Atentie! NU amestecati aceste produse de uz casnic. Pot ucide!

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 14

Amestecarea diferitelor ingrediente de uz casnic poate fi destul de periculos. Din pacate, nu multi stiu ca unele combinatii emana gaze toxice, ceea ce le face o amenintare pentru sanatate reala, in special in ceea ce priveste plamanii si creierul.

 

 

 

Sfaturile pe care le oferim mai jos va pot ajuta sa invetati ce produse sa nu amestecati, protejand astfel si sanatatea proprie si a familiei.

 

1 # Inalbitor si amoniac

 

Combinatia dintre inalbitor si amoniac conduce la formarea de vapori toxici, mai ales cloramina, care sunt extrem de periculoase pentru ochi. Aveti grija, acesta nu trebuie sa fie inhalat.

 

2 # Inalbitor cu clor si otet

 

Orice acid, inclusiv otet, devine extrem de periculos atunci cand sunt combinate cu clor, datorita faptului gazului eliberat din clor ceea ce este toxic.

 

3 # Bicarbonat de sodiu si otet

 

Aceasta asociere poate fi cu adevarat eficienta pentru curatare, dar este ceva ce ar trebui sa evitati cu orice pret. Chestia e ca bicarbonatul de sodiu reactioneaza cu acidul acetic, care se gaseste in otet, si produce acetat de sodiu, apa si dioxid de carbon, ca rezultat. In plus, otetul declanseaza barbotare in bicarbonat de sodiu, ceea ce poate duce chiar la explozie, daca cele doua sunt amestecate intr-un recipient inchis.

 

4 # Alcool si inalbitor

 

Combinatia dintre alcool si inalbitor este de fapt o combinatie de cloroform si acid clorhidric, ceea ce este extrem de periculos. Folosind numai pentru albirea rufelor este o optiune mult mai sigura.

 

5 # Peroxid de hidrogen si otet

 

Desi este folosit ca o solutie pentru curatat, aceasta combinatie este foarte periculoasa, deoarece are ca rezultat formarea de acid peracetic, care este extrem de daunatoare si poate provoca leziuni pe piele, dauneaza sanatati ochiului precum si sistemului respirator.

 

6 # Doi detergenti diferiti

 

Este o conceptie gresita ca amestecarea a doi detergenti, de exemplu, solutie pentru geamuri si detergent universale, va da rezultate mai bune. Adevarul nu poate fi mai departe de acest lucru, deoarece fiecare solutie de curat are scopul sau particular si amestecarea diferitelor tipuri pot fi destul de periculos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante