Sentimentele iti pot afecta sanatatea

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 195
 •  
 • 3
 •  
  198
  Shares

Emotiile negative pot influenta sanatatea. Este greu sa controlam emotiile, cum ar fi nervozitatea, furia, frica, stresul, gelozia, dar nu ar trebuie sa distruga sanatatea noastra.

Am facut o lista cu zece emotii toxice.

Anxietatea

Anxietate poate afecta starea ta de spirit. Mai mult decat atat, aceasta poate avea efecte asupra sanatatii fizice. Datorita prezentei anxietatii in viata noastra de zi cu zi, pot aparea probleme cum ar fi colita ulcerativa, constipatie, digestie necorespunzatoare. Daca suferiti de anxietate, este posibil sa apara urmatoarele simptome: ameteli, dificultati de respiratie, greata, durere sau slabiciune.

Invidia si gelozia

Pe langa faptul ca gelozia distruge relatiile, poate afecta vezica biliara. In cazul in care corpul nostru produce un numar excesiv de hormoni, sangele poate stagna in ficat, astfel ficatul produce o cantitate dezechilibrata de bila (care se gaseste in vezica biliara). Acest lucru poate duce la insomnie, colesterol ridicat, imunitate slabit, etc. Frustrarea, gelozia si invidia au un impact major asupra ficatului, creierului si vezica biliara.

Frica

Cand simtiti frica, acea parte a creierului care este responsabil de rinichi nu functioneaza normal. Acest lucru poate duce la diferite probleme de sanatate renale sau urinare frecventa. In plus, frica poate provoca boli si dureri la nivelul spatelui inferior, rinichi si glandele suprarenale.

Singuratatea

Singuratatea poate afecta imunitatea organismului. Persoanele care sunt izolate produc compusi inflamatorii, care pot deteriora functiile sistemului imunitar. Mai mult decat atat, singuratatea poate duce la depresie, insomnie si poate afecta tensiunea arteriala.

Stresul

Stresul provoaca boli de inima. Acesta este caracterizat prin simptome, cum ar fi cresterea sau scaderea apetitului, insomnie, epuizare, greata, palpitatii cardiace, migrene. De asemenea, stresul poate afecta reproduceres, sistemul cardiovascular, muscular si poate provoca ulcere la nivelul gurii, astm, probleme mentale, psoriazis, eczeme, colon iritabil, colita ulcerativa, gastrita.

Amaraciunea sau tristetea

Atunci cand esti trist, fluxul de respiratie nu functioneaza in mod normal, deci va fi mai probabil de a dezvolta o afectiune bronsica cum ar fi astmul. De asemenea, aceasta poate provoca dificultati de respiratie sau de oboseala. Daca sunteti ingrijorat, este posibil sa apara probleme de stomac, diaree, varsaturi, dureri in piept sau tensiune arteriala ridicata. Pe langa aceasta, ingrijorarea poate afecta viata personala, daunand relatiei.

Furia

Atunci cand esti furios, organismul produce o secretie excesiva de hormoni de stres, cum ar fi cortizol, adrenalina si noradrenalina. Acest lucru se poate face sa exagerezi. De asemenea, furia are efecte negative asupra sistemului cardiovascular, crescand riscul de a avea un atac de cord.

Socul

Socul are un mare impact asupra creierului, in special asupra creierului de supravietuire si creierul emotional. In plus, cand esti socat, corpul tau produce adrenalina care ramane pe rinichi, provocand palpitatii anxietate, stres, insomnie.

Ura si nerabdarea

Aceste doua emotii au efecte negative asupra sanatatii inimii si intestinelor, provocand palpitatii, hipertensiune si dureri in piept. De asemenea, ura si nerabdarea poate afecta tensiunea arteriala.

Nu trebuie sa lasam acestea sa stea in calea fericirii sau a succesului nostru. Aveti posibilitatea sa le depasiti daca incercati sa aveti o stare de spirit pozitiva.

Sursa: https://topnaturalremedies.net/

(Visited 512 times, 2 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 195
 •  
 • 3
 •  
  198
  Shares

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!