Cu mici exceptii cred ca tuturor le place pizza. Din pacate nu toata lumea o poate manca datorita continutului de carbohidrati din blat.
Mai jos gasiti o varianta de pizza dietetica, cu blat din conopida. Mie mi-a placut foarte mult si m-a tinut satula mult timp.
Incrediente:
Pentru blat:
1 conopida medie
5 linguri de cascaval
3 ou
sare, piper, oregano
Pentru topping:
3-4 linguri sos de rosii
100 grame fasii de prosciutto sau speck
Rucola
Branza cu mucegai
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 grade, apoi ne apucam de cursta.
Conopida se desface in bucatele, dupa care se marunteste in robotul de bucatarie pana primeste o textura de orez.
Adaugati la conopida cascavalul, cele 3 oua si condimentele dupa care-l amestecati.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Aplatizati compozitia pe hartia de copt la o grosime de 3-4 mm.
Se introduce blatul in cuptor pentru aproximativ 30 de minute (depinde de grosimea blatului).
Crusta trebuie sa fie ferma cand o scoateti din cuptor.

Peste crusta intindeti sosul de rosii si sfaramitati branza cu mucegai.
Introduceti blatul inapoi in cuptor pentru 5 minute.
Dupa ce ati scos blatul, asezati deasupra feliile de prosciutto crudo sau speck si rucola.
Sfaramitati deasupra branza cu mucegai.
Serviti fara remuscari, este foarte buna!
[…] 8 Pizza cu blat de conopida […]