Avertismentul ginecologilor: Nu ignorati aceste 5 probleme menstruale!

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Femeile care au probleme menstruale ar trebui sa fie constiente de faptul ca orice simptom neobisnuit referitor la ciclul menstrual nu ar trebui sa fie ignorat. In cazul in care ati sarit ciclul sau s-a redus sangerarea poate fi un semn de alerta. Prin urmare, trebuie sa vizitati un ginecolog imediat.

Dureri bruste si intense

In cazul in care va confruntati cu dureri insuportabile cauzate de crampe, s-ar putea sa suferiti de endometrioza. Aceasta este starea in care celulele care cresc in interiorul uterului incep sa creasca de la peretele exterior al uterului si care este motivul pentru care aveti dureri anormale.

Majoritatea femeilor care au fost diagnosticati cu aceasta afectiune a avut de obicei menstruatie dureroasa la tinerete.

Menstruatie absenta

Doua sau mai multe cicluri menstruale lipsa pot indica, cateva lucruri nu prea bune: dezechilibre hormonale, probleme cu glanda tiroida, menopauza prematura, stres sau antrenamente excesive sau dieta.

In unele cazuri, absenta menstruatiei duce la o crestere mai mare a celulelor anormale care este starea potentiala inainte de cancer.

In afara de a da un tratament, medicul ginecolog ar trebui sa faca un test de sange pentru a verifica nivelul de hormoni, tiroida si sa consulte ovarele.

Sangerari anormale

Daca luati anticonceptionale, sangerarile anormale intre doua cicluri pot fi complet normale. Cu toate acestea, aveti nevoie pentru a vizita un medic. Este posibil sa aveti chisturi ovariene, fibroame sau de celulele pre-canceroase.

Simptomele sindromului premenstrual

In cazul in care va confruntati cu simptome, cum ar fi pofte necontrolate pentru alimente, modificari stare de spirit, depresie, anxietate, furie si de a pierde propriul control, exista posibilitatea ca suferiti de tulburare disforica premenstruala. Aceasta conditie este incomparabil mai rau decat sindromul premenstrual clasic.

Sangerare excesiva sau ciclu care dureaza mai mult de 10 zile

In cazul in care va schimbati tampoanele in fiecare ora, asta inseamna ca aveti sangerare excesiva.

Aceasta conditie poate indica mai multe probleme medicale, cum ar fi fibroame sau polipi care pot cauza anemie. Sa fiti constienti de faptul ca acest tip de conditie necesita o interventie medicala de urgenta.

Sursa:  healthyrecipeshome.com

(Visited 2.519 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!