Ai o inima sanatoasa? Fa acest test simplu

Exista numeroase teste folosite de medici pentru a evalua sanatatea inimii si diagnosticarea bolilor de inima: testul electrocardiograma (EKG / ECG), testul de stress sau proteina C reactiva.

Noi cercetari indica faptul ca flexibilitatea in organism poate fi legata de flexibilitatea arterelor, si astfel de sanatatea cardio-vasculara.

 test inima

Aveti inima sanatoasa? Incercati acest test simplu

Acesta este un test de flexibilitate standardizat ce puteti face la domiciliu. Este foarte usor sa-l faceti acasa.

  1. Asezati-va pe podea cu picioarele intinse direct in fata, degetele de la picioare sa fie cu varful in sus.
  2. Incercati sa atingeti varful degetelor de la picioare cu mana.

Sunteti suficient de flexibil pentru a atinge degetele de la picioare? Daca este asa, atunci arterele cardiace sunt, probabil flexibile.

Flexibilitatea arterei cardiace este unul dintre elementele mai putin familiare ale sanatatii inimii. Peretii arterelor supli permit sangelui sa circule liber prin corp.

Daca aveti arterele rigide,  inima lucreaza mult mai greu si forteaza sangele prin vasele sanguine, iar acest lucru contribuie la un risc mai mare de infarct miocardic si accident vascular cerebral in conformitate cu Kenta Yamamoto, un cercetator de la North Texas si autorul principal al studiului.

“Daca va puteti atinge degetele de la picioare in timp ce aveti picioarele in pozitie verticala, aveti o inima destul de sanatoasa. Dar, daca nu puteti face acest lucru, poate fi necesara o vizita la un cardiolog. “, a declarat cercetatorul japonez Dr. Yamamoto.

Rigiditatea muschilor spatelui si picioarelor este asociata cu elasticitatea vaselor musculare cardiace si de sange, pentru ca ei au aceeasi compozitie de colagen.

Cu toate acestea, medicul a spus ca muschii rigizi nu sunt intotdeauna un semn de boli de inima, dar pot sugera alte boli.

In cazul in care aveti probleme, adobtati o dieta sanatoasa, faceti mult sport si nu fumati. Este cheia prelungirii duratei de viata.

 

Sursa: http://www.huffingtonpost.com

(Visited 119 times, 1 visits today)
Similar posts
  • TSH crescut: cauze, simptome si cum a... Nivelul crescut de TSH, indica de obicei faptul ca tiroida este subactiv si ca nu produce suficient hormoni tiroidieni. Hormonul de stimulare tiroidian (TSH) afecteaza in mod direct cat de multi hormoni T3 si T4 secreta tiroida. Daca nu exista suficienti T3 si T4 in sange, glanda pituitara va creste nivelul TSH ca rezultat. Nivelul [...]
  • Nivelul de TSH: normal, crescut sau s... TSH este un hormon secretat de glanda pituitara a creierului pentru a controla activitatea glandei tiroide. TSH reprezinta hormonul de stimulare a tiroidei si, asa cum sugereaza si numele, stimuleaza tiroida pentru a produce hormoni tiroidieni. Nivelurile TSH afecteaza productia hormonilor triiodothyronina (T3) si tiroxina (T4). Medicii, de obicei, testeaza nivelul TSH pentru a vedea [...]
  • Test de sange CPK: Ce inseamna daca a... Un test de sange CPK verifica nivelurile de creatinafosfokinaza (sau creatin-kinaza) in sange. Creatinele sunt eliberate din muschi sau tesuturi daca sunt ranite si deteriorate. Nivel crescut de CPK poate insemna ca un tesut a fost deteriorat datorita unui atac de cord, accident vascular cerebral sau leziuni ale capului. Nivelurile CPK crescute intr-un test de [...]
  • Celule epiteliale in urina: Tipuri, c... Celule epiteliale in urina sunt un rezultat al unui diagnostic gasit in timpul analizei urinare si poate indica o posibila problema cu rinichii. Celulele epiteliale sunt un tip de celula care se gaseste in organism si sunt importante pentru mentinerea tesutului sanatos. Ele pot fi gasite in piele, in mai multe organe si chiar si [...]
  • 10 alimente pentru desfundarea artere... Arterele pot deveni infundate din acumularea placii arteriale si a colesterolului, si din cauza diverse probleme de sanatate. Infundarea arterelor poate provoca ateroscleroza, ceea ce poate duce la boli de inima si insuficienta cardiaca. Prin urmare, vom dezvalui 10 alimente cele mai eficiente, care ajuta la desfundarea arterelor in mod natural:   Usturoi Usturoiul a fost mult timp folosit in [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Recomand

Cele mai citite articole