Studiu de caz: Efectele almentatiei cu gluten

INGRIJIREA SANATATII

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

In zilele noastre, glutenul a devenit o problema controversata. Unii oameni spun ca nu este sanatos glutenul, in timp ce altii spun ca nu e asa de rau. In acest articol, vom analiza aceasta problema dintr-un punct de vedere al sanatatii.

gluten-creier

Studiu de caz

O femeie in varsta de 37 de ani, a inceput sa aiba o criza psihotica in timp ce ea a fost in incercarea de a obtine doctoratul. Ea a devenit paranoica si a inceput sa creada ca oamenii barfesc de ea. Intr-o zi, niste hoti au patruns in casa ei, si ea a crezut ca parintii ei au avut ceva de-a face cu ea. Medicii au afirmat ca ea suferea de tulburari psihotice, si mai tarziu au diagnosticat-o cu boala celiaca si Hashimoto. Ea nu a vrut sa mearga pe o dieta fara gluten, deoarece ea a crezut ca medicii nu au spun adevarul. Ea a fost inca paranoica, si in cele din urma a pierdut totul (casa ei, locul ei de munca). De asemenea, ea a incercat sa se sinucida. In cele din urma, ea a fost internat din nou, iar ea a acceptat o dieta fara gluten. Si-a revenit dupa ce a urmat aceasta dieta si rezultatele biopsiei si serologia au aratat ca boala celiaca a fost remisa. Apoi, ea a inceput sa consume din nou gluten, iar toate problemele s-au intors.

Care este legatura dintre creier si gluten?

Dr. Alessio Fasano spune ca o persoana ar trebui sa inceapa o dieta fara gluten dupa ce el / ea a facut o biopsie intestinala. Intrebarea este daca aceasta procedura ar trebui aplicata tuturor persoanelor care sufera de o boala neurologica sau psihiatrica sau oamenii ar trebui sa mearga pe o dieta fara gluten, nefacand o biopsie. Unii oameni considera ca boala celiaca poate influenta functionarea creierului. A existat un caz, in care specialistii au dovedit cu o scanare SPECT ca o dieta fara gluten poate fi considerata o solutie in tratarea diareei, simptomelor de psihoza si deteriorarea lobului frontal. “Sindromul Glutenul” se refera la capacitatea glutenului de a produce daune la nivel neurologic, mai ales daca sunt boli imune sau anticorpi cu reactivitate incrucisata. Acest lucru poate duce la o serie de probleme grave, cum ar fi dureri de cap, migrene, depresie, tulburari de invatare, intarziere in dezvoltare, hipotonie sau ataxie cerebeloasa. Mai mult, persoanele care sufera de schizofrenie au un risc mai mare de a dezvolta o sensibilitate imuna la grau.

Medicamentele psihotice nu sunt bune

Concluzia de la 2 studii (studiul Wuderink cu 128 de pacienti cu varsta de 7 ani si studiul Harrow cu 200 de pacienti cu varsta peste 15 de ani), sunt surprinzatoare. Ambii specialisti au demonstrat ca persoanele care au incetat sa ia tratamente cu antipsihotice au imbunatatit sanatatea lor. Cu siguranta, putem vedea impactul de glutenului asupra creierului, si este important ca toti oamenii sa fie constienti de acest lucru. Unele persoane pot suferi de o boala, fara sa stie cauza. De aceea, este esential sa se inteleaga efectele glutenului asupra corpului si a creierului nostru. In plus, daca avem o astfel de boala sau nu, este inca necesar sa se cunoasca modul in care ne afecteaza produsele alimentare.

Sursa: https://topnaturalremedies.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

ULTIMELE ARTICOLE

Articole relevante