Oțetul de Mere: Soluția naturală pentru controlul glicemiei la diabet

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Ultima actualizare 2025-03-05 de admin

Cu aproximativ 2 milioane de români diagnosticați cu pre-diabet și alte 1,5 milioane diagnosticați cu diabet, este timpul să aruncăm o privire serioasă asupra nutrienților care pot ajuta la reglarea sau reducerea factorilor responsabili pentru diabet.

Să aruncăm o privire la modul în care puteți bea oțetul de mere pentru diabet (tip I și tip II).

Oțet de mere pentru tratarea diabetului de tip II

Diabetul este clasificat în diabet de tip I și diabet de tip II. În diabetul de tip II, doi dintre cei mai mari factori responsabili pentru această afecțiune sunt glicemia și nivelul insulinei.

Diabetul de tip II apare atunci când pierdeți capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge, fie ca urmare a rezistenței la insulină, fie din cauza lipsei de insulină.

Nutrienții care facilitează capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge sunt, prin urmare, extrem de benefice pentru a ajuta persoanele să reducă sau să trateze diabetul de tip II. Oțetul de mere și-a câștigat reputația ca unul dintre acești nutrienți.

Iată o serie de studii care îți arată cum să folosești oțetul de mere pentru reglarea zahărului din sânge și cât trebuie să consumi.

Oțetul de mere poate avea un efect similar cu medicamentele pentru diabet

Anumite medicamente pentru diabet sunt concepute pentru a bloca digestia zaharurilor și a amidonului. Blocând digestia acestor compuși, aceste medicamente pot preveni în mod eficient creșterile de zahăr din sânge și, prin urmare, pot ajuta la reglarea nivelurilor sănătoase de zahăr din sânge.

Potrivit lui Carol Johnston, profesor și director asociat al Programului de Nutriție al Universității de Stat din Arizona, oțetul de mere poate ajuta, de asemenea, la blocarea capacității organismului de a digera zahărul și amidonul, ceea ce înseamnă că oțetul de mere are acțiuni similare cu unele medicamente pentru diabet. 

Cercetare – Oțet de mere pentru diabet de tip 1

Mesele pot pune cele mai mari probleme pentru persoanele care suferă de diabet de tip I. Când mănânci, zahărul și carbohidrații din mesele tale sunt transformate în glucoză, care intră în fluxul sanguin. Pentru pacienții cu diabet de tip I, această creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge poate fi periculoasă.

Într-un studiu publicat de Asociația Americană a Diabetului , cercetătorii au descoperit că oțetul de mere a ajutat la scăderea nivelului de zahăr din sânge după mese la pacienții cu diabet de tip I. Concluzia studiului sugerează că adăugarea a două linguri de oțet de mere la o masă poate fi foarte eficientă pentru a ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge după masă.

Cercetare – Oțet de mere pentru tratarea diabetului de tip 2

Rezistența la insulină joacă un rol foarte important la unii pacienți care au fost diagnosticați cu diabet de tip II. Găsirea unor modalități sănătoase de îmbunătățire a sensibilității la insulină este, prin urmare, extrem de benefică pentru acești indivizi.

Într-un studiu publicat în Diabetes Care , 29 de pacienți au primit 40 de grame de oțet de mere cu 40 g de apă și 1 linguriță de zaharină, după o masă compusă dintr-un bagel alb cu unt și suc de portocale. Au fost măsurate nivelurile de glucoză din sânge și nivelurile de insulină pentru a stabili dacă oțetul de mere a avut efect asupra sensibilității la insulină.

Studiul a constatat că consumul de oțet de mere a îmbunătățit sensibilitatea la insulină la pacienții rezistenți la insulină și la pacienții cu diabet de tip II

Alte studii despre oțet de mere și diabet

Consumul de oțet de mere după mese

ACV nu este eficient numai la persoanele cu diabet de tip I sau de tip II. Într-un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică , cercetătorii au studiat efectele acidului acetic din oțet asupra răspunsului la glucoza din sânge după o masă la oameni sănătoși.

În acel studiu, cercetătorii le-au oferit subiecților testați o masă compusă dintr-o salată cu sau fără oțet, ca parte a sosului de salată. Rezultatele studiului au arătat că acidul acetic din oțet a avut un efect semnificativ asupra răspunsului glicemic al indivizilor. Cu alte cuvinte, adăugarea de oțet a ajutat la reglarea nivelului de zahăr din sânge după masă și la persoanele sănătoase . 

Oțetul de mere și nivelurile de zahăr din sânge a jeun

Oțetul de mere poate fi chiar benefic pentru a ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, care este nivelul de zahăr din sânge după o perioadă de post. Aceste niveluri sunt cel mai adesea determinate atunci când te trezești dimineața înainte de a mânca ceva.

Într-un studiu publicat în Diabetes Care , cercetătorii au studiat efectele a două linguri de oțet de mere la culcare pentru a determina dacă oțetul de mere a avut un efect asupra glicemiei a jeun.

Rezultatele studiului au arătat că două linguri de oțet de mere la culcare au ajutat la reglarea nivelului de glucoză din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip II

Cât de mult oțet de mere ar trebui să luați pentru diabet?

lingură sau două de oțet de mere pare să fie suficientă pentru a obține beneficiile asociate cu oțetul de mere și cu reglarea glicemiei.

Pentru a ajuta la reglarea zahărului din sânge după masă, adăugarea a două linguri de oțet de mere în sosul pentru salată sau la un pahar cu apă ar putea fi suficientă pentru a ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge după masă.

La unii oameni le place să consume oțet de mere împreună cu garcinia cambogia, deoarece această plantă a demonstrat în cercetări că îmbunătățește valorile glicemiei și reduce rezistența la insulină.

În scopul reglarii nivelului de zahăr din sânge, două linguri de oțet la culcare ar putea fi, de asemenea, benefice pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge în timp ce dormi.

Prin urmare, adăugarea a două linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă înainte de culcare vă poate ajuta să gestionați nivelul zahărului din sânge.

Ca o notă generală, nu consumați oțet de mere nediluat, deoarece erodează smalțul dinților și poate provoca arsuri țesuturilor sensibile din gură și gât.

Articol legat: Cât de mult oțet de mere ar trebui să bei?

Beneficiile mierii și oțetului de mere

Multor oameni le place să adauge miere la oțet de mere pentru a compensa gustul acid și pentru a se bucura de beneficiile combinate pentru sănătate ale oțetului de cidru de mere și mierii.

Deși mierea oferă unele beneficii pentru sănătate, este important să înțelegeți că mierea este în principal zahăr și vă crește aportul de calorii și carbohidrați. Pentru gestionarea diabetului, mierea trebuie calculată ca parte a aportului total de carbohidrați.

Diverse studii asupra mierii au arătat că este posibil să nu aibă același impact asupra nivelului de zahăr din sânge ca și zahărul. Dacă aveți diabet zaharat bine gestionat, nu sunteți supraponderal și sunteți altfel sănătos, atunci mierea ca înlocuitor al zahărului poate fi benefică. Dacă aveți vreo îndoială, cel mai bine este să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Resurse:

http://www.diabetes.org/

http://www.webmd.com/

http://care.diabetesjournals.org/

http://care.diabetesjournals.org/content

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7796781

http://care.diabetesjournals.org/content/30/11/2814.full

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15117561

Visited 369 times, 1 visit(s) today

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

URMĂREȘTE-NE

6,231FaniÎmi place
360CititoriConectați-vă
79CititoriConectați-vă
679AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE