Cauzele balonarii si solutii

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Balonarea este o problema frecventa, si se pare, ca de obicei apare dupa o masa grea. Unii oameni se simt umflati tot timpul. Acesta apare cand in intestine se acumuleaza gaze rezultate in urma proceselor digestive, peste limita normala. Balonarea poate reprezenta un stil de viata dezordanat cum ar fi nerespectarea meselor principale sau o alimentatie nesanatoasa. Senzatiile resimtite in urma balonarii sunt: burta umflata, crampe, uneori dificultati in a respira.

In continuare, va oferim o lista de 5 cauze pentru balonare, si solutiile la aceasta problema.

Constipatia

Daca va simtiti mult mai bine atunci cand va goliti intestinele, problema este constipatia. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa adaugati fibre in dieta, deoarece gazele sunt prinse in spatele fecalelor. Fibrele va ajuta cu asta. Dar, consumati treptat si nu dintr-o data pentru ca s-ar putea sa agravati problema. In loc sa consumati paine alba luati in calcul painea cu cereale, si sa mancati mai multe fructe de padure si consumati lichide multe.

Carbohidratii

Balonarea poate aparea atunci cand manancati prea multi carbohidrati. Puteti rezolva aceasta problema prin consumul de alimente low-carb. Inlocuiti dulciurile cu fructe.

Stresul

Potrivit unor studii, stresul afecteaza digestia, iar acest lucru poate duce la balonare. Cand organismul este stresat produce in exces cortisol. Din acest motiv corpul retine grasimile, apa, iar celelalte procese fiziologice cum ar fi digestia sunt incetinite.  Pentru a scapa de aceasta senzatie de balonare, eliminati cauza stresului, faceti cat mai multa miscare si beti cel putin 2 l de apa pe zi.

Deshidratarea

Daca nu sunteti bine hidratat este o sursa de multe probleme de sanatate. Deshidratarea poate fi cauzata de consumul de alcool si cafea. Atunci cand organismul este deshidratat, se foloseste de lichidul ramas in organism. Balonarea poate fi, de asemenea, cauzata de retentia de lichide, asa ca ar trebui sa incepeti sa beti apa multa.

Mancati prea repede

Nu mancati prea repede pentru ca va umflati. Daca nu mestecati bine alimentele, organismul proceseaza mai lent si poate aparea balonarea. Este de asemenea important sa mancati cu muscaturi mici.

(Visited 659 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!