Dependenta de droguri: simptome, cauze, complicatii, riscuri, tratament si prevenire

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Dependenta de droguri este cunoscuta ca o afectiune in care oamenii depind in mare masura de consumul de substante. Abuzul de droguri este de asemenea considerat ca o boala cronica recidiva a creierului, care poate afecta functiile creierului unei persoane care este dependenta de anumite medicamente. Unele medicamente sunt legate de comportamentul violent atunci cand sunt luate frecvent si in cantitati mari, ceea ce duce la afirmatii pe scara larga ca dependenta de droguri este, de asemenea, o problema sociala, in afara de a fi o problema de sanatate.

Simptome dependenta de droguri

Dependenta de droguri este adesea cauza unei pofte intense de anumite tipuri de medicamente, ceea ce determina majoritatea oamenilor sa caracterizeze persoanele dependente de droguri in acest mod. In afara de acest comportament, acestea pot prezenta si alte simptome, care depind de cantitatea si tipul de medicament cu care este intoxicata o persoana.

Drogurile au efecte diferite asupra diferitelor persoane. Unele medicamente pot dauna grav creierului unei persoane, in timp ce altele pot fi daunatoare pentru inima sau alte organe vitale inainte de a deteriora creierul. Unele pot afecta simultan toate organele vitale.

Unele simptome care pot fi observate la majoritatea persoanelor dependente de droguri includ:

 • Indemn intens de a utiliza o substanta
 • Trebuie sa aiba substanta tot timpul la indemana
 • Comportament irational, adesea distructiv (furt, lipsa activitatii sociale, neindeplinind intentionat asteptarile la locul de munca, conducand in timp ce este in stare de ebrietate)
 • Suferinta de simptome de sevraj odata ce consumul de substanta este oprit
 • Cheltuirea banilor pentru obtinerea substantei
 • Modificari ale dispozitiei
 • Schimbare de comportament
 • Modificari ale modului de somn
 • Diminuarea interesului pentru hobby-uri
 • Modificari ale aspectului fizic (diminuarea interesului pentru ingrijirea personala si ingrijirea igienei personale)
 • Pierderea conexiunii cu familia
 • Ochi rosii sau stralucitori
 • Rinoree

Simptomele care pot fi experimentate sau observate la persoanele dependente de droguri ar depinde de substanta de care este dependenta. Consultati urmatoarele simptome categorizate de substanta.

Metamfetamina

O persoana poate prezenta anxietate, beligeranta, violenta, confuzie, avand mainile agitate, depresie, pupile dilatate, pierdere in greutate neobisnuita, insomnie, paranoie, amagiri grandioase, agitatie si pierderea poftei de mancare.

Extazin

O persoana poate prezenta greata, inclestarea dintilor, dureri musculare si transpiratie profunda. De asemenea, pot fi observate ca au o schimbare in capacitatea lor de a sesiza sunetul, atingerea si lumina. Exista, de asemenea, o schimbare a starii generale de sanatate, in special a sanatatii lor mentale si fizice. Extazin are o substanta chimica care provoaca hipertermie, care poate duce la moarte.

Cocaina

O persoana dependenta de aceasta cocaina poate duce la simptome, inclusiv insomnie, iritatie, halucinatie, confuzie, paranoie, neliniste, apetit sexual slab, depresie in afara de a fi deseori suparat si ingrijorata si a avea ochi dilatati.

Dietilamida cu acid lisergic (LSD)

Acest tip de medicamente este adesea asociat cu un comportament autodistructiv. O persoana dependenta de aceasta substanta poate prezenta greata, varsaturi, anxietate, halucinatii, iluzii, schimbarea culorii pielii sau pierderea pigmentarii pielii, euforie, confuzie si paranoia. De asemenea, se poate observa ca ele au adesea pupilele dilatate, o perspectiva distorsionata a timpului si spatiului si sunt panicoase.

Fenicidina (PCP)

Aceasta substanta poate determina o persoana sa devina transpirata, ametita, paranoica, anxioasa, tematoare, agresiva si sa aiba o senzatie de amorteala. De asemenea, ei pot percepe ca au un simt al corpului slabit. Unele dintre ele pot prezenta, de asemenea, un comportament violent sau suicid.

Inhalantele

Este posibil sa fie dependent de unii inhalanti daca sunt luati in cantitati mari in perioade lungi de timp. Persoanele dependente de inhalante pot experimenta un sentiment diminuat de auz, miros si echilibru, emotii crescute, inclusiv scurte explozii de euforie si somilitate. Acestia pot suferi de migrene si lesin obisnuit. Ele pot fi, de asemenea, percepute ca stangace si balbaie sau mormaie cand vorbesc. Adesea sunt instabili din punct de vedere emotional, pot de suferi pierderi de memorie si au un mod tulburator de a-si flutura ochii. In unele cazuri, acestea pot avea simptome de atrofie cerebrala.

Heroina

Este posibil ca persoanele dependente de aceste droguri sa aiba explozii bruste de euforie. Cei care sunt dependenti de substanta pot suferi de depresie ca urmare a diminuarii increderii in sine si a stimei de sine scazute.

Marijuana

Acest drog poate provoca ca persoana sa aiba un ras incontrolabil, paranoia, pierderea memoriei pe termen scurt, lipsa de energie, pierderea intelectului, modificari excesive de dispozitie, avand mirosul dulce al corpului si are o gura uscata, ochi rosii si un comportament excesiv.

Antidepresive

Cei care sunt dependenti de antidepresive, inclusiv barbiturice si tranchilizanti, pot experienta oboseala, muschi slabi, fiind instabili atunci cand merg si sunt dezorientati, avand reflexe slabe si o judecata slaba si o reducere a constiintei de sine.

Cauze

Cauzele dependentei de droguri pot diferi in functie de mentalitate, situatie, varsta si experienta unei persoane. De multe ori insa, persoanele care sufera de dependenta de droguri sunt cauzate de psihicul lor. Totul se reduce la puterea credintei lor si la presiunile din mediul lor. Unii dintre factorii care le pot afecta modul de viata includ:

 • Situatia familiei, educatie, probleme personale, cariera
 • Experienta traumatica si pierderea unei persoane dragi
 • Istoric de dependenta de droguri in familie
 • Tulburari de sanatate mintala

Complicatii

Dependenta de droguri este adesea legata de deteriorarea functiilor creierului, in special neuronii creierului, care este responsabil pentru crearea de neurotransmitatori (trimite mesaje catre sistemele corporale). Severitatea acestuia va diferi in functie de cantitatea de medicamente luate, de cat au fost luate, de cum sunt luate si de ce tipuri de medicamente sunt luate, deoarece unele persoane dependente de substante diferite le pot lua in combinatie. Cand neurotransmitatorii sunt deteriorati, apar complicatii, deoarece sistemele corporale incep sa isi piarda functiile.

Persoanele dependente de droguri sunt, de asemenea, predispuse sa dezvolte boli grave, cum ar fi HIV si alte infectii, ca urmare a utilizarii de ace nesterilizate si au relatii sexuale neprotejate frecvent.

O persoana dependenta de droguri poate prezenta comportamente violente. Pot fi sinucigasi sau ucigasi si pot afisa comportamente distructive, cum ar fi conducerea nesabuita si furtul. Acasa, acestia pot comite infractiuni, inclusiv viol, omor si tortura. Rationalitatea lor devine o incetosata.

Ca urmare a comportamentului lor distructiv, acestea pot ajunge sa fie detasati social, ceea ce la randul lor poate duce mai departe in dependenta. Starea lor psihica si emotionala devine instabila si pot prezenta simptome ale persoanelor cu tulburari mentale, inclusiv depresie si anxietate.

Mamele care iau continuu cantitati mari de substante in timp ce sunt gravide isi risca copiii nascuti sa dezvolte o dependenta.

Factori de risc

Boala mintala. Persoanele care sufera deja de tulburari mintale prezinta un risc mai mare de a deveni dependenti de droguri, deoarece sunt dornici sa gaseasca o modalitate de a face fata bolilor lor mintale.

Probleme de familie. Membrii familiei care sunt deseori detasati de alti membri ai familiei sau care se confrunta cu problemele abordate in familie (adica parintii divortati, parintii abuzivi) se pot supune abuzului de droguri, deoarece cauta o modalitate de a face fata problemelor lor.

Mamele care sunt dependente de droguri. Este posibil ca un copil sa se nasca dependent de substante. Acest lucru se datoreaza abuzului continuu de droguri asupra mamei, in ciuda sarcinii.

Diagnostic

Testele de droguri

Aceasta tulburare poate fi diagnosticata luand un esantion de urina sau sange al unei persoane.

Interviu si teste neuropsihologice

Un consilier autorizat de alcool si droguri, psihiatru si psiholog poate examina, de asemenea, accentul unei persoane, sentimentul de echilibru, printre altele.

Tratament

Centre de reabilitare. Oamenii pot fi tratati intr-o unitate in care pot fi monitorizati si verificati in mod regulat de catre asistente si psihiatri si / sau psihologi. Dezvoltarea lor va fi examinata, care este de obicei concentrata pe capacitatea lor de a face fata fara substante. Pacientii vor avea un plan de tratament, care va fi urmarit daca functioneaza sau nu pentru pacient. O parte a tratamentului ar include detoxifierea in cazul in care corpul unei persoane dependente de medicamente va fi curatat prin spalarea lenta a substantelor chimice din sistemele lor corporale, astfel incat acestea sa poata functiona din nou, precum si sa ajute pacientii sa previna simptomele comportamentelor de sevraj.

Prevenire

Singurul mod in care puteti preveni drogurile este sa nu le incercati deloc. Exista unele medicamente care sunt legale, dar pot fi dependente atunci cand sunt luate in cantitati mari. Dependenta poate fi prevenita consumand substanta in cantitatea recomandata de medic sau specialist in sanatate si numai intr-o perioada in care vi se spune sa o luati.

In unele cazuri, dependenta poate veni ca urmare a curiozitatii. Nu luati niciodata medicamente, suplimente sau orice fel de medicamente fara sa va consultati cu medicul dumneavoastra.

Adolescentii pot preveni drogurile punandu-si in permanenta primotdial sanatatea mentala, emotionala si psihologica. Tentatia de a lua droguri este ridicata daca familia lor are membri dependenti de anumite substante sau daca sufera de depresie ca urmare a unor probleme cu care se pot confrunta. Vorbirea poate fi o modalitate de a-i ajuta sa faca fata problemelor lor si de a-i impiedica sa ia droguri si sa dezvolte comportamente distructive pentru a face fata. Oamenii ar trebui sa formeze o legatura cu copiii lor si cu ceilalti membri ai familiei pentru a-i ajuta sa se indeparteze de droguri.

(Visited 669 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

One thought on “Dependenta de droguri: simptome, cauze, complicatii, riscuri, tratament si prevenire

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!