6 simptome ascunse ale cancerului de col uterin, pe care nu trebuie sa le ignori

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 5

Cancerul de col uterin este a doua cauza de deces in randul femeilor dupa cancerul de san. Cancerul de col uterin are cateva simptome pe care multe femei le ignora.

Durere sau umflarea picioarelor 

In fazele incipiente ale bolii, multe femei se plang de durere sau umflarea picioarelor. Cancerul de col uterin poate inhiba circulatia sangelui normala, ceea ce poate provoca aceste simptome.

Probleme urinare 

Cancerul de col uterin poate fi detectat la un examen de urina. Din pacate, cu toate acestea, atunci cand este vizibila in testele de urina, este deja intr-un stadiu avansat, conform http://www.healthyfleet.com/ . Pacientii diagnosticati cu cancer de col uterin spun ca au simtit durere si arsuri la urinare.

Sangerare in afara zilelor ciclului menstrual 

Cand tumorile se dezvolta, ciclul menstrual devine neregulat si sangerarea poate sa apara in zilele inafara perioadei menstruale. Prin urmare, orice sangerare “suspecta” ar trebui sa fie examinat de un medic.

Actul sexual dureros

In timpul actului sexual, este posibil sa aveti unele dureri si disconfort. Aceasta durere poate fi cauzata de infectii care pot duce la cancer de col uterin. Nota daca aveti orice sangerare in timpul sau dupa actul sexual, de asemenea, ca si aceasta ar putea fi un semn al cancerului de col uterin.

Secretie vaginala

In timp ce unele scurgeri vaginale sunt normale, o crestere brusca a secretiei este un semn cheie al cancerului de col uterin. Acesta secretie poate fi apoasa, palida, sangeroasa, urat mirositoare, care este un motiv de alarma.

Optiuni de tratament disponibile 

Tratamentul cancerului de col uterin este foarte dependent de diferitele etape. In cazul in care este depistat mai devreme, cancerul de col uterin este foarte tratabil, cu o rata de supravietuire de 93 la suta in primii 5 ani de la diagnostic. In cazul in care cancerul de col uterin se gaseste in stadii mai avansate, tratamente pot include:

Chimioterapia
Radiatii
Chirurgie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante