Tratamente alternative pentru osteoporoza

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Scopul oricarui tratament alternativ este de a vindeca boala, fara utilizarea de medicamente. Exista tratamente alternative si terapii ce pot fi folosite pentru osteoporoza. Exista putine dovezi stiintifice sau clinice care sa sugereze ca aceste terapii sunt cu adevarat eficiente. Cu toate acestea, multi oameni pretind ca au avut succes cu astfel de tratamente.

Intotdeauna informati medicul dumneavoastra inainte de a incepe orice terapie alternativa. Pot exista interactiuni intre unele plante si medicamente pe care le luati. Medicul dumneavoastra va poate ajuta intr-un plan general de tratamente care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

Urmatoarele sectiuni descriu cateva suplimente si tratamente utilizate in mod obisnuit pentru a preveni pierderea de masa osoasa.

Tratamente alternative pentru osteoporoza

Ierburi si suplimente folosite pentru osteoporoza

In timp ce sunt necesare mai multe cercetari stiintifice pe aceasta tema, unele ierburi si suplimente se crede ca pot reduce sau opri pierderea de masa osoasa care cauzeaza osteoporoza.

Trifoi rosu

Trifoiul rosu este potrivit pentru ca contine compusi de estrogen. Deoarece estrogenul natural poate ajuta la protejarea oaselor, rezulta ca utilizarea sa este benefica pentru tratarea osteoporozei. Cu toate acestea, nu exista dovezi stiintifice pentru a demonstra ca trifoiul rosu este eficace in incetinirea pierderii osoase. Compusii estrogen cum ar fi in trifoiul rosu poate interfera cu alte medicamente si nu pot fi potrivite pentru unii oameni. Discutati cu medicul dumneavoastra, daca aveti in vedere sa luati trifoi rosu.

Soia

Soia este utilizat pentru a face produse cum ar fi lapte de soia si tofu ce contin izoflavone. Acestea sunt compusi din estrogen care ar putea ajuta la protejarea oaselor si a opri pierderea de masa osoasa. In general, este recomandat sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza soia pentru osteoporoza, mai ales daca aveti un risc crescut de cancer de san.

Cohosh negru

Cohosh negru este o planta care a fost folosita in medicina nativ americana de ani de zile. Acesta contine fitoestrogeni, care pot ajuta la prevenirea pierderii de masa osoasa. Un 2008 un studiu  a constatat ca Cohosh negru ajuta la formarea osoasa la soareci. Este nevoie de mai multa cercetare stiintifica pentru a determina daca aceste rezultate pot fi extinse la tratarea osteoporozei la oameni.

Acupunctura si Tai Chi folosit pentru osteoporoza

Acupunctura este o terapie folosita in medicina traditionala chineza. Practica presupune plasarea de ace foarte subtiri in puncte strategice de pe corp. Acest lucru este considerat ca stimuleaza organele si corpul care pot ajuta la vindecare. Aceasta metoda este adesea combinat cu terapii pe baza de plante. In timp ce dovezi anecdotice sprijina aceste tratamente complementare, mai multe studii sunt necesare inainte de a sti daca acesta actioneaza cu adevarat.

Tai Chi

Tai Chi este o practica straveche chineza, care utilizeaza o serie de posturi corporale care curg lin si usor de la o postura la alta. Studiile realizate de  Centrul National de Medicina Alternativa si Complementara  sugereaza ca Tai Chi ar putea fi in masura sa ajute cresterea functiei immune. Poate imbunatati, de asemenea forta musculara si de coordonare, si de a reduce dureri musculare sau articulare si rigiditate. O rutina regulata, supravegheata poate contribui la imbunatatirea echilibrului si a stabilitatii fizice.

(Visited 146 times, 1 visits today)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Related posts

Leave a Comment