Sucul de varza de ce este atat de sanatos si cum se face

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Ultima actualizare 2021-07-23 de admin

Sucul de varza are o multime de beneficii pentru sanatate, cum ar fi previne cancerului, trateaza ulcerul, scade colesterolului rau (LDL), precum si multe alte beneficii.

Varza este o leguma crucifera care apartine familiei Brassica . Sunt bogate in beta-caroten, fibre insolubile, vitaminele B1, B6, C, E si K, precum si mineralele iod, magneziu, fier, calciu si sulf.

Varza a fost folosita de mult timp pentru proprietatile lor de vindecare ieftine si terapeutice. In antichitate, erau cunoscuti sub numele de puterea lunii, deoarece au crescut sub lumina lunii. Astazi, sucul de varza poate fi folosit pentru tratamentul multor afectiuni.

Beneficiile pentru sanatate ale sucului de varza

Suc de varza pentru ulcer

Sucul de varza este un remediu natural sigur si eficient pentru tratamentul ulcerelor. Contine surse naturale de L-glutamina, S-metilmetionina, gefarnat si glucozinolati, care pot ajuta la protejarea stomacului si a tractului digestiv prin vindecarea mucoasei.

Potrivit unei cercetari publicate in Western Journal of Medicine , 13 pacienti cu ulcer peptic au fost tratati cu suc de varza proaspat. Studiul a indicat ca timpul de vindecare pentru acesti 13 pacienti a fost destul de rapid la 10 zile. Intre timp, pacientii care au utilizat terapia standard dureaza aproximativ 37 de zile pentru a se vindeca.

Studiul a afirmat ca sucul de varza are beneficii anti-ulcer peptic cunoscut sub numele de vitamina U, care previne formarea ulcerului peptic indus de histamina.

Articol asociat: https://www.sanatatedefier.ro/suc-de-varza-pentru-stomac/

Suc de varza pentru prevenirea cancerului

Consumul unei diete bogate in legume crucifere (cum ar fi varza) poate reduce riscul de cancer la san si acesta este motivul pentru care este unul dintre cele mai bune alimente pentru prevenirea cancerului.

Potrivit unei cercetari publicate in Jurnalul International al Cancerului , un aport mare de legume, cum ar fi varza, a fost asociat cu un risc scazut de cancer de san.

Studiul a indicat ca a existat o reactie inversa puternica intre cancerul de san si urmatoarele fructe si legume: legume cu frunze verzi inchise, legume crucifere, cum ar fi varza si varza chineza, morcovii si rosiile si ciupercile.

Aceasta cercetare a fost sustinuta de un studiu publicat in Annals of Oncology , care a constatat ca consumul de legume crucifere cel putin o data pe saptamana reduce semnificativ riscul de cancer oral, esofag, colorectal, de san si de rinichi. Rezultatele studiului au concluzionat ca legumele crucifere, cum ar fi varza, pot fi utilizate pentru a preveni dezvoltarea mai multor tipuri de cancer.

Sucul de varza scade nivelul colesterolul „rau” (LDL-colesterol)

Un studiu din 2003 a cercetat efectele scaderii colesterolului ale varzei prin consumul a doua tipuri de bauturi conservate intr-un studiu dublu-orb.

Bauturile contineau un amestec de legume si fructe verzi, cu sau fara broccoli si varza.

Rezultatele au aratat ca pacientii care au baut bauturi din broccoli si varza si-au redus nivelul colesterolului LDL (cunoscut si sub numele de colesterol „rau”). Pacientii care au baut bautura care nu continea broccoli si varza au avut rezultate nesemnificative.

Studiul a concluzionat ca broccoli si varza sunt utile pentru scaderea colesterolului rau la persoanele cu colesterol ridicat.

Suc de varza pentru slabit

Sucul de varza este in mod natural sarac in calorii, facandu-l o bautura sanatoasa pentru slabit. Bea suc de varza in locul bauturilor cu continut ridicat de calorii – inclusiv suc comercial de fructe – pentru a te ajuta sa slabesti.

Varza este, de asemenea, una dintre legumele care te pot ajuta sa slabesti „resetandu-ti” hormonii pentru o slabire mai rapida.

Suc de varza pentru o piele frumoasa

Sucul de varza este incarcat cu antioxidanti si fitochimicale, care pot face minuni pentru pielea ta. De asemenea, are un continut ridicat de vitamina C.

Vitamina C este importanta pentru o piele sanatoasa si este un ingredient obisnuit in produsele de ingrijire a pielii. Lipsa vitaminei C contribuie la uscarea pielii, la elasticitate redusa si la vanatai usoare. De asemenea, face mai dificila vindecarea pielii. Vitamina C este, de asemenea, una dintre vitaminele de top pentru o piele sanatoasa.

Varza rosie vs. Varza alba

Orice suc de varza este mai bun decat nici unul. Dar daca aveti optiunea de a alege, consumati varza rosie decat alba. Varza rosie are mai multa vitamina C decat cea alba. Are chiar mai multa vitamina C decat portocalele!

Spre deosebire de varza alba, varza rosie contine compusul antioxidant cunoscut sub numele de antociani, un pigment flavonoid rosu care are multe beneficii pentru sanatate, inclusiv ingrijirea pielii, reducerea cancerului si stimularea sistemului imunitar. Varza rosie este, de asemenea, castigatoare a continutului de vitamina K, precum si a glucozinolatilor, o substanta care lupta impotriva cancerului.

Suc de varza murat sau acru

Faceti un suc mai departe cu varza fermentata, cunoscuta si sub numele de varza acra.

Varza fermentata este varza care a fost maruntita, acoperita cu sare si lasata sa stea (sau sa fermenteze) in propriile sucuri. Varza murata va ofera probiotice naturale pentru toate nevoile dumneavoastra de sanatate digestiva si este unul dintre  alimentele fermentate pentru un intestin sanatos.

Probioticele incep sa se formeze in mod natural pe varza dupa cateva zile de fermentare. Dar pentru ca varza sa aiba beneficii anti-cancer, trebuie sa fie cruda. Varza acra, fermentata natural, contine bacterii lactice, o tulpina probiotica care se leaga de bacteriile intestinale si le demobilizeaza, in timp ce stimuleaza sistemul imunitar. Varza acra conservata, gatita si pasteurizata nu contine acid lactic.

De ce suc de varza in loc sa o mananci?

Exista unele beneficii pentru a stoarce legumele in loc sa le consumi.

Procesul de stoarcere descompune alimentele pentru dvs., facilitand absorbtia directa a fluxului sanguin. Acest lucru va ofera energie rapida si digestie fara efort.

Cei cu probleme digestive pot constata ca consumul de legume poate provoca disconfort gastro-intestinal. Sucurile indeparteaza disconfortul cauzat de gaze in timp ce va ofera tot nutrientii.

Cum se face suc de varza

A face suc de varza este usor daca aveti un storcator puternic. Veti dori sa inmuiati varza in apa calda si un pic de otet de mere crud. Acest lucru va curata bine varza si va elimina in mod natural pesticidele. In mod ideal, ar trebui sa utilizati varza organica pentru a limita expunerea la pesticide.

Apoi, tocati varza in jumatate si stoarceti-o incet prin storcator. Daca ti-e greu sa te obisnuiesti doar cu gustul verzei, incearca sa combini morcovul si telina.

Cum se face un suc de varza murat

Pentru a va face propriul suc de varza murat, veti avea nevoie de:

  • 3 cani de varza rosie organica
  • ¾ cani cu apa filtrata
  • 1 lingurita de sare de mare
  • Un blender
  • Un borcan de sticla cu capac

Incepeti prin a umple blenderul cu varza tocata, sare si apa. Amestecati usor la o viteza mica, astfel incat sa obtineti bucati mici, nu un piure. Se toarna amestecul amestecat in borcan si se lasa loc pentru expansiune. Acoperiti borcanul si lasati amestecul sa stea trei zile la temperatura camerei.

Dupa trei zile, strecurati amestecul pentru a separa sucul si pulpa. Puneti sucul fermentat in frigider si beti ½ cana din aceasta solutie diluata cu parti egale de apa.

Daca sunteti nou in ceea ce priveste alimentele fermentate, asigurati-va ca beti treptat, deoarece alimentele fermentate pot avea un efect laxativ. Puteti incepe cu una sau doua linguri de amestec pentru a vedea cum va simtiti.

Precautie – Daca suferiti de o afectiune tiroidiana, discutati cu medicul dvs. despre utilizarea sucului de varza crud, deoarece legumele crucifere pot avea un efect advers.

Surse

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1643665/ 

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ijc.24358/full 

http://annonc.oxfordjournals.org/content/early/2012/02/10/annonc.mdr604.short 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14679785 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16875422 

Visited 643 times, 1 visit(s) today

Related Articles

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

URMĂREȘTE-NE

6,231FaniÎmi place
360CititoriConectați-vă
79CititoriConectați-vă
679AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE