4 mituri despre vaccinul anti COVID-19: nu provoaca infertilitate si nici nu este un subtitut vaccinul BCG si pneumococ

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Vaccinul anti COVID-19 este inconjurat de conceptii gresite periculoase care trebuie clarificate cat mai curand posibil.

Vaccinurile dezvoltate anti COVID-19 au devenit recent centrul atentiei la nivel mondial, dar pe masura ce pandemia a evoluat, la fel si conceptia gresita despre vaccin, destabilizand unii oameni.

S-a demonstrat ca majoritatea vaccinurilor impotriva coronavirusului protejeaza impotriva dezvoltarii bolilor severe, iar posibilitatea de reinfectie asimptomatica este inca studiata in lumina rezultatelor. In prezent exista pe piata doua tipuri de vaccinuri pe baza de ARN, Pfizer-BioNTech si vaccinul American Moderna, vaccinurile pe baza de vector viral chinezesc, rus si britanic-suedez sunt testate, deci nu au fost inca vaccinate.

4 mituri despre vaccinul anti COVID-19

Desi nu este inca posibil sa se cunoasca fiecare detaliu despre un nou vaccin si o protectie pe termen lung, din pacate, in multe cazuri, din cauza comunicarii slabe si a incertitudinii oamenilor, au aparut mai multe neintelegeri: dintre care majoritatea au fost acum respinse in mod credibil.

Vaccinul nu provoaca infertilitate

Exista o teama larg raspandita ca vaccinul va provoca infertilitate la femei pe termen lung. Teza s-a bazat pe faptul ca o sectiune a proteinei coronavirus spike este similara cu o proteina din placenta numita sincicina, deci o va distruge in cazul unui raspuns imun. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul.

Intr- un videoclip, virologii din Pécs au rezumat cunostintele biologice intr-un mod clar. Pe scurt, similitudinea dintre cele doua proteine ​​este foarte mica, iar sistemul imunitar este capabil sa distinga proteina din organism de virusul sau. 

In plus fata de explicatia biologica, trebuie remarcat, de asemenea, ca, daca o astfel de imunitate incrucisata ar putea sa se dezvolte, infectia virala ar avea, de asemenea, un impact negativ asupra fertilitatii umane, tendinta care nu a fost observata in timpul epidemiei de la sfarsitul anului 2019

Nu este un substitut vaccinul BCG si pneumococ

Exista, de asemenea, o conceptie gresita obisnuita conform careia oricine a primit un vaccin BCG poate fi protejat de infectia cu coronavirus, dar, din pacate, acest lucru nu este adevarat in aceasta forma. Vaccinul BCG se administreaza oamenilor impotriva TBC, este obligatorie din 1954 si protejeaza impotriva bacteriei Mycobacterium tuberculosis. 

Desi testat la bolile cauzate de coronavirus reduce severitatea – s-a observat o vaccinare impotriva gripei in efectul de intarire a raspunsului imun – in prezent nu exista dovezi adecvate, astfel incat cazul trebuie sa asigure existenta vaccinarii BCG pentru a preveni aceeasi infectie cu coronavirus. Vaccinul pneumococic elimina infectia bacteriei Streptococcus pneumoniae, care este, de asemenea, responsabila de pneumonie si se recomanda administrarea persoanelor varstnice in plus fata de vaccinul antigripal.

Periculos pentru viitoarele mame si pentru cei care au fost infectati in termen de 3 luni

Administrarea vaccinului coronavirus nu este recomandata femeilor insarcinate, dar acest lucru nu inseamna ca este cu siguranta periculos pentru ele. Studiile privind siguranta vaccinurilor nu au fost inca orientate in mod specific asupra mamelor insarcinate, astfel incat pur si simplu nu exista suficiente informatii cu privire la acest lucru, precum si daca acesta este excretat in laptele matern sau in placenta.

Cei care au contractat boala dobandesc imunitate naturala pentru o anumita perioada de timp, iar pozitia actuala a stiintei este ca aceasta protectie dureaza cel putin trei luni. Si intrucat sunt putine vaccinuri disponibile pana acum, ar fi un cvasi-deseu sa imunizam dublu pe cei afectati de vaccin.

Nu este recomandat persoanelor cu alergii?

A existat, de asemenea, o alta neintelegere majora cu privire la vaccinuri, conform careia vaccinurile sunt contraindicate in orice alergie, deoarece pot provoca soc anafilactic. Vaccinarea nu este, de fapt, recomandata celor care s-au dovedit a fi alergici la oricare dintre ingrediente, o muscatura de insecte sau o alergie la polen in sine nu reprezinta o bariera.

Vaccinarea persoanelor alergice la derivatii PEG – polietilen glicol – nu este recomandata deoarece plicul de lipide ARN contine substanta. 

Cu toate acestea, alte tipuri de alergii trebuie mentionate in prealabil medicului dumneavoastra, mai ales daca oricare dintre tulburarile anafilactice au fost asociate cu multe in trecut. Dupa vaccinare, persoana este monitorizata timp de inca 15 pana la 30 de minute pentru a corecta eventualele reactii alergice in timp util, pentru a minimiza riscul aparitiei unei complicatii periculoase.

(Visited 255 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

2 comentarii la „4 mituri despre vaccinul anti COVID-19: nu provoaca infertilitate si nici nu este un subtitut vaccinul BCG si pneumococ

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!