4 Diferente dintre tristete si depresie

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tristetea si depresia au multe in comun, dar, spre deosebire de depresie, tristetea este o reactie psihologica normala si nu este o boala psihica.
In general, problema este in utilizarea abuziva a termenilor, dar, de obicei, stim cum se face distinctia dintre tristete si depresie. Tristetea este doar unul dintre multiplele simptome ale depresiei.
Tristetea si depresia au multe in comun, dar acestea sunt, conditii complet diferite.
Ele tind sa fie confundate cu un altul. Uneori, acest lucru poate provoca interpretari gresite sau sa genereze neintelegeri.
In continuare va vom invata cum sa folositi si sa intelegeti in mod corect cei doi termeni.

suparare

1) Depresia este o tulburare psihologica

Diferenta dintre tristete si depresie este faptul ca depresia este o tulburare psihologica, in timp ce tristetea este o emotie cauzata de o situatie recenta.
Cu siguranta, depresia include tristete, impreuna cu mai multe simptome care includ apatie, stres, anxietate, si sentimente de inutilitate.
Tristetea este o stare datorata circumstantelor, mai devreme sau mai tarziu se va termina. Depresia este o conditie de durata mai lunga, care poate da drumul la o stare cronica de stare generala de rau.

2) Tristetea este o stare mentala care trece
Cum am mai spus deja, tristetea este o stare tranzitorie, chiar daca aceasta poate dura mai mult decat se asteapta.

Spre deosebire de depresie, tristetea este o reactie psihologica normala si naturala si nu este o boala psihica. Pur si simplu, in conditii dificile sau cand ceva ne doare, aceasta emotie apare si este inevitabila.
Nu ar trebui sa fim ingrijorati daca simtim tristete. Este un sentiment normal, atunci cand pierdem pe cineva apropiat, atunci cand ne despartim de partener, sau atunci cand trebuie sa plecam de la casa noastra.
Tristetea indica faptul ca ceva important pentru noi s-a incheiat sau s-a schimbat, dar cu timpul, tristetea se termina.

3) Apatie si depresie
Apatia este o lipsa de energie si lipsa de vointa de a face ceva. Acest lucru afecteaza persoanele cu depresie, care se vad in incapacitate de completare a responsabilitatilor de zi cu zi.
De exemplu, o persoana cu depresie nu se simte capabil de a se iesi din pat dimineata.
Acest lucru nu se intampla atunci cand suntem tristi. Chiar si daca suntem tristi, suntem capabili de a indeplini sarcinile si responsabilitatile noastre de zi cu zi, desi poate suntem mai putin entuziasmati.
Cu toate acestea, munca si obligatiile noastre nu sunt afectate.

4) Daca tristetea dureaza prea mult timp …
Este adevarat ca un lucru poate duce la altul. Daca suntem tristi pentru o perioada lunga de timp, aceasta ar putea duce la depresie.
O persoana trista plange, are stima de sine scazuta, se simte inutil si fara speranta. Lumea a devenit gri. Daca aceste sentimente persista, rezultatul poate fi o depresie profunda.
Acesta este motivul pentru care psihologii prefera sa astepte o perioada de timp inainte de a confirma un diagnostic de depresie. Este normal sa fiti triste pentru o zi, doua zile, sau chiar o saptamana. Cu toate acestea, sa va simtiti tristi timp de doua luni, nu este o situatie buna pentru o persoana.
Dupa cum se poate observa, diferentele dintre tristete si depresie sunt notabile, chiar daca unul poate fi un simptom al celuilalt.

Bineinteles ca ar trebui luati in considerare faptul ca in timp ce tristetea nu are nevoie de tratament si nici terapie, depresia trebuie sa fie tratate intr-un mod eficient.

Sursa:
http://steptohealth.com/

(Visited 294 times, 1 visits today)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Similar posts
 • Sentimentele iti pot afecta sanatatea         Emotiile pot influenta sanatatea. Este greu sa controlam emotiile negative, cum ar fi nervozitatea, furia, frica, stresul, gelozia, dar nu ar trebuie sa distruga sanatatea noastra. Am facut o lista cu zece emotii toxice. Cuprins Anxietatea Invidia si gelozia Frica SinguratateaStresulAmaraciune asau tristeteaFuriaSoculUra si nerabdarea Anxietatea Anxietate poate afecta starea ta de spirit. Mai [...]
 • Este normala depresia in adolescenta         Intrebare:   Cat este de normal sa ai depresie in adolescenta? Raspuns: Adolescenta poate fi un moment dificil pentru multi tineri si cu siguranta e normal pentru noi toti de a avea cateodata toane proaste sau sa simtim tristete. Cu toate acestea, depresia este un lucru foarte diferit de la modificari ale dispozitiei ocazionale sau sentiment [...]
 • Drumetiile montane remediu pentru dep...         Nu subestimati puterea plimbarilor in natura: Un nou studiu dovedeste ca, chiar si o plimbare de 90 de minute in natura poate duce la schimbari masurabile in creier, si poate ajuta la combaterea depresiei. Anterior cercetarilor s-a aratat ca doar o plimbare de 50 de minute in natura poate imbunatati starea de spirit, reduce [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns


Recomand

Cele mai citite articole