7 dureri pe care nu trebuie sa le ignorati

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 3

Uneori, dureri pe care le simtim nu indica probleme grave de sanatate, dar trebuie sa luati act de aceste simptome care pot indica ceva probleme in corpul nostru. Aceste semne apar de obicei brusc, persista mai mult decat de obicei, dar cumva par diferite, si trebuie sa consultati medicul, cu cat mai repede cu atat mai bine.

Acest articol va prezinta toate durerile care sunt considerate ,,stegulete rosii’’ potrivit expertilor.

Dureri de cap severe

Durerile de cap severe pot insemna ca suferiti de migrena. Cu toate acestea, in cazul in care nu este insotita de alte simptome migrena, aceasta poate semnala un anevrism cerebral. Suferintele se manifesta prin fenomene ca dureri de cap in casca, scurte pierderi a starii de constienta, scurte eclipse vizuale.  Foarte multe dintre persoanele cu anevrism cerebral au dureri asemenea migrenelor, insa acest lucru nu inseamna ca toate migrenele sunt anevrisme.

Disconfort abdominal insotit de gaze sau balonare

Cu totii avem ocazional burta balonata sau simtim gaze, dar daca aveti aceste simptome aproape zilnic timp de mai mult de doua sau trei saptamani, considerati ca este un semn de alarma si ar trebui sa programati o intalnire cu medicul ginecolog pentru a discuta despre simptome.

Daca aceste simptome sunt noi, in cel mai rau caz poate fi un cancer ovarian. In 2007, Gynecologic Cancer Foundation a lansat primul consens national asupra simptomelor timpurii ale acestei forme de cancer: balonare, dureri pelviene sau abdominale, si satietate precoce in timpul meselor. Lectura suplimentara Cum sa scapi de balonare si gaze

Dureri de spate si furnicaturi la degetele de la picioare

Daca ati avut o activitate fizica dificila si dupa aceea simtiti dureri de spate si aveti furnicaturi la degetele de la picioare, luati anti-inflamatoare si ar trebui sa va alunge durerea. Daca acestea nu ofera nici un ajutor, inseamna ca ar trebui sa vizitati un ortoped.

Letha Griffin, MD, specialist ortoped din Atlanta avertizeaza ca “Unul dintre discuri (inele spongioase care amortizeaza oasele coloanei vertebrale) ar putea sa apase pe nervul spinal.” Aceasta conditie poate duce la leziuni ale nervilor permanente, daca nu sunt tratate corespunzator.

Durere de dinti/masea

In cazul in care smaltul alb al dintelui este spart sau putrezeste este posibil ca nervul dintelui a devenit deteriorat, trebuie sa-l curatati imediat, pentru ca bacteriile din gura pot invada nervul.

Daca dintele este deja infectat, acesta va necesita un canal, in care pulpa dintelui este indepartata si inlocuita cu material plastic. Cat de urgent sa faceti o vizita la dentist pentru a nu se raspandii infectia.

Dureri in piept

Durerea in piept poate avea multiple cauze, incepand cu cele mai putin ingrijoratoare, cum ar fi durerile musculo-scheletale, nevralgii intercostale si pana la cele cu risc mai mare, cum ar fi pneumonii, pericardite, pleurezii (“apa la plamani”), angina pectorala, infarct miocardic, disectie aorta.

Durerea in cazul infarctului miocardic este de obicei foarte intensa, poate fi insotita de lipsa aerului, transpiratii, greturi si varsaturi, pierderea starii de constienta. Ea poate iradia la nivelul gatului, umarului si bratului stang, epigastrului. In cazul acesta solicitati de urgenta o ambulanta, pentru ca in cazul unui infarct, timpul scurs pana la initierea tratamentului este foarte important, iar riscurile sunt foarte mari, in special in primele ore, de multe ori se poate deceda inainte de a ajunge la spital.

Dureri de picioare cu edem

Durerile si crampele din zona picioarelor (gambelor), aparitia unor varice superficiale pot fi semnele unei tromboze venoase, care, netratata, poate provoca un infarct sau un accident vascular cerebral.

Medicul va face o scanare CT sau cu ultrasunete pentru a verifica o TVP. In cazul unui diagnostic pozitiv, tratementul este unul complex, se va face internare in vederea administrarii medicatiei anticoagulante, pentru a dizolva cheagul sau in anumite conditii, se poate recomanda indepartarea cheagului de sange prin metode chirurgicale.

Durere ascutita in partea dreapta

Daca simtiti o durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine tot mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului si aveti greata si febra, ati putea avea apendicita.

Diagnosticare apendicitei poate fi destul de complicata deoarece simptomele sunt desoeri extrem de vagi sau similare cu ale altor afectiuni, cum ar fi infectii ale vezicii sau tractului urinar, gastrita, infectii intestinale, dar si probleme ale ovarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante