Aceste 5 vitamine si minerale ar trebui sa aiba fiecare persoana acasa

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 12

Luati suplimente cu vitamine si minerale? Aveti vitamine si minerale specifice pe care le aveti intotdeauna in casa pentru ca va ajuta cu diferite simptome sau problem de sanatate? Pe ce suplimente va bazati intotdeauna si va asigurti ca aveti tot timpul la indemana? 

Astazi va impartasesc lista cu 5 suplimente alimentare esentiale, vitamine si minerale, pe care le cumpar mereu si ma asigur ca am in casa in orice moment.

1) Suplimente de magneziu

Dintre toate diferitele tipuri de suplimente alimentare, suplimentele de magneziu sunt in partea de sus a listei mele ca fiind cele mai bune si mai utile suplimente pe care sa le ai mereu in casa. Chiar daca nu luati in mod regulat magneziu, exista atat de multe motive bune pentru a-l tine la indemana. In ciuda faptului ca nu este un medicament propriu-zis, conceput sa functioneze in cateva minute, suplimentele de magneziu actioneaza rapid, cu o actiune terapeutica masurabila si chiar pot preveni unele evenimente grave de sanatate.

Pentru ce sunt bune suplimentele de magneziu?

Magneziul este bun pentru problemele acute care necesita o rezolvare rapida inainte ca acestea sa va deterioreze semnificativ starea de sanatate. In partea de sus a listei se afla tensiunea arteriala crescuta si ritmul cardiac ridicat. Daca treci printr-o sperietura sau un eveniment traumatic sau primesti stiri care te destabilizeaza emotional sau te supara pana cand tensiunea arteriala si / sau ritmul cardiac creste, atunci ai nevoie de ajutor pentru a-ti scadea numerele inainte ca un eveniment cardiovascular sa se intample. Si aici intervin suplimentele de magneziu.

Pentru a reduce atat tensiunea arteriala crescuta, cat si numarul mare de ritm cardiac, luati impreuna suplimente de magneziu si potasiu.

Doar o doza din orice tip de supliment de magneziu, de preferinta o formula sub forma de pulbere care se absoarbe mai repede, poate reduce atat tensiunea arteriala, cat si numarul ritmului cardiac in cateva minute. Magneziul nu actioneaza doar asupra sistemului cardiovascular, ci si asupra sistemului nervos. Mai precis, magneziul induce o stare de calm care este propice relaxarii cardiovasculare si care ajuta la scaderea numarului de tensiune arteriala ridicata si ritm cardiac.

Luarea suplimentelor de magneziu ajuta si la palpitatii, extrasistole si alte forme de aritmie si probleme de somn.

Luarea suplimentelor de magneziu ajuta, de asemenea, la palpitatii, extrasistole si alte forme de aritmie, precum si anxietate si chiar probleme de somn. 

Ce forma de magneziu sa luati?

Experienta m-a invatat ca pachetele cu pulbere actioneaza rapid, cu o actiune masurabila, care este ceea ce vrei si ai nevoie. In ceea ce priveste alegerea formulei de magneziu, cea mai buna forma de magneziu de luat este cea pe care o aveti la indemana. Toate formulele de magneziu produc efecte cuantificabile asupra sanatatii si, in timp ce unele formule sunt cu siguranta mai bune decat altele, in momente de nevoie, orice va face.

Formele bune de magneziu de luat in considerare, adica au o actiune terapeutica buna si sunt accesibile atat din punct de vedere al pretului, cat si din punct de vedere al disponibilitatii, sunt carbonatul de magneziu si citratul de magneziu. 

2) Suplimente de potasiu

Chiar langa suplimentele de magneziu din punct de vedere al importantei sunt suplimentele de potasiu. Un adult mediu trebuie sa primeasca 4700 de miligrame de potasiu pe zi pentru o sanatate optima, spun autoritatile sanitare. Este de la sine inteles ca majoritatea oamenilor nu isi indeplinesc cerintele zilnice. Iar potasiul este extrem de important pentru sanatate, in special pentru sanatatea cardiovasculara.

A avea suplimente de potasiu in casa este bun pentru cazurile de hipertensiune arteriala si ritm cardiac ridicat. Numarul extrem de ridicat al tensiunii arteriale si al ritmului cardiac pune o persoana in pericol de evenimente cardiovasculare, cum ar fi infarctul si accidentul vascular cerebral. Luarea unui supliment de potasiu cu doze mici, ideal impreuna cu magneziu, poate reduce tensiunea arteriala si ritmul cardiac in cateva minute, precum si reduce extrasistolele si poate ajuta la palpitatii.

3) Suplimente de vitamina C

Vitamina C este tipul de supliment alimentar cel mai bine administrat continuu. Nutrientul esential este dovedit stiintific ca exercita efecte antioxidante si antiinflamatorii importante si sprijina in mod activ sistemul imunitar. Vitamina C este buna si pentru alergiile sezoniere, ajutand la medierea simptomelor rinitei alergice.

O modalitate prin care suplimentarea cu vitamina C ajuta la simptomele rinitei alergice este reducerea productiei de histamina. Histamina este un mesager celular care, atunci cand este produs in cantitati excesive, declanseaza efecte imunologice care duc la simptome de reactii alergice (de exemplu, inflamatie si umflaturi, mancarime, constrictie a cailor respiratorii, productie excesiva de mucus nazal).

Studiile arata ca suplimentarea cu vitamina C poate reduce considerabil nivelul histaminei, ceea ce ajuta la imbunatatirea simptomelor rinitei alergice. Intr-o lucrare de cercetare , nivelurile de histamina au fost reduse cu 38% dupa suplimentarea cu vitamina C. Intr-un alt studiu , s-a constatat ca solutia sintetica de AA (acid ascorbic, vitamina C) scade simptomele la 74% dintre pacienti.

La fel de importante, suplimentele cu vitamina C se pot dovedi utile in situatii acute, cum ar fi reactiile alergice induse de efort. Potrivit cercetarilor , acest lucru se datoreaza faptului ca „vitamina C este implicata in metabolismul histaminei, prostaglandinelor si cisteinil leucotrienelor, toate acestea parand a fi mediatori in patogeneza bronhoconstrictiei induse de efort”. Suplimentarea cu vitamina C in doze de 0,5 pana la 2 grame pe zi a redus la jumatate declinul post-exercitiu, precum si „incidenta simptomelor respiratorii dupa un stres fizic intens pe termen scurt” si durata acestora.

De fapt, numeroase studii au observat ca „reactiile alergice si de sensibilitate sunt frecvent ameliorate si uneori complet blocate de doze masive de ascorbat” ( sursa ). Daca si dumneavoastra aveti alergii sezoniere la polen, atunci consumul de suplimente de vitamina C in fiecare zi se poate dovedi util pentru starea dumneavoastra, ajutand la medierea simptomelor si la imbunatatirea rezultatelor.

Aporturile recomandate pentru o actiune terapeutica masurabila incep de obicei de la 500 miligrame la 1 gram de vitamina C zilnic si pana la 2 grame. Pe langa administrarea suplimentelor in fiecare zi, puteti lua si o doza suplimentara de vitamina C, dupa cum este necesar, singurul efect secundar real fiind scaunele moi. De asemenea, pentru efecte mai imediate, cea mai buna forma de vitamina C de luat este efervescenta sau pudra – formulele de vitamine efervescente si pulverulente se absorb mai rapid decat tabletele sau pastilele, de unde si activitatea lor terapeutica mai rapida. Lectura suplimentara Vitamina C – importanta, efecte si surse alimentare

4) Suplimente de fier

Un alt supliment alimentar pe care trebuie sa il ai mereu in casa este fierul. Ritmul rapid al vietii moderne, asociat cu cerintele vietii de zi cu zi, se epuizeaza, iar sursele de stres duc la oboseala fizica si mentala. Suplimentarea cu fier poate ajuta la contracararea stresului fiziologic si a efectelor secundare asociate.

Fierul este un co-factor pentru enzima superoxid dismutaza, o enzima antioxidanta care face parte din sistemul de aparare innascut al organismului. A obtine suficient fier in fiecare zi sprijina sistemul natural de aparare antioxidanta al corpului si ajuta la reducerea stresului oxidativ si la prevenirea bolilor cronice asociate.

Pentru a stimula absorbtia fierului, luati suplimente de fier impreuna cu suplimente de vitamina C.

Nu numai acest lucru, dar fierul are o actiune revitalizanta prin intermediul efectelor anti-anemie. Fierul este necesar pentru a produce noi celule rosii din sange, precum si pentru a creste capacitatea de legare a oxigenului hemoglobinei in celulele rosii din sange, cresterea nivelului de energie si restabilirea vitalitatii. Pentru a stimula absorbtia fierului, luati suplimente de fier impreuna cu suplimente de vitamina C.

5) Suplimente alimentare cu doze mari de vitamine B

Vitaminele din complexul B sunt substante nutritive esentiale vitale de cea mai mare importanta pentru o buna sanatate fizica si mentala. Nu este surprinzator ca este obisnuit ca o multime de oameni sa ajunga la o stare de deficienta, deoarece cererea de vitamine B creste in medii cu stres ridicat si cazuri de boala. Din acest motiv, suplimentele alimentare ofera adesea vitamine B in doze de peste 100% din aporturile zilnice recomandate.

Se stie ca deficientele de vitamina B cauzeaza depresie, oboseala fizica si mentala, probleme de memorie, deficit de atentie si lipsa de vitalitate.

Vitaminele B ajuta la problemele de somn si ofera sprijin cognitiv, inclusiv sprijinirea invatarii si a memoriei. Vitaminele B sunt necesare pentru a face fata nivelurilor ridicate de stres si sunt direct implicate in reglarea metabolismului energetic. A lua suplimente de vitamina B in doze mari restabileste vitalitatea si contribuie la niveluri ridicate de energie, sporind in acelasi timp starea de spirit si productivitatea.

Beneficiile suplimentarii cu doze mari de vitamine B se pot manifesta in doar o saptamana. La fel de importante, vitaminele B sunt solubile in apa, ceea ce inseamna ca organismul nu retine ceea ce nu are nevoie, astfel incat sa nu riscati toxicitate.

Suplimentele de vitamine B cu doze mari (100%, 150%, 200%, 300% din aporturile zilnice recomandate) sunt perfect sigure de utilizat si recomandate, mai ales avand in vedere ca unele vitamine B au in mod natural rate de retentie foarte mici (de exemplu, vitamina B2 este eliminata in urina in 1-2 ore dupa ingestie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante