Poate extractul de seminte de struguri sa omoare celulele canceroase?

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 274

Cancerul colorectal este a doua cea mai mare cauza de deces ca urmare a cancerului in Statele Unite. Cancerul colorectal este, de asemenea, a treia forma de cancer cea mai frecventa atat la barbati, cat si la femei.

Cancerul colorectal costa economia miliarde de dolari in fiecare an si fura faaaaamiliile de mamele, tatii, fratii si surorile lor.

Cititi mai departe pentru a afla de ce extractul de seminte de struguri poate depasi chimioterapia in uciderea celulelor canceroase colorectale.

Cercetari despre extractul de seminte de struguri si cancerul colorectal

Chirurgia, radiatiile si chimioterapia sunt terapiile principale pentru cancer pe care le ofera medicii, dar pentru pacientii cu cancer colorectal, un studiu publicat in jurnalul Technologies in Carcinogenesis and Cancer Chemoprevention ofera sperante.

Studiul subliniaza faptul ca esecul in terapia cancerului colorectal folosind chimioterapie apare adesea ca urmare a rezistentei pacientilor la efectele chimioterapiei. Rezistenta la chimioterapie apare frecvent in multe tipuri de cancer si este deosebit de raspandita in terapia cancerului colorectal.

Odata ce celulele canceroase devin imune la chimioterapie, medicii au ramas fara raspunsuri. Acest studiu arata ca extractul din samburi de struguri vizeaza celulele canceroase colorectale chiar si atunci cand celulele canceroase sunt imune la chimioterapie, oferind speranta celor care au dezvoltat rezistenta la chimioterapie si carora nu li s-a dat nicio speranta de catre medicina curenta.

Pentru ca un tratament sa fie eficient impotriva cancerului, trebuie sa ofere pacientilor o serie de beneficii terapeutice:

  • Trebuie sa previna formarea celulelor canceroase
  • Ar trebui sa previna raspandirea cancerului si a tumorilor
  • Trebuie sa omoare celulele canceroase

Extractul din samburi de struguri previne carcinogeneza

Exista diferite etape in dezvoltarea cancerului care sunt importante. Debutul tumorii se numeste carcinogeneza. Prin urmare, compusii care provoaca cancer sunt numiti cancerigeni. Extractul din seminte de struguri contine ingrediente active numite procianidine. Acesti compusi previn formarea de noi tumori canceroase prin prevenirea carcinogenezei.

Carcinogeneza este deosebit de importanta in anumite tipuri de cancer agresiv, cum ar fi cancerul colorectal, deoarece daca tratamentul ucide doar celulele canceroase fara a preveni formarea de noi tumori, atunci indiferent cate celule canceroase ucideti – vor exista intotdeauna noi tumori de ucis si, in esenta, va luptati si pierdeti batalia.

Intr-un studiu publicat in Journal of Carcinogenesis, procianidinele izolate din extractul de seminte de struguri contin proprietati anti-tumorale ridicate datorita antioxidantilor continuti in extracte.

Radicalii liberi si daunele oxidative sunt una dintre cauzele de baza ale cancerului. Daunele oxidative pot deteriora ADN-ul celular si atunci cand ADN-ul celular este deteriorat, cancerul poate fi rezultatul. Prin eliminarea compusilor oxidativi precum speciile reactive de oxigen si radicalii liberi, antioxidantii pot juca un rol vital in prevenirea cancerului. Extractul din seminte de struguri este un antioxidant puternic si, prin urmare, poate ajuta la prevenirea formarii de noi tumori, in primul rand.

Extract de seminte de struguri si angiogeneza

Pentru ca cancerul sa supravietuiasca in organism, acesta trebuie sa inceapa, sa creasca si trebuie sa fie furnizat cu nutrienti si apoi se poate raspandi. Aceste procese de creare a unei rezerve de sange pentru tumora se numesc angiogeneza. Angiogeneza nu numai ca furnizeaza tumorii cu un aport de sange, dar sprijina si raspandirea cancerului prin fluxul sanguin.

Pentru ca o celula sa supravietuiasca si sa prospere, are nevoie de nutrienti pentru a sustine functia celulara. Pe masura ce tumorile cresc, au nevoie de formarea de noi vase de sange pentru a continua sa hraneasca tumora. Compusii care pot preveni formarea acestor noi vase de sange pot fi extrem de utile in tratarea bolii.

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul International al Cancerului, cercetatorii au aratat ca compusii din extractul din seminte de struguri ofera proprietati anti-angiogeneza. In esenta, extractul de seminte de struguri a impiedicat tumora sa creeze noi vase de sange pentru a ajuta la cresterea tumorii.

Extract de seminte de struguri si apoptoza

Apoptoza este un termen medical de lux pentru moartea celulara programata. Fiecare celula din corpul tau este proiectata sa se sinucida la un anumit moment. Celulele canceroase difera de celulele normale deoarece ceva a interferat cu acel proces. Prin urmare, celulele canceroase traiesc mai mult decat celulele normale si acesta este mecanismul care permite tumorilor sa creasca si sa infloreasca.

Extractul din seminte de struguri are capacitatea de a viza celulele canceroase colorectale si de a induce apoptoza numai in acele celule.

Aceasta inseamna ca extractul de seminte de struguri declanseaza sinuciderea de celule canceroase si lasa celulele sanatoase intacte. Foarte putine, daca exista, regimuri de chimioterapie au capacitatea de a face acest lucru. Majoritatea medicamentelor pentru chimioterapie ucid toate celulele, inclusiv celulele sanatoase. Acest lucru inseamna efectiv ca extractul din seminte de struguri este mai putin distructiv in aplicare decat chimioterapia conventionala.

Extract de seminte de struguri si stadiile avansate ale cancerului colorectal

Cu cat cancerul este mai avansat, cu atat exista mai putine sanse ca chimioterapia sa fie eficienta in tratarea cancerului colorectal. Inca o data, extractul din seminte de struguri ofera speranta acelor pacienti diagnosticati cu cancer colorectal in stadiu avansat.

In studiul Technologies in Carcinogenesis and Cancer Chemoprevention, oamenii de stiinta nu numai ca au aratat ca extractul din seminte de struguri a vizat celulele canceroase colorectale si le-a ucis, dar au demonstrat si ca, cu cat celulele canceroase sunt mai periculoase si mai avansate, cu atat extractul din seminte de struguri parea mai eficient. sa fie in ceea ce priveste izolarea si uciderea celulelor canceroase.

Extractul din seminte de struguri ofera speranta pentru alte tipuri de cancer

Capacitatea extractului de seminte de struguri de a ajuta la prevenirea si tratarea cancerului colorectal poate suna prea bine pentru a fi adevarat, dar exista mai multe. Extractul din seminte de struguri nu este eficient numai pentru cancerul colorectal, dar poate fi eficient si in diferite alte tipuri de cancer.

De unde sa cumpar extract de seminte de struguri

Semintele de struguri vin adesea in extracte standardizate cu anumite niveluri de proantocianidine (antioxidanti puternici). Se recomanda sa cautati produse care sunt standardizate la 40 pana la 80% sau un continut OPC de nu mai putin de 95%. Discutati cu medicul dumneavoastra pentru a gasi doza potrivita pentru starea dumneavoastra.

http://www.cdc.gov/

http://www.sciencedirect.com/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10469619

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030438351200732X

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030438351200732X

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14696100

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15039593

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19118041

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18955355

J Nutr. 2009 Sep; 139(9): 1806S–1812S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante