Beneficiile ciclismului – Efectele asupra sanatatii umane si a mediului

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 117
 •  
 •  
 •  
  117
  Shares

Ciclismul este mai mult decat un regim de antrenament sau hobby. Este una dintre cele mai bune metode de gestionare a obezitatii sau a unei probleme a excesului de greutate. De asemenea, este un mod ecologic de transport.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), cel putin 2,8 milioane de oameni din intreaga lume mor in fiecare an din cauza obezitatii sau a excesului de greutate. Cu exceptia celor care sufera de afectiuni sau de probleme genetice, multe dintre aceste cazuri de obezitate ar fi putut fi prevenite prin respectarea unui stil de viata sanatos. Jocurile pe calculator si alte electronice de divertisment sunt indragite de multe persoane, in special generatia tanara, ducand la o viata sedentara. Un alt factor care contribuie la un stil de viata sedentar, care a dus la obezitate sau de a deveni supraponderali este spatiul limitat din orase care priveaza oamenii la desfasurarea de activitatii fizice sau de a face sport.

Beneficii pentru sanatate a ciclismului

Sistemul imunitar

Sistemul imunitar serveste pentru a proteja organismul de infectii si diverse boli sistemice. Studiile arata ca activitatea moderata, cum ar fi mersul cu bicicleta, intareste sistemul imunitar si contribuie, astfel, la o viata sanatoasa. Acesta poate creste, de asemenea, activitatea impotriva celulelor tumorale, care asista la prevenirea bolilor asociate.

Boli de inima si cardiovasculare

Inima este una dintre cele mai importante organisme pentru o viata sanatoasa, dar poate fi deteriorat de inactivitate. Ciclismul este ideal pentru sanatatea inimii. Toti factorii de risc care duc la un atac de cord sunt reduse si mersul regulat cu bicicleta reduce riscul de atac de cord cu mai mult de 50%.

Tensiune arteriala

Ciclism moderat poate preveni, sau cel putin reduce, hipertensiune arteriala si puteti evita un accident vascular cerebral sau deteriorarea organelor. Tensiunea arteriala este, de asemenea, redusa cu un ritm cardiac mai mic, care este un rezultat al ciclismului regulat.

Tipuri de cancer

Activitatea fizica regulata s-a dovedit ca reduce riscul de cancer de colon, san, prostata si cancer pancreatic, si, eventual, pulmonar si cancer endometrial.

Ciclismul ajuta la reducerea stresului si imbunatateste productivitatea la locul de munca

Nu e distractiv si un sentiment de aventura libera abordarea diferitelor terenuri. Si, din moment ce mersul pe bicicleta este o activitate distractiva, va reduce considerabil nivelul de stres, sau minimizeaza anxietatea si depresia.  Este, de asemenea, o activitate perfecta recreere cu familia.

Eficient in gestionarea greutatii

Obezitatea sau excesul de greutate este una dintre problemele majore de sanatate la nivel mondial. Daca va confruntati cu aceasta problema incercati mersul cu bicicleta. Este eficient, deoarece ciclismul regulat creste rata metabolismului, construieste muschii, si arde grasimea corporala. Dar, desigur, ar trebui sa respectati, de asemenea, un plan de alimentatie sanatos pentru a slabii.

Ciclismul are un impact redus asupra mediului

Cand vine vorba de poluarea aerului si de zgomotului, o bicicleta nu emite dioxid de carbon. Cu toate ca, daca includem in calcul productia, intretinerea si utilizarea de combustibilui, mersul pe bicicleta este responsabil pentru 21 de grame per kilometru de emisie de dioxid de carbon. Dar aceasta suma este inca mult mai mica decat cea a unui autoturism, care emite 271 de grame, iar autobuzul 101 grame per kilometru.

Utilizarea bicicletelor reduce defrisarea plantatiei de cauciucuri

Prin promovarea unei culturi de ciclism, sau utilizarea bicicletei ca mijloc de transport, vom minimiza semnificativ taierea de arbori de cauciuc si a culturilor de biocombustibili. In comparatie cu masinile si alte moduri de transport, o bicicleta necesita doar o cantitate minima de cauciuc si lubrifiant sau combustibil.

Acestea sunt doar cateva dintre multele beneficii ale ciclismului pentru sanatatea umana si mediul inconjurator.

Sursa:

http://www.cyclehelmets.org/

http://wsimag.com/

(Visited 657 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 117
 •  
 •  
 •  
  117
  Shares

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!