4 Diferente dintre tristete si depresie

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 8

Tristetea si depresia au multe in comun, dar, spre deosebire de depresie, tristetea este o reactie psihologica normala si nu este o boala psihica.
In general, problema este in utilizarea abuziva a termenilor, dar, de obicei, stim cum se face distinctia dintre tristete si depresie. Tristetea este doar unul dintre multiplele simptome ale depresiei.
Tristetea si depresia au multe in comun, dar acestea sunt, conditii complet diferite.
Ele tind sa fie confundate unul cu un altul. Uneori, acest lucru poate provoca interpretari gresite sau sa genereze neintelegeri.

In continuare va vom invata cum sa folositi si sa intelegeti in mod corect cei doi termeni si sa aflati diferenta dintre depresie si tristete.

Depresia este o tulburare psihologica

Diferenta dintre tristete si depresie este faptul ca depresia este o tulburare psihologica, in timp ce tristetea este o emotie cauzata de o situatie recenta.
Cu siguranta, depresia include tristete, impreuna cu mai multe simptome care includ apatie, stres, anxietate, si sentimente de inutilitate.
Tristetea este o stare datorata circumstantelor, mai devreme sau mai tarziu se va termina. Depresia este o conditie de durata mai lunga, care poate da drumul la o stare cronica de stare generala de rau. Citi mai multe aici despre depresie Depresie – cauze, simptome, diagnostic si tratament

Tristetea este o stare mentala care trece

Cum am mai spus deja, tristetea este o stare tranzitorie, chiar daca aceasta poate dura mai mult decat se asteapta.

Spre deosebire de depresie, tristetea este o reactie psihologica normala si naturala si nu este o boala psihica. Pur si simplu, in conditii dificile sau cand ceva ne doare, aceasta emotie apare si este inevitabila.
Nu ar trebui sa fim ingrijorati daca simtim tristete. Este un sentiment normal, atunci cand pierdem pe cineva apropiat, atunci cand ne despartim de partener, sau atunci cand trebuie sa plecam de la casa noastra.
Tristetea indica faptul ca ceva important pentru noi s-a incheiat sau s-a schimbat, dar cu timpul, tristetea se termina.

Apatie si depresie

Apatia este o lipsa de energie si lipsa de vointa de a face ceva. Acest lucru afecteaza persoanele cu depresie, care se vad in incapacitate de completare a responsabilitatilor de zi cu zi.
De exemplu, o persoana cu depresie nu se simte capabil de a se iesi din pat dimineata.
Acest lucru nu se intampla atunci cand suntem tristi. Chiar si daca suntem tristi, suntem capabili de a indeplini sarcinile si responsabilitatile noastre de zi cu zi, desi poate suntem mai putin entuziasmati.
Cu toate acestea, munca si obligatiile noastre nu sunt afectate.

Daca tristetea dureaza prea mult timp …

Este adevarat ca un lucru poate duce la altul. Daca suntem tristi pentru o perioada lunga de timp, aceasta ar putea duce la depresie.
O persoana trista plange, are stima de sine scazuta, se simte inutil si fara speranta. Lumea a devenit gri. Daca aceste sentimente persista, rezultatul poate fi o depresie profunda.
Acesta este motivul pentru care psihologii prefera sa astepte o perioada de timp inainte de a confirma un diagnostic de depresie. Este normal sa fiti triste pentru o zi, doua zile, sau chiar o saptamana. Cu toate acestea, sa va simtiti tristi timp de doua luni, nu este o situatie buna pentru o persoana.
Dupa cum se poate observa, diferentele dintre tristete si depresie sunt notabile, chiar daca unul poate fi un simptom al celuilalt.

Bineinteles ca ar trebui luati in considerare faptul ca in timp ce tristetea nu are nevoie de tratament si nici terapie, depresia trebuie sa fie tratata intr-un mod eficient.

Sursa:
http://steptohealth.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante