Afla cum sa reduci nivelul de cortizol – hormonul stresului

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Cu toate ca cortizolul este un hormon necesar pentru organismul uman, daca este in exces, duce la anxietate, stres si o crestere semnificativa a greutatii. Prin urmare, este necesar sa se acorde o atentie la aceste simptome si de a reduce nivelul de cortizol in cazul in care acesta este in exces. Iata cateva sfaturi pentru reducerea prin schimbarea dietei.

cortizol-stres

Consumati Rhodiola : Acesta este un supliment alimentar ce reduce cortizolul, creste energia si ajuta la reducerea greutatii prin ardere a grasimilor.

Reduceti bauturile care contin cafeina 

Beti suficienta apa:  Atunci cand organismul este deshidratat, nivelurile de cortizol cresc, iar corpul devine stresat.

Adaugati uleiuri de peste in dieta.  Doar 2 g de ulei de peste pe zi, pentru a reduce nivelul de cortizol. Uleiurile se gasesc sub forma de capsule, sau in peste, cum ar fi somon, sardine, macrou si biban de mare.

Evitati alimentele prelucrate : Deoarece alimentele prelucrate cresc nivelul de cortisol, trebuie sa eliminati complet aceste alimente: paine alba, paste (nu complet), orez alb, bomboane, prajituri, ciocolata, etc.

Sursa: http://www.eddenya.com/

 

(Visited 780 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!