4 pasi simpli pentru a pastra oasele sanatoase si puternice

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 20
 •  
 •  
 •  
  20
  Shares

Oasele sunt baza corpului nostru – asigurarea structurii, protejarea si detinerea de organe, muschi. Fara oase multe dintre organele noastre vitale vor fi expuse si vulnerabile. Va puteti imagina capetele noastre cu nici un os, NU! Pur si simplu oasele joaca un rol foarte important in existenta noastra.

Oasele sunt de asemenea vulnerabile si exista multe boli legate de oase. De aceea, trebuie sa aveti grija de sanatatea oaselor. Noi trebuie sa-l pastram puternic si sanatos si exista mai multe moduri de a realiza acest lucru.

oase sanatoase

Pasi simpli pentru oase sanatoase

Consumati un regim alimentar bine echilibrat, bogat in calciu

Oasele noastre stoceaza 99% din calciu si 85% din fosfor din corpurile noastre. Acest lucru inseamna ca trebuie sa mancati alimente bogate in calciu, pentru a mentine oasele intr-o stare buna. Consumul de alimente diferite, cu un nivel scazut de calciu poate duce la inbolnavirea oaselor.

Calciul este un mineral care va ajuta sa construiti si sa mentineti masa osoasa. Calciul este cel mai cunoscut pe scara larga de minerale.

Oasele puternice si dense se obtine cu un consum suficient de calciu de zi cu zi. Acest lucru este foarte important deoarece cu varsta se pierde densitatea osoasa de-a lungul timpului, dar calciul ajuta impotriva pierderii osoase.

Surse bune de calciu includ: lapte de soia, legume cu Frunze verzi (broccoli, varza de Bruxelles, varza), fasole / legume, sardine, suc de portocale (calciu fortificate), paine, migdale , produse lactate (lapte, branza, iaurt ).

Calciu vitamina D

Corpurile noastre au nevoie, de asemenea, vitamina D, pentru a retine si de a absorbi calciu. Vitamina D, de asemenea, este o parte importanta in structurarea osoase, ajuta actiunea osteoblastelor, celule care stocheaza tesutul osos nou.

Surse bune de vitamina D: peste gras (ton si sardine), galbenusuri de ou, ficat, lapte si cu vitamina D. Lumina soarelui, de asemenea, contribuie la productia organismului de vitamina D.

Activitatea fizica in rutina de zi cu zi

Activitati, de exemplu, plimbatul, alergarea, tenis si urcatul scarilor, poate ajuta la intarirea oaselor si incetinirea pierderii de masei osoase.

Evitati abuzul de substante nocive

Nu fumati si in cazul in care nu va puteti opri incercati sa fumati mai putin. De asemenea, evitati sa beti mai mult de doua bauturi alcoolice pe zi.

Nota: In  cazul in care sanatatea oaselor este la factorii de risc pentru osteoporoza, inclusiv o fractura de os recenta, consultati medicul.

Sursa: http://www.lifehealthandfood.com/

(Visited 385 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 20
 •  
 •  
 •  
  20
  Shares

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!