Cele mai bune alimente pentru sanatatea tiroidei

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Tiroida secreta mai multi hormoni (hormoni tiroidieni), care ajuta la reglarea ritmului cardiac, tensiunea arteriala, temperatura corpului si rata la care hrana este transformata in energie. Hormonii tiroidieni sunt esentiali pentru functionarea fiecarei celule din organism.

Tiroida foloseste iod, un mineral care se gaseste in unele alimente, pentru a face hormonii sai.

alimente pentru tiroida

Simptomele bolii tiroidiene :

– Nervozitate si tremor – poate semnala o functionare defectuoasa a glandei tiroide (hipertiroidie).
– Minte intetosata si concentrare slaba – functionarea mentala poate fi afectata atat de hipertiroidism cat si de hipotiroidism (niveluri prea scazute de hormoni tiroidieni) (nivelurile de hormoni tiroidieni crescute). In timp ce starea de spirit depresiva sunt adesea asociate cu hipotiroidism, hipertiroidismul poate duce la o capacitate redusa de concentrare.

– Schimbari menstruale – Hipotiroidismul este uneori asociata cu sangerari menstruale excesive sau prelungite, in timp ce hipertiroidismul pot fi caracterizate prin fluxul menstrual sarac sau redus.
– Batai de inima puternice – o crestere a ratei cardiace (tahicardie) si palpitatiile pot fi simptome de hipertiroidism.
– Dureri – dureri musculare pot insoti diferite tipuri de probleme cu glanda tiroida.
– Crestere in greutate – O cantitate modesta de crestere in greutate insoteste adesea stari in care activitatea glandei tiroide este mai mica decat in mod normal.
– Un nivel ridicat de colesterol – O crestere a nivelului de colesterol din sange poate sa apara la persoanele cu hipotiroidism.
– Intoleranta la caldura – persoanele cu o glanda tiroida hiperactiva de multe ori se plang de intoleranta la temperaturi mai mari.
– Senzatie de frig – In schimb, cei cu o tiroida cu niveluri scazute de hormoni pot simti in mod constant rece.

Cele mai bune alimente pentru sanatatea tiroidei

 1. Merisor si suc de afine
  2. Algele si fructe de mare (creveti, sardine, somon, ton)
  3. Ulei de masline
  4. Iaurt, oua si branza
  5. Ulei de nuca de cocos
  6. Ceaiul verde
  7. Usturoi

Sursa: http://www.eatthis.com

 

(Visited 287 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!