Ce inseamna atunci cand simti durere sub coaste in partea stanga?

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 1.4K
 • 3
 • 1
 •  
  1.4K
  Shares

O durere sub coaste in partea stanga, poate cauza multe neplaceri si pune pe ganduri multe persoane din cauza are aceasta durere resismtita in partea stanga.

O persoana are un total de 24 coaste distribuite in mod egal pe fiecare parte a coastei, 12 pe dreapta si 12 pe partea stanga. Ele functioneaza pentru a proteja organele subiacente, cum ar fi inima, plamanii, ficatul si stomacul. Coastele sunt, de asemenea, utile in respiratie, deoarece ele maresc sau scad volumul cavitatii toracice, in functie de miscarile musculare ale muschilor intercostali.

Ce cauzeaza durere sub coaste in partea stanga?

Exista o multime de conditii care pot provoca dureri in coaste. Organele inchise de coaste stangi includ inima, plamanul stang, rinichiul stang, splina, pancreasul si o parte a stomacului. Leziuni sau inflamatii ale acestor organe pot provoca o durere de injunghiere in partea stanga. Mai jos sunt scurte descrieri despre ceea ce s-ar fi intamplat:

O fractura a nervului

Coastele sunt foarte delicate si sunt predispuse la fracturi in caz de accident. Anatomic, nervurile inferioare (numerele 11 si 12) nu sunt atasate de celelalte coaste sau de stern. Acestea sunt cele mai vulnerabile cand vine vorba de fracturi la nivelul coastelor. Daunele lor ar putea provoca dureri ciudate pe partea stanga.

Costocondrita

Costocondrita este inflamatia coastelor, care sunt compuse din cartilaje.

Costocondrita poate fi cauzata de trei conditii principale: infectii, traume directe la coaste si artrita. Cea mai obisnuita manifestare este o durere ascutita pe partea stanga (daca sunt implicate coastele stangi) care se agraveaza atunci cand tusiti, stranutati sau respirati puternic.

Pancreatita

Pancreatita se refera la inflamatia pancreasului. Pancreasul este o glanda situata chiar sub stomac si are doua functii care pot fi clasificate pe larg ca secretie a enzimelor si sucurilor digestive si secretia de hormoni, cum ar fi insulina si glucagonul. Pancreatita poate fi acuta sau cronica.

Forma acuta se manifesta cu o durere ascutita in partea stanga si, de obicei, este agravata de abuzul de alcool. Este o urgenta medicala cu o rata ridicata a mortalitatii daca nu este administrata bine. Forma cronica se manifesta cu o durere intermitenta care se dezvolta pe o perioada lunga de timp. Poate fi cauzata de infectii cronice, leziuni sau calculi biliari.

Gastrita

Gastrita este inflamatia captuselii / epiteliului stomacal. Cea mai comuna cauza este utilizarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). In stomac, epiteliul este mentinut de un autocoid endogen numit prostaglandina. AINS functioneaza prin inhibarea sintezei acestui autocoid. Efectul afecteaza in mod predominant copiii si varstnicii.

Alte cauze ale gastritei includ consumul de alcool si infectiile bacteriene, in special cu bacteria Helicobacter pylori, abreviata in mod obisnuit ca H. pylori. Ca si in cazul tuturor inflamatiilor, gastrita prezinta durere in partea stanga sub coaste, incat poate fi asemanat cu ulcerele de stomac.

Pericardita

Pericardul este un strat dublu de membrana care inconjoara inima. Este umplut cu lichid pericardic, care lubreteaza inima. Uneori devine inflamat secundar infectiilor, anumitor medicamente si leziuni ale inimii. Starea in care pericardul este inflamat se numeste pericardita. Deoarece inima se afla in mare parte pe partea stanga a peretelui toracic, pericardita prezinta, de obicei, o durere ascutita pe partea stanga sub coaste.

Diferite tratamente pentru durere in partea stanga sub o coaste

Tratamentul pentru durerea din partea stanga a coastelor depinde in mare masura de cauza care sta la baza, de exemplu:

Pentru probleme digestive

H. pylori este transmis prin calea fecal-orala. Aceasta inseamna ca igiena alimentara ar trebui sa fie bine respectata ca un mecanism de control al acestui organism.

Consumul de alimente grase va predispune, de asemenea, la pancreatita cronica, care se datoreaza de obicei modificarilor grase, cum ar fi necroza grasa in cavitatea abdominala. De asemenea, abuzul de alcool va predispune la gastrita, pancreatita si probleme hepatice. Pe scurt, pastrarea atentiei fata de ceea ce consumati este o strategie buna pentru a va mentine in siguranta din cauza durerii pe partea stanga sub coaste legate de chestiuni digestive.

Despre H. Pylori puteti citi ma multe in acest articol: https://www.sanatatedefier.ro/infectia-cu-bacteria-helicobacter-pylori-h-pylori-simptome-cause-diagnostic-si-tratament/

Pentru conditiile cardiace

Conditiile care duc la pericardita influenteaza direct capacitatile functionale ale inimii. Ca rezultat, interventia chirurgicala ar putea fi cea mai sigura strategie pentru ameliorarea stresului din inima, eliminarea inflamatiei pericardului.

Pentru inflamatie si infectie

Agentii antiinflamatori sunt utili in gestionarea umflaturilor, inrosirea, durerea si pierderea functiei care, de regula, urmeaza inflamatiei.

Antibioticele ar putea fi, de asemenea, utilizate pentru a gestiona infectiile bacteriene care cauzeaza frecvent gastrita.

Pentru coaste fracturate

Compresele reci pot ajuta la reducerea durerii si imbunatatirea circulatiei in coaste rupte. Anumite ierburi ajuta de asemenea la gestionarea durerii. Un exemplu clasic este arnica, care este un unguent plasat de obicei sub coaste topic pe peretele toracic pentru a usura durerea si inflamatia.

Durerea din partea stanga a coastelor este uneori o conditie grava care nu trebuie trecuta cu vederea datorita faptului ca multe organe vitale sunt inchise de coaste. Trebuie sa cautati imediat asistenta medicala, astfel incat starea dvs. sa poata fi verificata de catre un profesionist.

(Visited 18.627 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 1.4K
 • 3
 • 1
 •  
  1.4K
  Shares

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!