Ce inseamna aloe vera pentru organismul nostru: De ce egiptenii l-au numit planta nemuririi

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Aloe Vera a fost cunoscut sub numele de ,,planta nemuririi,, pentru egipteni sau ,,bagheta din cer,, pentru nativii americani avand multe proprietati de vindecare. Aveti posibilitatea sa utilizati aceasta planta acasa pentru a vindeca situatii de urgenta mici cum ar fi julituri, taieturi si arsuri, dar aloe vera poate face mult mai mult pentru corp atunci cand este folosit.

Aceasta planta contine peste 200 de constituenti activi biologic care includ polizaharide, vitamine, enzime, aminoacizi si minerale care ajuta absorbtia substantelor nutritive. Ea are, de asemenea, proprietati anti-bacteriene, anti-virale si anti-fungice care ajuta sistemul imunitar in curatarea organismului de toxine si invadeaza agentii patogeni.

beneficii aloe vera

Minerale

Aloe Vera contine minerale precum calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, sodiu, fier, potasiu, cupru si mangan. Aceste minerale stimuleaza caile metabolice.

Enzime

Amilaza si lipaza aceste enzime sunt cele mai importante in digestie prin descompunerea moleculelor de grasime si zahar.

Vitamine

Aloe vera contine vitamina B12 fiind necesara pentru producerea de globule rosii, facand-o perfecta pentru vegetarieni. Alt studiu a demonstrat ca administrarea de aloe poate ajuta cu biodisponibilitatea vitaminei B12, ceea ce inseamna ca organismul poate absorbi mai usor si utiliza aceasta, care poate preveni deficienta. Aloe vera este, de asemenea, o sursa de vitamine A, C, E, acid folic, colina, B1, B2, B3 (niacin) si B6.

Aminoacizi

Exista 22 de aminoacizi esentiali si aloe vera contine 20 dintre ele. Unul dintre ele este acid salicilic, care lupta impotriva inflamatiei si a bacteriilor.

Alte utilizari aloe vera

Aloe vera este capabil sa elimine toxinele din stomac, rinichi, vezica urinara, ficat si din acest motiv este un excelent dezintoxicant. Acesata planta puternica poate oferi, de asemenea, un ajutor eficient, cum ar fi indigestie, stomac deranjat, ulcere, si inflamatii in intestin. Ea intareste, de asemenea, tractul digestiv si amelioreaza inflamatia articulatiilor, ceea ce o face optiune pentru cei care sufera de artrita.

Studiul spune ca administrarea de suc de aloe vera ca apa de gura poate elimina placa bacteriana. De asemenea, poate vindeca ulcere la nivelul gurii. Aceasta este o alternativa mai buna, deoarece este natural.

Cum sa utilizati aloe vera?

Acesta poate fi consumat direct din planta, dar mai buna optiune este sucul de aloe vera. Puteti cumpara aloe vera frunze de la magazinele naturiste. Sucul de aloe vera poate fi amestecat cu piureuri de zi cu zi. Pe sticla, puteti gasi instructiuni de dozare specifice, dar ar fi intelept sa vorbiti cu un expert sau sa faceti unele de cercetari in aceasta chestiune pentru a gasi instructiuni privind dozarea specifica.

Sursa: http://www.fhfn.org/

 

(Visited 237 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

5 comentarii la „Ce inseamna aloe vera pentru organismul nostru: De ce egiptenii l-au numit planta nemuririi

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!