Ultima actualizare 2024-04-27 de admin
Siropul de menta de casa racit sau cu gheata este cel mai bun calmant de sete pe vreme calda.
Dupa soc, este timpul sa facem siropul de menta. Chiar si copiilor le place, deoarece gustul nu este deloc puternic. Puteti cultiva menta cu un miros si o aroma placuta chiar si pe balcon sau in bucatarie.
Citeste si Beneficiile siropului de fructe de soc si a socului (inclusiv reteta de sirop de soc)
Este suficient sa strecori siropul de menta, fara conservanti, va rezista pana in sezonul urmator. Dilueaza-l cu sifon sau apa dupa gust, dar il poti adauga si in limonada sau ceai. Dupa deschidere se pastreaza la frigider.
Sirop de menta
Ingrediente:
- 2 litri de apa
- 1 kg de zahar
- 52 gr acid citric
- 2 pumni de frunze de menta
- o lamaie
- un lime
Timp de preparare: 30 minute, odihna: 1 noapte
Se toarna apa intr-un recipient mare, se adauga menta spalata rupta din tulpina. Adaugati lamaia si lime. Acoperiti si lasati sa se odihneasca peste noapte. A doua zi se adauga zaharul si acidul citric, apoi se aduce la fierbere la foc mic, amestecand de cateva ori. Gatiti zece minute.
Intre timp spalati bine sticlele in care puneti siropul. Apoi puneti-le intr-o tigaie, umpleti-o cu apa si incepeti sa incalziti. Cand este suficient de fierbinte, strecurati siropul si puneti-l in sticle. Sigilati-o ermetic, asezati-le pe fiecare cu capul in jos timp de cinci minute, apoi acoperiti-le bine cu o patura. Lasati sticlele sa se raceasca asa.