Ai o inima sanatoasa? Fa acest test simplu

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Exista numeroase teste folosite de medici pentru a evalua sanatatea inimii si diagnosticarea bolilor de inima: testul electrocardiograma (EKG / ECG), testul de stress sau proteina C reactiva.

Noi cercetari indica faptul ca flexibilitatea in organism poate fi legata de flexibilitatea arterelor, si astfel de sanatatea cardio-vasculara. 

Aveti inima sanatoasa? Incercati acest test simplu

Acesta este un test de flexibilitate standardizat ce puteti face la domiciliu. Este foarte usor sa-l faceti acasa.

  1. Asezati-va pe podea cu picioarele intinse direct in fata, degetele de la picioare sa fie cu varful in sus.
  2. Incercati sa atingeti varful degetelor de la picioare cu mana.

Sunteti suficient de flexibil pentru a atinge degetele de la picioare? Daca este asa, atunci arterele cardiace sunt, probabil flexibile.

Flexibilitatea arterei cardiace este unul dintre elementele mai putin familiare ale sanatatii inimii. Peretii arterelor supli permit sangelui sa circule liber prin corp.

Daca aveti arterele rigide,  inima lucreaza mult mai greu si forteaza sangele prin vasele sanguine, iar acest lucru contribuie la un risc mai mare de infarct miocardic si accident vascular cerebral in conformitate cu Kenta Yamamoto, un cercetator de la North Texas si autorul principal al studiului.

“Daca va puteti atinge degetele de la picioare in timp ce aveti picioarele in pozitie verticala, aveti o inima destul de sanatoasa. Dar, daca nu puteti face acest lucru, poate fi necesara o vizita la un cardiolog. “, a declarat cercetatorul japonez Dr. Yamamoto.

Rigiditatea muschilor spatelui si picioarelor este asociata cu elasticitatea vaselor musculare cardiace si de sange, pentru ca ei au aceeasi compozitie de colagen.

Cu toate acestea, medicul a spus ca muschii rigizi nu sunt intotdeauna un semn de boli de inima, dar pot sugera alte boli.

In cazul in care aveti probleme, adobtati o dieta sanatoasa, faceti mult sport si nu fumati. Este cheia prelungirii duratei de viata.

Sursa: http://www.huffingtonpost.com

(Visited 1.627 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!