Umflatura pe pleoape: Cauze si remedii

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 175
 • 1
 • 1
 •  
  177
  Shares

Zona din jurul ochilor este foarte sensibila si avand o umflatura pe pleoapa poate fi foarte dureroasa. Deoarece acesti noduli pot deveni rosii si umflati, acesta poate provoca diverse probleme.

Cel mai frecvente tipuri de umflaturi sau cosuri pe pleoape sunt ulciorul, salazion si conjunctivita si pot aparea pe pleoapa sau de-a lungul marginii pleoapei. Cele mai multe umflaturi care apar pe pielea care protejeaza ochii sunt inofensive si ei ar trebui sa dispara pe cont propriu. Uneori, infectiile pot provoca roseata, umflaturi si mancarimi ale pleoapelor. Acest lucru poate avea ca rezultat ochii inlacrimati si, eventual, unele scurgeri din ochi.

Exista mai multe remedii simple, ce pot ajuta la vindecarea pleoapelor infectate si reducerea umflaturii si rosetei.

In cazuri rare, o umflatura sau o pustula pe pleoapa nu poate sa disparea sau poate interfera cu vederea, si in aceste conditii, cel mai bine este sa vizitati medicul oftalmolog.

Cuprins

Umflatura pe pleoape – cauze si tratamente

Sa ne uitam la diverse motive pentru care ati putea avea o umflatura sau o pustula pe pleoapa. De asemenea, veti gasi acasa cai de atac utile, care ajuta rapid pentru a trata umflaturi rosii infectate pe pleoapa.

Ulciorul

Ulciorul (termenul medical este orjelet ), poate aparea atat in interioul pleoapei cat si in exterior. Exsta o senzatie de mancarime si provoca disconfort datorita infectiei. Daca infectia pleoapei se inrautateste, ulciorul poate semana cu un furuncul sau chist pe pleoapa. Uneori ulciorul poate forma o umflatura dureroasa mica pe interiorul pleoapei, numit un orjelet intern.

Potrivit oftalmologului Dr. Franklin W. Lusby de la Vision Institutul Lusby, ulciorul apare atunci cand una dintre glandele de pe pleoapa devin blocate. Atunci cand se intampla acest lucru, bacteria poate provoca o infectie stafilococica, care face ca pielea din jurul glandei blocate sa devina rosie si umflata. Acesta va fi, plin cu puroi. De fapt, un ulciorul este similar cu cosurile care apar atunci cand foliculii de par sunt blocati.

Una dintre cele mai bune remedii naturale pentru a scapa de o ulcior este de a aplica o compresa calda pe pleoapa infectata. Dr. Kathleen Romito pe WebMD recomanda aplicarea unei comprese calde umede timp de 5 pana la 10 minute, pana la 6 ori pe zi, pentru a ajuta la vindecarea ulciorului mai repede.

Ca alternativa, puteti folosi pliculete de ceai cald pentru a ajuta la vindecarea ulciorului in natural si calmarea iritatatiei la ochi. Ceaiul contine proprietati astringente naturale care pot ajuta la reducerea umflaturii. Un studiu , de asemenea, a aratat ca ceaiul este bogat in antioxidanti si ceaiul verde chiar are proprietati antibiotice care pot ajuta la reducerea bacteriilor care produc infectia.

Aloe vera este un alt remediu natural pentru ulcior din cauza efectului sau calmant si proprietati anti-inflamatorii . Un studiu a publicat in revista Skin Pharmacology and Physiology a aratat ca aloe vera este un remediu natural excelent pentru a ajuta la reducerea rosetii si umflaturii pe mai multe afectiuni ale pielii.

Salazion

In cazul in care glanda sebacee este inflamata devine total blocata, ulciorul se poate transforma intr-un salazion. Potrivit lui Dr. Andrew A. Dahl pe eMedicineHealth, atunci cand sebaceea se acumuleaza intr-o glanda formeaza un nodul pe pleoapa. El spune ca nodulul este de obicei nedureros, dar zona din jurul salazionului poate fi sensibila la atingere.

In cazul in care nodulul pe pleoapa devine foarte mare, poate slabi vederea si ar trebui sa mergeti la medic pentru tratament. In conformitate cu National Health Service in the United Kingdom, acesta poate fi tratate la domiciliu, prin utilizarea unei comprese calde intr – un mod similar cu modul cum se trateraza ulciorul. In cazul in care chistul nu dispare, prin utilizarea remedii naturale, ar trebui sa vizitati medicul.

Conjunctivita

O infectie virala a ochiului sau o reactie alergica poate provoca conjunctivita, care poate duce la pleoape umflate si rosii.

Dr. Robert Jay Woody pe MedicineNet spune ca conjunctivita alergica apare atunci cand alergenii, cum ar fi acarieni, matreata de la animalele de companie, si polenul afecteaza ochii. Acest lucru poate provoca roseata, mancarime, o senzatie de arsura, si umflarea pleoapelor.

Foarte des va poate ajuta la ameliorarea simptomelor de conjunctivita si la reducerea umflaturii prin plasarea unui pliculet de ceai cald pe ochiul afectat. Pentru aceasta, este mai bine sa folositi pliculete de ceai racite pentru a ajuta la reducerea umflaturii.

Aplicati pe ochi timp de 10 minute, de pana la 4 ori pe zi, pana umflatura si roseata dispare.

Surse:

 1. MedlinePlus
 2. Styes and chalazia – topic overview
 3. Investigation of the anti-inflammatory potential of Aloe vera gel
 4. Chalazion
 5. Stye
 6. Eye allergy (allergic eye disease)
(Visited 10.451 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 175
 • 1
 • 1
 •  
  177
  Shares

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!