Tatuaj infectat: cauze, simptome si tratament

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 72

Una dintre cele mai mari griji pe care majoritatea oamenilor le au dupa obtinerea unui tatuaj nou este ca se va infecta. Un tatuaj infectat poate provoca dureri semnificative si poate duce la complicatii grave de sanatate, daunand in acelasi timp si operei de arta. Pentru multi oameni, in special pentru cei care au tatuaje noi, semnele si simptomele infectiei pot fi greu de identificat. Acest lucru duce deseori la ingrijorarea inutila a oamenilor sau, alternativ, amanrea tratamentului pentru mai tarziu si provocarea unor probleme suplimentare. In acest ghid vom explora in primul rand cum sa recunoastem o infectie si apoi sa discutam optiunile de tratament.

Simptome tatuaj infectat

In primele 48 de ore de la obtinerea unui tatuaj, zona tatuata va fi dureroasa si umflata. Acest lucru este inevitabil si poate complica diagnosticul unei infectii reale, astfel incat majoritatea artistilor tatuatori recomanda sa asteptati aceasta perioada de timp inainte de a explora alte optiuni de tratament. In primele 48 de ore, asigurati-va ca urmati regimul de ingrijire primit de la artistul dvs. Daca aveti indoieli, consultati-va artistul sau un profesionist din domeniul sanatatii.

Inflamatie

Toate tatuajele noi vor fi inflamate intr-o anumita masura, in special modele mai complexe sau cele care sunt bogate in culoare / cerneala. Ca regula generala, inflamatia ar trebui sa scada in timp, deci daca observati o inflamatie crescanda dupa primele 48 de ore, exista o sansa de infectare a tatuajului. Incalzirea zonei tatuajului este un semn ca zona este infectata si va necesita tratament. Roseata, de asemenea, insoteste inflamatia si trebuie monitorizata indeaproape pentru a determina daca tatuajul este infectat. Roseata in jurul zonei ar trebui sa se usureze treptat cu timpul, dar daca culoarea rosie se inchide la culoare, este un semn de infectie.

Umflatura

Dupa primele 48 de ore de la primirea tatuajului, zonele ridicate ar trebui sa se lase lent si sa scada pana la inaltimea pielii din jur (fara tatuaje). Daca creste umflatura sau daca textura este neuniforma si umflata inconsecvent, poate fi un semn al unei infectii in zona respectiva. Orice pustule umplute cu lichid sau secretii lichide din zona indica o infectie care trebuie tratata cat mai curand posibil.

Febra

Daca credeti ca tatuajul dvs. poate fi infectat, verificati temperatura prin masurarea sub limba cu un termometru fiabil (care se gaseste la cele mai multe farmacii). Daca febra este ridicata sau va simtiti rau si febril, este un semn ca organismul dvs. se lupta cu o infectie.

Cauzele infectarii tatuajului

Colorantii care se introcuc in stratul de piele pot duce la boli infectioase.

Exista cerneluri care pot provoca reactii alergice in special clientilor cu diabet si bolile cardiovasculare.

Acele si cernelurile contaminate pot provoca infectii directe pe piele.

Standardele actuale de igiena si control al infectiilor pot reduce in mod semnificativ aparitia infectiilor, dar infectia poate fi inca introdusa in timpul incalcarii epidermei stratului de piele. Au existat, de asemenea, rapoarte de transmitere legate cu virusul imunodeficientei umane (HIV), lepra, hepatita si tuberculoza.

Tratament tatuaj infectat

Cel mai important lucru este sa consultati un medic sau un artist tatuator, deoarece acestea pot judeca gravitatea infectiei si pot determina un curs adecvat de tratament. Infectiile mai severe vor necesita adesea o unguent antibiotic cu prescriptie medicala sau un tratament antibiotic sistemic care este ingerat oral. Asigurati-va ca consultati un profesionist mai devreme decat mai tarziu, deoarece infectiile reprezinta o preocupare medicala serioasa care poate duce la probleme de sanatate suplimentare.

Asigurati-va ca urmati utilizarea recomandata a medicamentelor furnizate, pentru a va asigura ca tatuajul se vindeca in mod corespunzator. Daca nu este urmata, o consecinta nefericita a infectiei poate fi faptul ca tatuajul este deteriorat si poate necesita o “reparatie” profesionista de catre tatuator. Cel mai important este sa curatati tatuajul cu un sapun bland pentru a preveni contaminarea suplimentara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante