Tatuajele sunt frumoase – Dar iata adevarul despre reactiile alergice provocate de cerneala pentru tatuaj

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 •  
 •  
 •  
 •  

Un nou studiu realizat la Universitatea din New York a constatat ca aproximativ 10% din persoanele care traiesc in Big Apple dezvolta reactii alergice dupa primirea unui tatuaj.

Marie Leger – un profesor asistent de dermatologie la NYU Langone Medical Center – a condus o echipa de cercetatori in studierea posibilelor efecte ale tatuajelor asupra pielii.

Intr-un studiu pe 300 de New York – ezi, cercetatorii au descoperit ca 31 (10,3%) dintre participanti au declarat ca au avut o reactie adversa dupa obtinerea unui tatuaj. In jur de 13 (4,3%) au spus ca au avut reactii acute, in timp ce 18 (6%)au suferit de o reactie cronica la o anumita cerneala, care a durat mai putin de patru luni.

In cazul in care studiul NYU poate fi considerat reprezentativ, rezultatele ar sugera ca aproximativ 25% dintre americani fac alergii din cauza tatuajului permanent.

Artistii tatuatori si saloanele din intreaga tara trebuie sa urmeze un set strict de reglementari, cu scopul de a preveni infectiile si transmiterea de boli, cum ar fi HIV si hepatita. Leger, cu toate acestea, considera ca cernelurile folosite de artisti tatuatori nu sunt monitorizate indeaproape.

dermatita tatuaj

Studiile anterioare in Europa, au subliniat continutul chimic al cernelei pentru tatuaj ca posibile cauze ale unei reactii alergice. Cerneala neagra, de exemplu, contine pigmenti pe baza de carbon, in timp ce cerneala rosie poate contine nuante bazate pe azo. In conformitate cu cercetarile anterioare, Leger a spus ca acesti agenti pot produce reactii diferite pe piele.

Alte substante adesea gasite in cernelurile pentru tatuaj includ mangan, aluminiu, oxid de fier, un hidrat de fier si de sulfura de mercur.

 

Tipuri de reactii alergice la tatuaje

Alergiile la tatuaj se pot manifesta  sub diferite forme, in functie de culoarea cernelii utilizate. Iata cateva dintre reactiile adverse cele mai bine cunoscute:

 

Reactie inflamatorie acuta

Cei mai multi oameni care primesc un tatuaj au o reactie alergica inflamatorie acuta. Acest lucru este atunci cand pielea devine rosie, iritata si usor umflata dupa ce intra in contact cu acul de tatuaj si cerneala. Acest lucru nu este o alergie grava si va disparea de multe ori dupa doua pana la trei saptamani.

 

Dermatita

Tatuajele sunt cunoscute ca provoca dermatita alergica si fotoalergica de contact. Similar cu o reactie alergica acuta, dermatita incepe adesea ca o iritatie si umflare a pielii, urmata de mancarime severa. Alergia apoi se dezvolta in vezicule si cruste sau la exfoliere a pielii.

Dermatita este adesea cauzata de cerneala pentru tatuaj rosie, deoarece contine sulfura de mercur.

 

Fotosensibilitate

Tatuajele create folosind cerneala galbena, uneori irita atunci cand sunt expuse la lumina directa a soarelui. Acest lucru se datoreaza faptului ca cerneala contine sulfura de cadmiu utilizat in cele mai multe cerneluri pentru tatuaj de culoare galbena si rosie.

 

Granuloame

Acestea sunt mici umflaturi, care pot aparea dupa primirea unui tatuaj care continea cerneala rosie, verde, violet si albastra.

 

Simptomele de reactie alergica la tatuaj

Simptomele comune ale unei reactii alergice la tatuaje includ:

 • Roseata
 • Umflatura
 • Exfoliere
 • Aspectul solzos
 • Eruptii cutanate sau umflaturi
 • Noduli mov sau rosu in jurul tatuajului

 

Ce se poate face in caz de reactii alergice la tatuaje

Persoanele care dezvolta o reactie alergica la cerneluri pentru tatuaj sunt adesea sfatuiti sa nu-si trateze ei insisi iritatia.

Expertii recomanda o vizita la medic cat mai repede posibil, cu scopul de a evalua in mod corespunzator amploarea reactiei alergice si de a determina tratamentul corect.

Studiul a Universitatii din New York , este publicat  in revista dermatite de contact .

Sursa:

http://www.techtimes.com/

http://www.tattooeasily.com/

 

 

(Visited 3.835 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!