Laptele de capra ajuta sa slabesti, creste imunitatea, stimuleaza metabolismul si imbunatateste sanatatea inimii

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Consumul de lapte de capra are multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi protejeaza mediul, ajuta sa slabesti, previne acumularea toxinelor in organism, creste metabolismul,creste imunitatea, stimuleaza sanatatea inimii, intareste oasele, imbunatateste biodisponibilitatea nutrientilor, optimizeaza digestia si reduce inflamatia. 

Acest lapte este derivat din capra. Nu este un tip de lapte atat de comun ca laptele de vaca in multe tari. Laptele de capra poate fi mai greu de achizitionat in ceea ce priveste accesul si disponibilitatea in unele parti ale lumii, dar studiile recente privind beneficiile sale pentru sanatate l-au facut foarte popular in ultimii ani. 

Caprele produc doar aproximativ 2% din cantitatea globala de lapte. Este mai ieftin de procesat pentru ca nu necesita omogenizare (asta inseamna ca moleculele mici de grasime nu se separa si raman suspendate in crema). Exista unele studii in care se spune ca laptele de capra nu trebuie dat copiilor foarte mici deoarece are nevoi nutritionale unice in stadiile lor de dezvoltare, dar pe masura ce imbatranim, compozitia chimica si impactul acestui lapte asupra organismului nostru este mai de preferat efectelor laptelui de vaca. 

Compozitia nutritiva a laptelui de capra este diferita de cea a laptelui de vaca si nu este recomandat sa-l dati imediat copiilor dumneavoastra odata ce acestia intrerup alaptarea sau biberonul. Pe masura ce imbatranesc, compozitia nutritiva a acestui lapte devine mai adecvata, dar pentru dezvoltarea corecta se recomanda sa incepeti cu laptele de vaca.

Lapte de capra – Beneficiile pentru sanatate

Protejeaza mediul

Datorita proceselor digestive ale vacilor, acestea tind sa sufere de flatulenta extrema si aceasta vine sub forma de metan. Se stie ca acest gaz este foarte coroziv pentru atmosfera si stratul de ozon. Exista multe studii in care se spune ca milioane de vaci crescute pentru lapte si carne de vita sunt una dintre cele mai mari cauze de degradare a ozonului si incalzirea globala. Cand sustinem productia de lapte de capra, atunci ne putem proteja generatiile viitoare si pe noi insine de efectele periculoase ale schimbarilor climatice.

Eficienta in absorbtia nutrientilor

Compozitia laptelui de capra este mult mai apropiata de laptele uman decat laptele de vaca. Laptele de capra ne poate oferi mai multi nutrienti care se pot misca in sistemul nostru si poate provoca mai putin stres asupra proceselor noastre digestive.

Ajuta sa slabesti

Laptele de capra are mai multi acizi grasi in comparatie cu laptele de vaca, dar au mai putine grasimi rele, ceea ce inseamna ca poate ajuta persoanele care doresc sa slabeasca fara a-si compromite nevoile nutritionale.

Ajuta in dezvoltare si crestere

Acest tip de lapte este bogat in proteine, ceea ce este important pentru crestere si dezvoltare, deoarece proteinele sunt elementele de baza ale oaselor, muschilor si tesuturilor noastre. Cand asiguram un flux constant de proteine, atunci ne putem proteja procesele metabolice si poate stimula cresterea si sanatatea generala.

Laptele de capra poate creste imunitatea

Laptele de capra contine cantitati semnificative de seleniu, care este elementul cheie in functionalitatea sistemului imunitar, ceea ce ne face sa ne protejam mai bine de infectii si boli.

Lectura suplimentara: Sfaturi pentru un sistem imunitar sanatos

Intareste inima

Exista aproape de doua ori mai multi acizi grasi benefici in acest lapte decat se gasesc in laptele de vaca, care ne pot controla echilibrul colesterolului. Cand echilibram acizii grasi esentiali din corpul nostru, atunci putem preveni afectiuni grave, cum ar fi atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale, ateroscleroza si alte complicatii coronariene. Laptele de capra are cantitati mari de potasiu, care poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, deoarece potasiul este un vasodilatator care ne poate relaxa vasele de sange si poate ameliora tensiunea sistemului nostru cardiovascular.

Stimuleaza de metabolismul

Laptele de capra are mai multi nutrienti in comparatie cu laptele de vaca, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa bei mult lapte de capra pentru a consuma aceleasi cantitati de nutrienti. Intr-o singura cana de lapte de capra exista 40% din necesarul nostru zilnic de calciu, 20% din aportul nostru de vitamina B, dar are si cantitati mari de fosfor si potasiu. De asemenea, in aceste studii se arata ca acest lapte poate creste absorbtia de cupru si fier in tractul nostru digestiv, ceea ce este important pentru multe persoane care sufera de anemie si alte deficiente de nutrienti.

Citeste si despre Beneficiile pentru sanatate ale laptelui de oaie

(Visited 98 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!