apa purificata (2 litri)
  • O lamaie felii

Mod de preparare apa alcalina:

Se toarna apa purificata intr-un borcan. Se adauga feliile de lamaie impreuna cu sucul. Adaugati sare Himalaya in amestec. Borcanul trebuie sa fie inchis si lasat sa se stabileasca, la temperatura camerei, peste noapte. Consumati 3 pahare dimineata pe stomacul gol.

De asemenea, puteti utiliza AlkaPitcher, care alcalinizeaza apa de la robinet, in cel mai scurt timp. Acest produs nu este foarte scump si este usor disponibil pe piata.

Sursa: http://www.fitnessandpower.com/

(Visited 3.588 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!